ABD'den PS5 Pro getirirken nelere dikkat edilmeli?

Lukkyz

Kilopat
1. PS5'lerin Slim modellerinde, model kodları cihazın ne kadar güncel olduğunu belirtebiliyor. Bu durum ABD'deki Pro modeller için geçerli mi?
2. Cihaz ABD'de açılırsa, Türkiye'ye geldiğinde sıkıntı çıkarır mı?
3. ABD'nin NTSC kodunu kullanması, PAL kodunu kullanan ülkemizde oyunlar için vs. problem yaratır mı?
4. İki bölge arasındaki voltaj farkını çözmek için akım dengeleyici priz ve dönüştürücü yeterli olur mu?

Daha önce ne yurt dışından bu tür alışveriş yaptım ne de konsol aldım bu yüzden cahilliğimi mazur görün. Başka dikkat etmem gereken faktörler varsa onlardan da bahsederseniz sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. PS5'lerin Slim modellerinde, model kodları cihazın ne kadar güncel olduğunu belirtebiliyor. Bu durum ABD'deki Pro modeller için geçerli mi?
2. Cihaz ABD'de açılırsa, Türkiye'ye geldiğinde sıkıntı çıkarır mı?
3. ABD'nin NTSC kodunu kullanması, PAL kodunu kullanan ülkemizde oyunlar için vs. problem yaratır mı?
4. İki bölge arasındaki voltaj farkını çözmek için akım dengeleyici priz ve dönüştürücü yeterli olur mu?

Daha önce ne yurt dışından bu tür alışveriş yaptım ne de konsol aldım bu yüzden cahilliğimi mazur görün. Başka dikkat etmem gereken faktörler varsa onlardan da bahsederseniz sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
1-Cfi olayını diyorsanız Pro modellerde Cfi çeşitliliği az. Cfi 7021 var genelde Avrupa ürünlerinde var bu kod. Abd için ayrı kodu var mı bilmiyorum.
2-Sıkıntıdan kastınızın ne olduğuna bağlı. Ama açmanıza gerek olacağını sanmıyorum tek ürün getiriyorsunuz. Belki kontrol için orada açabilirler ama çok kurcalamazlar üst kapağı açıp bir bakarlar muhtemelen bence ülkeye girdiğinizde kutuyu açmanız daha rahat olur. Tabii garantisi yok bu işin belki açıp detaylı kontrol ederler değişkenlik gösterebiliyor.
3-PS5 bölge kilidini kullanmıyor. PSN hesabın TR'de ise her türlü Avrupa'ya bağlısın. Yani kutulu oyun falan alırken o bölgeye göre alman daha iyi olur. Yanlışsam birisi düzeltirse sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı