Abra A5 V5.3 Bütün Oyunlarda FPS düşmesi

Executioner

Megapat
Daha fazla  
Monster Abra A5 V5.3 Laptobum var. Ekran kartım GTX 960M RAM 8 GB. Neredeyse bütün oyunlarda FPS düşüşü ve drop sorunu yaşıyorum. Ekran kartımda mı bir arıza var anlamadım gitti. Önerilen genel FPS arttırıcı şeyleri yaptım, bilgisayarı kasacak olan şeyleri kapattım. NVIDIA kontrol paneli ayarlarını yaptım. Undervolt yaptım, throttle stop uygulamasını kullandım ama yok, eski olsun yeni oyun olsun bütün oyunlarda bu drop sorunu gitmedi. Şu an Witcher enhanced Edition oynuyorum, normalde aldığım FPS yüksek 60-70 falan. Ama bir yerden bir yere gidiyorum yolda 2 kere, bir karakter yanımda konuşsun anında, envanter açayım bir şeye basayım her yaptığım şeyde FPS 70'ten 30'a düşüyor anlık donmalarla. Servise de götürmüştüm arıza testi yapmışlardı ama sorun yok dediler. Aldığıma pişman oldum ben bu bilgisayarı. Eski masaüstümde bu kadar drop yaşamıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan temizliği yaptınız mı? Fan temiz ise işlemcinin ve ekran kartının üzerindeki termal macunu yenilemeniz lazım. Ayrıca soğutucu da işinize yarayabilir.

@AXSENS evet 6 ayda bir yaptırıyorum. sıcaklık öyle çok yüksek değerlere çıkmıyor, bir tek yaz ayında 80 küsür dereceleri görüyordum monster çalışanları buna bile normal diyorlardı.

@AXSENS Yok değişmedi. Ancak bir ara servise götürdüğümde işletim sistemimde sıkıntı olduğunu söyleyip format attılar. Korsan oyun yüklemekten sanırım,yoksa ben dikkatli kullandım.

Hocam gpu ya undervolt yaptıysanız nasıl yaptınız ? Bende bu hatayı veriyor
FurMark testi yapınız MSI Afterburner ile
Eğer orada da MHz düşmeden sıcaklık maks seviyeye gelmeden donma oluyorsa GPU'da problem vardır.
Herhangi bir problem yoksa 8RAM daha alın RAM kullanımından kaynaklı olabilir

Dosya Ekleri

• xxx.PNG
    xxx.PNG
    14,1 KB · Görüntüleme: 40
Hocam gpu ya undervolt yaptıysanız nasıl yaptınız ? Bende bu hatayı veriyor
FurMark testi yapınız MSI Afterburner ile
Eğer orada da MHz düşmeden sıcaklık maks seviyeye gelmeden donma oluyorsa GPU'da problem vardır.
Herhangi bir problem yoksa 8RAM daha alın RAM kullanımından kaynaklı olabilir

MSI Afterburner çalışmıyor hocam bende. Bütün değerler 0 gözüküyor. Kart desteklemiyor galiba.

Intel Extreme Tuning Utility diye bir program var,onun içerisinden Core Voltage Offset'i düşürerek yapabilirsiniz. Ancak bir süre sonra tekrar 0'a geliyor. Ara ara girip tekrar düşürmek zorunda kalıyorum onu çözemedim.

Bu arada sorunum hala devam etmekte. AC Origins'te 900p (genel olarak)high ayarlarda 30'un altına düşüyor ve biraz uzaktaki kaplamalar işlenmiyor. Bir ara bilinçli bir şekilde overclock yapmıştım acaba ondan mı oldu..

Bu soruna sebebiyet veren HDD de olabilir. HDD sağlığına baktınız mı ? Disk birleştirme defrag yapabilirsiniz veya direkt bir SSD ye geçebilirsiniz.

Oyun SSD'ye kurulu. Samsung 860 M2 SSD var. Gerekli bütün bakım işlemlerini yaptım. youtube videolarında bahsedilen her şeyi. Yok yine de aynı. 28 FPS aldığım yerde yine 28 FPS alıyorum.

MSI Afterburner çalışmıyor hocam bende. Bütün değerler 0 gözüküyor. Kart desteklemiyor galiba.

Intel Extreme tuning Utility diye bir program var, onun içerisinden Core voltage Offset'i düşürerek yapabilirsiniz. Ancak bir süre sonra tekrar 0'a geliyor. Ara ara girip tekrar düşürmek zorunda kalıyorum onu çözemedim.

Bu arada sorunum hala devam etmekte. AC Origins'te 900P (genel olarak)High ayarlarda 30'un altına düşüyor ve biraz uzaktaki kaplamalar işlenmiyor. Bir ara bilinçli bir şekilde overclock yapmıştım acaba ondan mı oldu.

CPU voltajını değiştirmenize yarıyor o program ben GPU için demiştim.
Core voltage offseti -90'dan başlayarak -200'e kadar azar azar düşürüp test edin(CPU Z bench ya da Aida 64 Extreme, Cinebench R20)sonra CS GO ve varsa GTA 5'de test edin.
Xtu da oluşturduğunuz değeri profil olarak kaydedin kapatıp açınca sıfırlanıyor.
Oyununuzu 900P değil de 1080P'de açın ki ekran kartına yüklensin.
Rivaturner statics i kaldırıp tekrar yükleyin belki düzelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı