Abra A5 v15.5 ısı boruları sıcak

Merhaba hocam, latopu undervolt yapmayı denediniz mi?
Intel 10. nesil işlemcilerde undervolt yapmaya izin vermiyor diye duydum. Ben de yeni bir intel işlemcili laptop almayı düşünüyorum ve bu konu kafamı kurcalıyor.
Oyun içinse almayı düşündüğünüz bütçeniz nedir.

Aslında ne kadar ucuz olursa o kadar iyi :) ama 5 bin altı doğru düzgün laptop kalmamıș piyasada, ben de az daha çıkıp arada oyun oynayacağım bir şey olsun diyorum. 6 bin civarı düşünüyorum.
o fiyatlara ryzen işlemci var ama bence ısınma sorunu olabilir yani intel 9300h veya 8300h bakın derim ryzen 7 3. ve 4. nesil de iyi hatta ryzen 5 4.nesil de iyi
bence bunu alın ssd si m.2 değil ama bu çok büyük bir sorun değil HDD kadar yavaş olmaz Monster Abra A5 V15.5.6 Intel Core i5 10300H 8GB 480GB SSD Fiyatı

o fiyatlara ryzen işlemci var ama bence ısınma sorunu olabilir yani intel 9300h veya 8300h bakın derim ryzen 7 3. ve 4. nesil de iyi hatta ryzen 5 4.nesil de iyi
bence bunu alın ssd si m.2 değil ama bu çok büyük bir sorun değil HDD kadar yavaş olmaz Monster Abra A5 V15.5.6 Intel Core i5 10300H 8GB 480GB SSD Fiyatı
Ryzen 3000 serisine pek sıcak bakmıyorum, 4000 serisi de piyasada yok şu an doğru düzgün, gelende çok pahalı gelecek bence. Monster'ın da kullandığı bu 10. nesilde undervolt olmuyor mu onu öğrenmek istiyorum. Ayrıca monster hakkında yazılanlar açıkçası biraz caydırdı beni. Sanırım 9. nesil işlemcili bir şeyler alacağım.
Mesela bu

Ryzen 3000 serisine pek sıcak bakmıyorum, 4000 serisi de piyasada yok şu an doğru düzgün, gelende çok pahalı gelecek bence. Monster'ın da kullandığı bu 10. nesilde undervolt olmuyor mu onu öğrenmek istiyorum. Ayrıca monster hakkında yazılanlar açıkçası biraz caydırdı beni. Sanırım 9. nesil işlemcili bir şeyler alacağım.
Mesela bu
Pavillon ısınıyor diye ben almadım monster aldım memnunum yoksa bende Acer HP felan alırdım ama kalite olarak aynı monsterla birde monster servisi iyi.
sıralamanız bu olsun: MSI>Asus>Monster
Klavyenin üstü ısınıyor haliyle, işlemci o bölgede çünkü. Egzoz fanları ve ızgaraların olduğu yerlerin de ısınması da normal. Turbo Boost açıkken 80-90 derecelere kadar çıkıyordu. Ben de mecburen kapattım. Şimdi en fazla 70-75 dereceyi görüyorum.
Kaç aylık sizinki?

Pavillon ısınıyor diye ben almadım monster aldım memnunum yoksa bende Acer HP felan alırdım ama kalite olarak aynı monsterla birde monster servisi iyi.
sıralamanız bu olsun: MSI>Asus>Monster

Kaç aylık sizinki?
Hocam rica etsem undervolt dener misiniz. Abra A5 V15 almama tek engel şu an bu. Tek öğrenmek istediğim undervolt yapılıp yapılamayacağı. Buradan bakabilirsiniz.

Hocam rica etsem undervolt dener misiniz. Abra A5 V15 almama tek engel şu an bu. Tek öğrenmek istediğim undervolt yapılıp yapılamayacağı. Buradan bakabilirsiniz.
Risk almak istemiyorum forumda konu açsanız abra a5 v15.5 kullanıcıları buraya diye. İntel extreme tuning utilily çalışıyor ve o sekme açılıyor. (Undervolting sekmesi)
Risk almak istemiyorum forumda konu açsanız abra a5 v15.5 kullanıcıları buraya diye. İntel extreme tuning utilily çalışıyor ve o sekme açılıyor. (Undervolting sekmesi)
ama ayarları ellemedim garantiden dolayı.
Birde neden Undervolting yapacaksınız.

Birde neden Undervolting yapacaksınız.
Hocam kalıcı bir değişiklik yapmıyor ki, yazılımsal bir şey bu. İstediğiniz zaman eski haline çeviriyorsunuz.
Undervolt ile işlemci daha performanslı çalışıyor ve sıcaklık da düşüyor biraz. Hayat kurtaran bir şey yani :) Turbo boostu direkt kapatmaktansa max hızını düşürüp hem serinlik hem performans elde ediyorsunuz.

Ekran gelse de ayarları yapamayabiliyor sanırım. Neyse, teşekkürler hocam, en azından denediniz, sizi de anlıyorum tabi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı