Abra A5 V15.2 vs Tulpar T5 V19.1

FlawlessMLH

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde GTX1650 ekran kartına sahip Abra A5 V15.2 aldım. Özelleştirdim 6700 liraya geldi. Şimdi 1300 lira para var elimde. Bununla mönitör mü almalıyım, yoksa GTX1660Ti ekran kartına sahip Tulpar T5 19.1 mi almalıyım? Bir türlü karar veremedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

O zaman karar vermenize yardımcı olacak soruları soralım.
1- Neden monitör almak istiyorsunuz?
2- Monitörü sadece aldığınız notebook ile mi kullanacaksınız?
3- 1300 liraya alacağınız monitör nasıl olacak?
4- Bilgisayarı ne için kullanacaksınız?
5- Oyun için kullanılacaksa, hangi oyunlar oynanacak?

O zaman karar vermenize yardımcı olacak soruları soralım.
1- Neden monitör almak istiyorsunuz?
2- Monitörü sadece aldığınız notebook ile mi kullanacaksınız?
3- 1300 liraya alacağınız monitör nasıl olacak?
4- Bilgisayarı ne için kullanacaksınız?
5- Oyun için kullanılacaksa, hangi oyunlar oynanacak?
Büyük ekranda oyun oynamak için.
Evet sadece notebook ile kullanacağım.
Acerin 144Hz ya da Hp nin 75Hz monitörünü almayı düşünüyordum.
Oyun oynamak için ve gerekirse Çizim tasarım vb işlerde.
Pubg, Gta5, Forza Horizon 4 , Apex ve yeni çıkan bazı oyunlar.
Son olarak ileriye dönük düşünüyorum beni en az 4 yıl idare etmesi lazım üniversite bitene kadar.

İki ekran kartı arasında performans farkı var fakat gtx 1660ti alsanız bile 60 hz oldugundan dolayı kartın tam performansını alamıyorsunuz. gtx 1060 60hz kullanıyorum ekranda aşırı rahatsız edici yırtılmalar oluyor. Yerinizde olsam 144hz monitor alıp öyle kullanırdım. Tabi para sizin cebinizde karar sizin.

144hz monitor alıp kullanmanızı öneririm gtx 1660 ti bile alsanız 144hz ekran olmadığı için kartı tam anlamında kullanamıyorsunuz 1060 kullanıyorum 60hz ekran ile aşırı rahatsız edici yırtılmalar oluyor.144hz şart.
Anladım peki ilerleyen zamanda sistem yükseltmesi yapamayacağım ama çalışarak monitör almak her zaman daha kolay gibi duruyor. Elimdeki parayla sistem yükseltip 1 yıl sonra monitör alsam bir şey olur mu?

Anladım peki ilerleyen zamanda sistem yükseltmesi yapamayacağım ama çalışarak monitör almak her zaman daha kolay gibi duruyor. Elimdeki parayla sistem yükseltip 1 yıl sonra monitör alsam bir şey olur mu?
Öyle yapabilecekseniz öyle yapın tabi çünkü iki kart arasında ciddi fark var. Cihazı alalı kaç gün oldu?

t5 v19.1 modelini bayadır araştırıyorum. Touchpadden kasadan gelen sesler hakkında şikayetler var, almadan önce deneme imkanınız varsa gidin deneyin gönlünüz rahat etsin.

Şöyle söyleyebilirim 1650, 1050ti'ın biraz önünde ekran kartı iken 1660ti 1070'e denk bir ekran kartı. Aralarındaki fark çok fazla. Hele ki sizi 4 sene rahat rahat götürecek bir cihaz istiyorsanız 1650 o kadar yeterli olmayacaktır, ki 1650 ile 144 FPS'in çoğu zaman yakınından geçemeyeceksiniz diye düşünüyorum. Tabi ki düşük ayarlarda açarım, uğraşırım diyorsan farklı. Bence 1660ti'lı olanı alıp, monitörü biraz ertelemen senin faydana olacaktır. 9750h ve 1660ti çok uygun bir ikili.

t5 v19.1 modelini bayadır araştırıyorum. Touchpadden kasadan gelen sesler hakkında şikayetler var, almadan önce deneme imkanınız varsa gidin deneyin gönlünüz rahat etsin.
Öne çıkar
Öyle bir imkanım yok ama alınca test ederim onuda bir sorunla karşılaşırsam zaten iade hakkımı kullanırım. Çok teşekkür ederim.
Bir şey soracağım zaten Abra A5 V15.2 ile kasaları bire bir aynı değil mi? Sadece ekran kartları değişik V15.2 de öyle bir sorunla karşılaşmadım.

Şöyle söyleyebilirim 1650, 1050ti'ın biraz önünde ekran kartı iken 1660ti 1070'e denk bir ekran kartı. Aralarındaki fark çok fazla. Hele ki sizi 4 sene rahat rahat götürecek bir cihaz istiyorsanız 1650 o kadar yeterli olmayacaktır, ki 1650 ile 144 FPS'in çoğu zaman yakınından geçemeyeceksiniz diye düşünüyorum. Tabi ki düşük ayarlarda açarım, uğraşırım diyorsan farklı. Bence 1660ti'lı olanı alıp, monitörü biraz ertelemen senin faydana olacaktır. 9750h ve 1660ti çok uygun bir ikili.
Teşekkürler öyle yapacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı