Abra-A5-v15 vs MSI-GF63

Foolintherain

Centipat
Katılım
19 Haziran 2019
Mesajlar
1
Bu iki laptoptan hangisini önerirsiniz ?
Taşınabilirlik ve 3b performans önemli.








 
Firmaları bir tanıyalım;

Monster Türk malı değildir. Evet, Monster notebookları satan firma Türk firmasıdır. Monster, clevo adlı Çin menşeili bir şirketin ürettiği laptopları satın alıp fabrikasında kasasına logolar ve hafif düzenlemeler ekleyen bir ithalatçı firma. Evet “e her firma ithalatçı? ” Dediğinizi duyuyorum, bu doğru fakat burada Monster’ı ayıran şey, clevo’nun çok ekonomik olması.

Gelelim MSI’a.

Eminim bunun hakkında daha çok bilgi sahibisiniz. Zaten pek de değinemeyeceğim. Tayvan menşeili bir firma, ayrıca parça kalitesi de sağlam ( laptopu yere düşürdüğümde -ki kötü düştü: / - Oradan biliyorum) burada amacım MSI’ı övmek değil yanlış anlaşılmasın konuyu dağıtmadan, Dilerseniz birkaç özelliklerini karşılaştıralım;

1- Kasa kalitesi:
Monster’ın tasarımı kesinlikle daha tatlı ve aerodinamik duruyor. MSI ise Monster’a göre biraz daha sade fakat daha sağlam bir materyalle üretilmiş.

2- Klavye kalitesi:
MSI genellikle SteelSeries kullanıyor, fakat Monster’ın klavyesi clevo’nun ürettiği klavye. Şimdi size soruyorum; SteelSeries klavye mi tercih ederdiniz yoksa a4tech mi?

3- Ses kalitesi:
Monster soundblaster cinema ses sistemini kullanırken MSI nahimic 2,2+ ve 3 sistemlerini tercih ediyor, Teknoloji mağazasına gidip ve Monster notebooktan deneyimlemiş biri olarak diyebilirim ki soundblaster daha önde bir performans sergilemiş.

4- Anakart pcbleri:
Evet şimdi en önemli yere denk geldiğimizi söyleyebiliriz. PCB yani devre kartı, kullandığımız anakarttan tutun ekran kartına kadar, elektronik çoğu alette bulunan yeşil veya daha farklı renklere sahip boardlardır. Mutlaka denk gelmişsinizdir. Clevo yukarıda da dediğim gibi düşük maliyetlerle laptop yapmayı hedefleyen bir firma burada iki firmada benzer performanslar sergilemiş ama MSI bi tık daha iyi duruyor.

Umarım bu ikilemde kalan arkadaşlarımıza yol gösterebilmişizdir inanın iki markanın ürünleri yan yanayken bile fark ediliyor. Kesinlikle denemeden almayın, fakat tecrübelere de ileri de kötü bir deneyim yaşamamak için kulak verin. Monster kendini Notebook üretmeye adamış bi firma yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyor MSI 10 bunuda bir düşünün. asla bir markayı kötüleme amaçlı yazmadım. 7-8 bin lira veriyorsunuz arkadaşlar, başınıza kötü bir şey gelmesini istemem, he bana soracak olursanız ben Monster’ı tercih ederdim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı