Monster A5 v15.2 vs Tulpar T5 v19.1

moli06

Centipat
Katılım
27 Kasım 2019
Mesajlar
3
Uzun süren araştırmalarım sonucunda teknik servisine yakın olmamı da göz önünde bulundurup Monster almaya karar verdim. Yurtta kaldığım için masaüstü toplama gibi bir durum söz konusu değil. Laptopu alma maksadım:
1- R programını öğrenmek
2- Office programlarını kullanmak
3- Çok yüksek ayarlar gerektirmeyen Total War oyunlarını oynayabilmek(Oynayacağım muhtemel oyunların en ağır sistem gereksinimine sahip olanı GTA V)
4- En az 5 sene beni idare edebilecek olması
5- Endüstri mühendisliği 1. Sınıfa seneye başlayacak olan kardeşim ile ortak kullanmak
Fikrinizi almak istediğim noktaysa Tulpar modelini araştırdım, son derece hoşuma giden bir laptop oldu. 1 TB 7200 RPM HDD taktırıp SSD'nin de hızlı olan versiyonunu özelleştirince yaklaşık 8.100 TL'ye geliyor. Abra serisinde ise GTX 1650 var, aynı şekilde özelleştirerek 1TB HDD 256 GB XPG SSD ve 8 GB RAM ekleyerek onu da 16 GB RAM'e yükselttiğimde fiyatı yaklaşık olarak 7100 TL oluyor.
Sizce Abra A5 v15.2 uzun süre beni idare eder mi?
Abra ile Tulpar'ın kasaları aynı mı?
Aradaki 1000TL farka Tulpar v19.1 değer mi?
İstediğim oyunları ve programları GTX1650'nin çok rahat bir şekilde kaldıracağını düşünüyorum ama ilk defa laptop alacağım ve almışken 5 yılı çıkarabilecek olsun, iyisi olsun istiyorum. Zaten FPS delisi de değilim 60Hz'ye sabitleyip oynamayı düşünüyorum bu yüzden sıcaklıkta da sorun olmayacağını yazan yorumlar okudum. İkisi de bütçemi aşmıyor ama benim işimi tofaş da görebilecekken BMW ye o kadar para vermeli miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adsız.png


Görselden de anlaşılacağı şekilde Total War oyunlarında da bariz farklar var. İkisi arasındaki performans farkına bence değer. Ayrıca bu beş sene içinde yeni çıkacak Total War'ları veya farklı tarz oyunları da oynamak isteyebilirsin. Süreç içinde insanın oyun zevkleri de değişebiliyor.

SSD'si bence gayet yeterli daha hızlısına ekstra para vermeye çok gerek yok. HDD'nin de devri kapanıyor artık. Özelleştirme seçeneklerinde varsa bu iki oynama yerine, 480'lik bir Sata SSD eklemesi bence daha iyi olur.

Bu arada görseldeki test sonucu masaüstü bilgisayardan alıntı. 9900K'lı bir sistemde yapılmış. Hem işlemci hem de masaüstü ekran kartı olması sebebiyle dizüstü bilgisayardan alacağın FPS'in biraz üstünü gösteriyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı