Abime tablet satmışlar

Ortada bir alım-satım sözleşmesi var. Alıcı bu alışverişi gerçekleştirirken ürünün genel anlamda niteliklerini, özelliklerini vs bilebilecek yetkinlikte midir öncelikle bunu bilmemiz lazım. Eğer alıcı bu yetkinliklere sahip değilse ve satıcı da onun gözünü boyayarak aldatmış ve kandırmış ise yapılan alım-satım sözleşmesi geçersizdir. Bu hükme dayanarak ürünün satıcıya, bedelin de tarafınıza iadesini talep edin. Satıcının "Abi 3 bin liralık tablet alsan da aynı, 1K alsan da aynı. Bak bunda 32 GB depolama var bunda da 32 var 2 GB RAM var ikisinde de. Batarya da aynı.'' şeklindeki söylemleri bile karşısındaki insanı yanıltmaya yönelik cümlelerdir.

Ayrıca satıcı tarafından satılan her ürüne fatura kesilmesi yasadan kaynaklı bir zorunluluk (ikici el olsa dahi) olmakla, satılan her ürüne de garanti belgesi verilmek zorundadır. Faturanızı ve garanti belgenizi talep edin. Fatura ve garanti belgesi ile Tüketici Hakem Heyetine başvurarak ''esaslı yanılma'' sebebiyle ürünün satıcıya, paranın da tarafınıza iadesini talep edin. Tabi bunları yapmadan önce (mümkünse fatura ve garanti belgesini aldıktan sonra - garanti belgesini almasanız da olur. Garanti belgesi olmasa da satıcı fatura olduğu için o garantiyi size sunmak zorunda) son kez satıcıya başvurup ürünü iade etmeyi ve paranızı alın. Aksi halde THH başvurusunda bulunacağınızı belirtin. Unutulmamalıdır ki hukuk düzeni kötü niyetli hiçbir eyleme hak vermez.

Türk Borçlar Kanunu -Aldatma - Madde 36:
Taraflardan biri, diğerinin aldatması sonucu bir sözleşme yapmışsa, yanılması esaslı olmasa bile, sözleşmeyle bağlı değildir.
 
Son düzenleme:
ortada bir alım-satım sözleşmesi var. Alıcı bu alışverişi gerçekleştirirken ürünün genel anlamda niteliklerini, özelliklerini vs bilebilecek yetkinlikte midir öncelikle bunu bilmemiz lazım. Eğer alıcı bu yetkinliklere sahip değilse ve satıcı da onun gözünü boyayarak aldatmış ve kandırmış ise yapılan alım-satım sözleşmesi geçersizdir. Bu hükme dayanarak ürünün satıcıya, bedelin de tarafınıza iadesini talep edin. Satıcının "abi 3 bin liralık tablet alsan da aynı, 1K alsan da aynı. Bak bunda 32 GB depolama var bunda da 32 var 2 GB RAM var ikisinde de. Batarya da aynı." şeklindeki söylemleri bile karşısındaki insanı yanıltmaya yönelik cümlelerdir.

Ayrıca satıcı tarafından satılan her ürüne fatura kesilmesi yasadan kaynaklı bir zorunluluk (ikici el olsa dahi) olmakla, satılan her ürüne de garanti belgesi verilmek zorundadır. Faturanızı ve garanti belgenizi talep edin. Fatura ve garanti belgesi ile tüketici hakem heyetine başvurarak "esaslı yanılma" sebebiyle ürünün satıcıya, paranın da tarafınıza iadesini talep edin. Tabii bunları yapmadan önce (mümkünse fatura ve garanti belgesini aldıktan sonra - garanti belgesini almasanız da olur. Garanti belgesi olmasa da satıcı fatura olduğu için o garantiyi size sunmak zorunda) son kez satıcıya başvurup ürünü iade etmeyi ve paranızı alın. Aksi halde THH başvurusunda bulunacağınızı belirtin. Unutulmamalıdır ki hukuk düzeni kötü niyetli hiçbir eyleme hak vermez.

Türk Borçlar Kanunu -Aldatma - Madde 36:
taraflardan biri, diğerinin aldatması sonucu bir sözleşme yapmışsa, yanılması esaslı olmasa bile, sözleşmeyle bağlı değildir.

Değil hocam cihazlardan anlamaz şu güzel bu güzel deyince alacak nitelikte. Büyük ihtimalle ucuz ama güzel diyerek satmış. Faturayı istemesini söyleyeceğim yarın.
 

Geri
Yukarı