Çözüldü Abra A5 v19.2 15, 6" Hackintosh kurulur mu?

• Konuyu başlatan MCV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.097
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MCV

Hectopat
Makaleler
1
Yer
./
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel i5-12500H
RAM: 8GB DDR4 3200MHZ
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU
Meslek
Yazılım Geliştirici
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3050TI Mobile

Cihaz bu. Hackintosh başarılı olur mu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Maalesef 3050 elendi şimdiden. RTX 3000 Serisinin hiçbir şekilde desteği yok. iGPU'ya bakacağım.

Düzenleme: kuramazsınız. Çünkü sistem desteklenmiyor. Kursanız bile Windows 11'den 50 kat daha fazla kasar. Windows ile yola devam edin.
Maalesef 3050 elendi şimdiden. RTX 3000 Serisinin hiçbir şekilde desteği yok. iGPU'ya bakacağım.

Düzenleme: kuramazsınız. Çünkü sistem desteklenmiyor. Kursanız bile Windows 11'den 50 kat daha fazla kasar. Windows ile yola devam edin.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam öncelikle yola çıkman gereken yer Monster bilgisayarının eğer var ise yurt dışında hangi modeller altında listelendiği, mesela TongFang diye bir markayla aynı bilgisayar satılıyordu 8. ve 9. Nesil işlemcilerde onların config dosyaları hazır bir şekilde vardı ek olarak onlar için yazılmış macos utilty aracı da vardı.

Araştırma için bazı anahtar kelimeler: Clevo, tongfang, XMG ve One markaları.

Bilgisayarının özelliklerini yazıp yanına bu kelimeleri ve macos hackintosh kelimelerini ekle belki birileri hali hazırda hazırlamış olabilir.

Bu mesajı ilk gördüğümde Allah Allah neden acaba dedim ve araştırdım sebebini @e.n.e.s hocam şöyle açıklamış:

macOS 11 Big Sur sürümü Intel Iris Xe destekler mi? | Technopat Sosyal

Özetle integrated gpu desteklenmiyor, kurulursa bile kasar denmesinin sebebi donanım hızlandırmanın çalışmayacak olmasıymış.

Son düzenleme:
Manipüle değil, eski adı FakeID fakat günceli spoof denilen işlem. İlla Türkçe olacaksa da emüle etmek denilebilir. Ayrıyeten bilgisayarın modelini yazarak aramaya gerek yok keza donanıma hakim olduktan sonra bir sonuca direkt varılıyor zaten. Bunlara ek olarak kuramaz değil de kurup da tanıtabileceği bir ekran kartı ve akabinde donanım hızlandırması olmayacak.

Manipüle değil, eski adı fakeıd fakat günceli spoof denilen işlem. İlla Türkçe olacaksa da emüle etmek denilebilir. Ayrıyeten bilgisayarın modelini yazarak aramaya gerek yok keza donanıma hakim olduktan sonra bir sonuca direkt varılıyor zaten. Bunlara ek olarak kuramaz değil de kurup da tanıtabileceği bir ekran kartı ve akabinde donanım hızlandırması olmayacak.

Vallahi spoof aklıma geldi de tercüme edemedim yoktan yere de uyarı falan almayayım dedim malum Technopat'ta dil bilgisine önem veriliyor.

Sadece donanımla bitmiyor maalesef, evet bu konuda direkt olarak desteklememe konusu çıkıyormuş fakat ben eski bilgisayarımda içerisinde 4720HQ olmasına ve aynı CPU'yu kullanan bilgisayarlar olmasına rağmen sorunlar yaşadım.

Kurulamaz dediğiniz şeyi de yukarıda net bir şekilde açıkladık, geri bildirim almaktan gücenmem ama sizinkisi pek yararlı gibi gözükmüyor.

Bunlara ek olarak kuramaz değil de kurup da tanıtabileceği bir ekran kartı ve akabinde donanım hızlandırması olmayacak.
Evet hocam yanlış anlaşılmaması için "kursanız bile kasar" dedim bunu belirtmek için. Intel Iris Xe graphics Hackintosh uyumlu değil ve grafik hızlandırma çalışmaz. 3050 Zaten direkt elendi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı