Abra A5 V5.3 Bütün Oyunlarda FPS düşmesi

Executioner

Megapat
Daha fazla  
Monster Abra A5 V5.3 Laptobum var. Ekran kartım GTX 960M RAM 8 GB. Neredeyse bütün oyunlarda FPS düşüşü ve drop sorunu yaşıyorum. Ekran kartımda mı bir arıza var anlamadım gitti. Önerilen genel FPS arttırıcı şeyleri yaptım, bilgisayarı kasacak olan şeyleri kapattım. NVIDIA kontrol paneli ayarlarını yaptım. Undervolt yaptım, throttle stop uygulamasını kullandım ama yok, eski olsun yeni oyun olsun bütün oyunlarda bu drop sorunu gitmedi. Şu an Witcher enhanced Edition oynuyorum, normalde aldığım FPS yüksek 60-70 falan. Ama bir yerden bir yere gidiyorum yolda 2 kere, bir karakter yanımda konuşsun anında, envanter açayım bir şeye basayım her yaptığım şeyde FPS 70'ten 30'a düşüyor anlık donmalarla. Servise de götürmüştüm arıza testi yapmışlardı ama sorun yok dediler. Aldığıma pişman oldum ben bu bilgisayarı. Eski masaüstümde bu kadar drop yaşamıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU voltajını değiştirmenize yarıyor o program ben GPU için demiştim.
Core voltage offseti -90'dan başlayarak -200'e kadar azar azar düşürüp test edin(CPU Z bench ya da Aida 64 Extreme, Cinebench R20)sonra CS GO ve varsa GTA 5'de test edin.
Xtu da oluşturduğunuz değeri profil olarak kaydedin kapatıp açınca sıfırlanıyor.
Oyununuzu 900P değil de 1080P'de açın ki ekran kartına yüklensin.
Rivaturner statics i kaldırıp tekrar yükleyin belki düzelir.

Rivaturner'ı kaldırıp yükledim diye hatırlıyorum yine olmadıydı. Program açılır açılmaz değerler görünüyor ardından hemen sıfırlanıyor.

Cinebench ile test yaptım 742 pts aldım. Bu süre zarfında işlemci 55, GPU 60 derecedeydi.(boştayken bile bu değer civarında sıcaklık)

900p'de açtığım halde zaten çok yükleniyor. Doğru düzgün oynatamıyor ki. Oyunda bir de tuhaflık var çözemedim gitti,ayarları düşürsemde artırsam da pek değişiklik olmuyor sanki. Senaryoda İlerledikçe etraftaki karakterlerin ve uzaktaki gemilerin kaplamaları gitti sadece obje olarak duruyorlar.

GPU'ya undervolt nasıl yapılır bilmiyorum hocam. Normalde XTU'da -0.110 yapıyordum ama proposed -0.085 yazıyormuş şimdi fark ettim. Yalnız birkaç haftadır bu programda da iki gösterge harici diğer göstergeler sıfırlandı,değerleri göstermiyorlar:

Ek Açıklama 2020-05-01 230938.png

Şu anki değerler(boştayken) :

Ek Açıklama 2020-05-01 231439.png

Hocam ekran kartı driverlarınızı silip tekrar yükleyin(çünkü YouTube'da aynı CPU-GPU ile 30'un altına düşmeden 900P de 38-30 arası oynuyor)
Bu arada Cinebench testinizi R20'de mi yaptınız ?(Benim skorlar farklı)

Dosya Ekleri

• cccc.PNG
    cccc.PNG
    14,8 KB · Görüntüleme: 29
Hocam ekran kartı driverlarınızı silip tekrar yükleyin(çünkü YouTube'da aynı CPU-GPU ile 30'un altına düşmeden 900P de 38-30 arası oynuyor)
Bu arada Cinebench testinizi R20'de mi yaptınız ?(Benim skorlar farklı)

Evet R20'de yaptım. Skorların farklı olmasının sebebi bende 2 cores,4 threads var hocam. Ama bu işlemcinin farklı versiyonları olduğunu bilmiyordum bende nasıl 2 çekirdek var anlayamadım.

DDU ile hem Intel hem Nvidia driver'larını kaldırıp tekrardan kurmuştum daha önceden. Bilinen ne varsa yaptım aşağı yukarı. Driver'lar güncel zaten.

İşlemci kaynaklı o zaman hocam 6700HQ'nun hiç 2/4 çekirdek şeklinde varyasyonu yok. ThrottleStop veya xtudan kapatma gibi bir şey olmuş olabilir mi?

Çözdüm. İşlemci sayısı 4 seçmiştim ama üstteki işlemci sayısı yazan yerin yanındaki kutucuğa tik atmamışım onu yapınca 4 core olarak göründü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı