Bunlardan ilki forumda sevilmeyen, ısınma ve kronik problemleri sebebiyle sürekli dövülen Abra A5 V17.2. Ben bu ürünü 16 GB RAM şeklinde alacağım. Monster'ın farklı modellerini kullanan yakın arkadaşlarım Monster'dan şaşma şeklinde uyarılarda bulunuyor ancak bahsettiğiniz sorunlardan dolayı endişelerim var. 12.500TL.
İkincimiz ise GameGaraj Slayer 5XL-3050 Ti. Bu bilgisayarların MSI kasasından olduğu söyleniyor ve kullanıcıları nedense çok memnun kalıyor. Yine 16 GB RAM ve 500 GB Samsung EVO ile güçlendireceğim bu bilgisayarı satın alırsam. 12.300 TL.
Üçüncümüz ise Dell Gaming G15. Ürünler içerisinde en uygun fiyatlı olanı ve tek Ryzen 5 işlemcili ürünümüz bu. Ancak 8 GB RAM ve Ti'sız 3050 düşündürüyor. 10.700 TL.
Kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim, forumdaki bu tavrı çok seviyorum <3 . Açıkçası G15 fiyatıyla olsun, markanın bilinirliğiyle olsun ve Ryzen işlemcisiyle olsun biraz göz kırptırdı. Peki, garanti kapsamından çıkmadan, dükkan dükkan koşuşturmadan (kendim yapmayı hiç bilmiyorum) ve devasa fiyatlar ödemeden ram ekleyebilir miyim bu cihaza? Birde biraz kitabı ortasından okuyorum gibi olacak ama, Cyberpunk, RDR 2 gibi üst düzey oyunları tatlı grafiklerle oynama durumum var mı Dell ile?Monster'da önerilmeyen ürünler Clevo üretimidir, ve dikkat ederseniz şikayetlerin çoğuda onlardan çıkar. Tongfang ise daha sağlamdı yıllar boyunca ama diğer markalar kadar iyi değildi, bu sene adam ettiler kendilerini. Ufak tefek yazılım hataları hariç diğer firmalar ile eşitlediler kendilerini. Arkadaşlarınızdaki modelleri öğrenip buraya yazarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Attığınız modelde Clevo üretimi olduğu için tavsiye etmiyorum.
Aletin kendisi doğrudan MSI GL76 11ud modelidir zaten, tek sıkıntısı muadillerine kıyasla çok düşük watt değerleri. Zorunda kalmadıkça düşünülmez bana kalırsa.
G15 diğer ikisinden de yüksek performans verecektir, sebebi ise yüksek watt değerli parçaları. Daha iyi malzeme kalitesi gibi artıları da var.
17.2 hakkında abarttım o 18.2 den kötü ama o kadar çöp değil ama 17.2 yerine Game Garaj öneririm senin attığın model olanı. Dell ALMADell alma bence. Monster kullanan çok tanıdık var. Gayet memnunlar. Gerek yükseltmeyle gerek teknik servisleri. Aslında aynı kaderi paylaşıyoruz ama sana önerim Dell alma. Control Center falan Monster harika. Eğer FreeDOS alırsan da sana sürücü belleği gönderiyorlar. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 17.2 alma. Biraz bütçe arttır 18.2 al. Seni çok uzun süre idare eder. Hem şu an Monster'dan alırsan 3 farklı hediyen olur. Detaylar sitesindeki haberlerde. (biomutant-riders republic gibi oyunlar ve bir antivirüs hediye. Fortnite skin de hediyeli.). Harika bir sırt çantası da var. -hediye-. Intel i7'li 11.nesil işlemci ile AMD Ryzen aynı güç hemen hemen. Hatta nesil 11 bir tık üst düzey. Ekran kartı olarak 3050 Ti'den vaz geçme. Monster'dan duyduğun şikayetler hep 1 sene 6 ay önce alanların. Monster 4-5 ay önce dişe dokunan kaliteli marka haline geldi unutma!(hem Monster satış oranları yüksek 1 milyon şatışta elbet şikayet olacak ama mantıken memnunlar yazmıyor şikayetçiler yazıyor foruma). GameGaraj ise hantaldır. Monster daha hafif ve ince. Özellikler hemen hemen aynı. Monster'ın tek eksisi 15.6" olması ve bazı binde bir hatalar. Zaten teknoloji işi şans işidir. Dell ile kaymak kalite sağlar mı bilmem ama Monster'ın 1$=10TL dünyada o donanıma oldukça dişe dokunur PCleri var. /gelelim GameGaraj'a. Bir tık daha ucuz ama (250-300 TL senin istediğin sistemde) hantal ve kalın. Tasarım olarak, ses olarak falan Monster derim. Ama o deiğim 200-300 TL oynama Abra A5 v18.2 ile GameGaraj slayer 7XL-3050 Ti arası. Link bıraktım.
Monster=Abra A5 V18.2 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Game Garaj=Slayer 7XL-3050Ti - Game Garaj
Monster al kafan rahat olsun. Ama 17.2 alırsan kafan yanar. 18.2 ile kafan rahat olsun.
Kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Peki, azıcık zorlasam ve bu v18.2'yi alsam ısınma sorunu yaşamam değil mi? Kasası o tost makinesi gibi olandan değil sanırım bu v18.2'de? Ancak biraz daha beklemem gerekir almak için. Ben de bu aralar zam geleceğini düşünüyorum bu ürünlere.Dell alma bence. Monster kullanan çok tanıdık var. Gayet memnunlar. Gerek yükseltmeyle gerek teknik servisleri. Aslında aynı kaderi paylaşıyoruz ama sana önerim Dell alma. Control Center falan Monster harika. Eğer FreeDOS alırsan da sana sürücü belleği gönderiyorlar. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 17.2 alma. Biraz bütçe arttır 18.2 al. Seni çok uzun süre idare eder. Hem şu an Monster'dan alırsan 3 farklı hediyen olur. Detaylar sitesindeki haberlerde. (biomutant-riders republic gibi oyunlar ve bir antivirüs hediye. Fortnite skin de hediyeli.). Harika bir sırt çantası da var. -hediye-. Intel i7'li 11.nesil işlemci ile AMD Ryzen aynı güç hemen hemen. Hatta nesil 11 bir tık üst düzey. Ekran kartı olarak 3050 Ti'den vaz geçme. Monster'dan duyduğun şikayetler hep 1 sene 6 ay önce alanların. Monster 4-5 ay önce dişe dokunan kaliteli marka haline geldi unutma!(hem Monster satış oranları yüksek 1 milyon şatışta elbet şikayet olacak ama mantıken memnunlar yazmıyor şikayetçiler yazıyor foruma). GameGaraj ise hantaldır. Monster daha hafif ve ince. Özellikler hemen hemen aynı. Monster'ın tek eksisi 15.6" olması ve bazı binde bir hatalar. Zaten teknoloji işi şans işidir. Dell ile kaymak kalite sağlar mı bilmem ama Monster'ın 1$=10TL dünyada o donanıma oldukça dişe dokunur PCleri var. /gelelim GameGaraj'a. Bir tık daha ucuz ama (250-300 TL senin istediğin sistemde) hantal ve kalın. Tasarım olarak, ses olarak falan Monster derim. Ama o deiğim 200-300 TL oynama Abra A5 v18.2 ile GameGaraj slayer 7XL-3050 Ti arası. Link bıraktım.
Monster=Abra A5 V18.2 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Game Garaj=Slayer 7XL-3050Ti - Game Garaj
Monster al kafan rahat olsun. Ama 17.2 alırsan kafan yanar. 18.2 ile kafan rahat olsun.
17.2 hakkında abarttım o 18.2 den kötü ama o kadar çöp değil ama 17.2 yerine Game Garaj öneririm senin attığın model olanı. Dell ALMA
Kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Peki, azıcık zorlasam ve bu v18.2'yi alsam ısınma sorunu yaşamam değil mi? Kasası o tost makinesi gibi olandan değil sanırım bu v18.2'de? Ancak biraz daha beklemem gerekir almak için. Ben de bu aralar zam geleceğini düşünüyorum bu ürünlere.
Kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. Peki, azıcık zorlasam ve bu v18.2'yi alsam ısınma sorunu yaşamam değil mi? Kasası o tost makinesi gibi olandan değil sanırım bu v18.2'de? Ancak biraz daha beklemem gerekir almak için. Ben de bu aralar zam geleceğini düşünüyorum bu ürünlere.
Aynen şans işi benim arkadaşlar da bana monster al iyidir baskısında.Senin gibi aynı bütçe içerisinde arayışlardayım. Dell şu an aklımda var. Onun dışında Monster ölü yatırım olacaktır araştırmama göre, watt değerleri Dell kadar iyi değil, ısınma sorunu malum, kasa kalite olarak da o kadar iyi değil, fan sesi çok yüksek. Arkadaşım kullanıyor şu an aklım olsa almazdım diyor. Bence direk Monster markasını ele. Ama senin tercihin. Biraz da şans işi.
Hem bu Abra A5 V18.2 gelişmişi evet 1 sene öncekiler çöptü. Ama bu en son çıkan V18. serisi tüm kronik sıkıntıları sildi süpürdü. 17.2 bir tık kronik hasta amaSenin gibi aynı bütçe içerisinde arayışlardayım. Dell şu an aklımda var. Onun dışında Monster ölü yatırım olacaktır araştırmama göre, watt değerleri Dell kadar iyi değil, ısınma sorunu malum, kasa kalite olarak da o kadar iyi değil, fan sesi çok yüksek. Arkadaşım kullanıyor şu an aklım olsa almazdım diyor. Bence direk Monster markasını ele. Ama senin tercihin. Biraz da şans işi.
Ben şahsen monster almayı planlıyorum.Şimdi normal şartlarda 90'ı aşmaz bu (laptopta ısınma sınırı 90). Turbo fan modunda da genellikle 70'i aşmaz hatta bazen 60'a kadar iner.. Ofis modunda oldukça soğukken oyun modunda orta sıcaklık olur. Performans modu 90'ı zorlar. Zaten o sıcaklığa göre oto fan açıyor. Çok ısınırsa(90'a dayanırsa) dediğim gibi oto fan seviyesi yükselir. Performans yetersiz kalırsa güç tuşu yanındaki tuşla hzlıca ofis-oyun-performans modları arası gezersin. Kasa alüminyum olduğundan dışarıya biraz ısı verir ama içten çok ısınmaz. Turbo fan biraz ses yapar ama normal fan modu yapmaz. Yani ısı falan idealdir. Ben tüm olasılıkları yazdım ama 90 falan Full ayar 2 oyun birden açmalısın(Turbo fanda o 80 derece olur). Orta ayar 2 oyun arkaya 5 Chrome sekmesi 80 derece Turbo fan 70-75 derece.
sonuç olarak dediğin gibi bu laptop tost makinesi değil ısı olarak ve kasa olarak da tam bir oyuncu laptopu.
Aynen şans işi benim arkadaşlar da bana monster al iyidir baskısında.
Hem bu Abra A5 V18.2 gelişmişi evet 1 sene öncekiler çöptü. Ama bu en son çıkan V18. serisi tüm kronik sıkıntıları sildi süpürdü. 17.2 bir tık kronik hasta ama.
Sağ olun değerli görüşleriniz için. Gerçekten her markanın avantajı ve dezavantajı birbirini dengeliyor. Kararsız bırakıyor insanı. Şans faktörü de cok önemli.Senin gibi aynı bütçe içerisinde arayışlardayım. Dell şu an aklımda var. Onun dışında Monster ölü yatırım olacaktır araştırmama göre, watt değerleri Dell kadar iyi değil, ısınma sorunu malum, kasa kalite olarak da o kadar iyi değil, fan sesi çok yüksek. Arkadaşım kullanıyor şu an aklım olsa almazdım diyor. Bence direk Monster markasını ele. Ama senin tercihin. Biraz da şans işi.
Şimdi normal şartlarda 90'ı aşmaz bu (laptopta ısınma sınırı 90). Turbo fan modunda da genellikle 70'i aşmaz hatta bazen 60'a kadar iner.. Ofis modunda oldukça soğukken oyun modunda orta sıcaklık olur. Performans modu 90'ı zorlar. Zaten o sıcaklığa göre oto fan açıyor. Çok ısınırsa(90'a dayanırsa) dediğim gibi oto fan seviyesi yükselir. Performans yetersiz kalırsa güç tuşu yanındaki tuşla hzlıca ofis-oyun-performans modları arası gezersin. Kasa alüminyum olduğundan dışarıya biraz ısı verir ama içten çok ısınmaz. Turbo fan biraz ses yapar ama normal fan modu yapmaz. Yani ısı falan idealdir. Ben tüm olasılıkları yazdım ama 90 falan Full ayar 2 oyun birden açmalısın(Turbo fanda o 80 derece olur). Orta ayar 2 oyun arkaya 5 Chrome sekmesi 80 derece Turbo fan 70-75 derece.
sonuç olarak dediğin gibi bu laptop tost makinesi değil ısı olarak ve kasa olarak da tam bir oyuncu laptopu.
Aynen şans işi benim arkadaşlar da bana Monster al iyidir baskısında.
Hem bu Abra A5 V18.2 gelişmişi evet 1 sene öncekiler çöptü. Ama bu en son çıkan V18. serisi tüm kronik sıkıntıları sildi süpürdü. 17.2 bir tık kronik hasta ama.
Ben şahsen Monster almayı planlıyorum.
Aynen. Sorunsuz laptop yok çünkü laptop %60 şans işi. Laptop seçerken başkalarının yaşadığı küçük sıkıntılara kafa takmaSağ olun değerli görüşleriniz için. Gerçekten her markanın avantajı ve dezavantajı birbirini dengeliyor. Kararsız bırakıyor insanı. Şans faktörü de cok önemli.
O da doğru ama işlemci 11. nesil ile %40 artışlı. Ben kendi görüşümü yazdım karar senin. Bence(Bakın bence diyorum karar sizin) Game Garaj hantal AMA SEÇİM SİZİN! Ben sizi etkime almış gibi olmayayım karar SİZİN! Ama yalan yok o fiyata Tracer de çok iyiSağ olun değerli görüşleriniz için. Gerçekten her markanın avantajı ve dezavantajı birbirini dengeliyor. Kararsız bırakıyor insanı. Şans faktörü de cok önemli.
17.2'den uzak duralım o zaman. Peki bu 18.2 16 GB RAM'lerle birlikte 13.500 üstüne denk gelecek maalesef. Hadi bu fiyatlara çıktık. Hal böyleyken Tracer 7T-144 - Game Garaj bu ürün daha mantıklı olmaz mı? İşlemcisi daha eski ama ekran kartı da malum 3060.
Tabii ki hocam. Ben burada tavsiye alıyorum sizden. Buraya bakmasam hafta sonu v17.2. yi alır gelirdim eve... Ama bütçem 12.500'ten yukarısını pek görebilecek noktada değil. Emin olun beklesem, bir sonraki ay 12.500 ten baktığım ne varsa 14'e dayanacak. Ne yapsam bilemedim. Dell konusunda bilgisayarı alıp gerekirse Ramleri 32 leyip güçlendirme düşüncem var ama sığ bir düşünce mi ondan da emin değilim...Aynen. Sorunsuz laptop yok çünkü laptop %60 şans işi. Laptop seçerken başkalarının yaşadığı küçük sıkıntılara kafa takma
O da doğru ama işlemci 11. nesil ile %40 artışlı. Ben kendi görüşümü yazdım karar senin. Bence(Bakın bence diyorum karar sizin) Game Garaj hantal AMA SEÇİM SİZİN! Ben sizi etkime almış gibi olmayayım karar SİZİN! Ama yalan yok o fiyata Tracer de çok iyi