Abra A5 vs ROG STRIX G513

duhangul

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar uzun yıllar sonra masaüstü bilgisayarımdan kurtulup düzgün sağlam bir laptop almak istiyorum. Amacım oyunlarda rahat ve güzel performans sağlamak ve bilgisayar sisteminin hızlı olan bir laptop almak. Aklımda uzun vadede birbirine yakın 2 ürün var sizin tecrübelerinize dayanarak hangisini önerirsiniz ?

Abra a5

Rog strix g513

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Açık ara ROG olan.
O model Monster alınmaz. Clevo kasa kendisi.
Kitapta kumar yasaklanmış.
Yani Clevo Monster almak da yasaklandı.
Şaka bir yana cidden bütçe çok düşük olmadığı halde Clevo Monster tercih edilmemli.
Clevo-TongFang-MSI kasalar Monster için nasıl ayırt edilir?

Açık ara ROG olan.
O model Monster alınmaz. Clevo kasa kendisi.
Kitapta kumar yasaklanmış.
Yani Clevo Monster almak da yasaklandı.
Şaka bir yana cidden bütçe çok düşük olmadığı halde Clevo Monster tercih edilmemli.
Clevo-TongFang-MSI kasalar Monster için nasıl ayırt edilir?
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

Arada belirgin bir GPU farkı var. Hiçbir şekilde 1650 ile RTX 3050 Ti'lı bir cihaz performans noktasında baş edemez. Sadece malzeme kalitesi ve soğutma yönünden uzun vadede hangisi daha iyi derseniz ROG derim. Monster'ı yakın bir zamanda kuzenim aldı, şahsi fikrim A101'e gelen ucuz laptoplar bile daha kaliteli gövde malzemesine sahip. Ancak harici monitör ve klavye ile kullanılırsa fazla sorun yaratmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ROG olanın kasa kalitesi vb. yönlerden çok iyi, ama Monster da açık ara çok daha iyi bir GPU'ya sahip. Bilemedim. Kasalar Monster da çok sorunlu diyorlar ama.

@unut @Mortis06 evet GPU farkı var ama olay GPU değil.
Clevo ısınma sorunlu olur.
Verdiği parayla ısınma sorunu olduğu için GTX1650 perfromansı alır. ROG daha iyi.

Aynı cihaz kuzenimde var, aldığı FPS değerleri henüz 1650 seviyesine düşmedi. Isınma kaynaklı FPS düşmesi yaşanır bir miktar desen makul, ancak performans noktasında bu kadar fark olan 2 kart ile denk olacak kadar kayıp yaşanacağını iddia etmek çok saçma. DLSS gibi teknolojileri elinin tersiyle itmen cabası. Bak ben Monster'ı kimseye tavsiye etmem ancak dedikleri rasyonel değil.

@499337 hocam siz RTX fanı değil miydiniz sırf Monster'da RTX var diye gidiyorsunu GTX 1650 modele. Açıkçası ben AMD 6000 serisini bekliyorum. Eğer RX 7000 serisi ile beraber kullanırlardı ben ondan alacağım. Hele çıkarsa Ryzen 7 6800h ve RX 7800XT modelini isterim.

@499337 hocam siz RTX fanı değil miydiniz sırf Monster'da RTX var diye gidiyorsunu GTX 1650 modele. Açıkçası ben AMD 6000 serisini bekliyorum. Eğer RX 7000 serisi ile beraber kullanırlardı ben ondan alacağım. Hele çıkarsa Ryzen 7 6800h ve RX 7800XT modelini isterim.
Clevo kasa tercih etmemem RTX fanı olmamı değiştirmez. Ama @Mortis06 hocam haklı. Yani bu iki model arasında ne yazık ki Monster daha tercih edilesi.
Aynı cihaz kuzenimde var, aldığı FPS değerleri henüz 1650 seviyesine düşmedi. Isınma kaynaklı FPS düşmesi yaşanır bir miktar desen makul, ancak performans noktasında bu kadar fark olan 2 kart ile denk olacak kadar kayıp yaşanacağını iddia etmek çok saçma. DLSS gibi teknolojileri elinin tersiyle itmen cabası. Bak ben Monster'ı kimseye tavsiye etmem ancak dedikleri rasyonel değil.
Haklısınız hocam. Özür dilerim ben o detayı gözden kaçırdım. Pardon.
Clevo kasa tercih etmemem RTX fanı olmamı değiştirmez. Ama @Mortis06 hocam haklı. Yani bu iki model arasında ne yazık ki Monster daha tercih edilesi.

@Esdeath.xyz ne komik hocam pardon.

@Esdeath.xyz ne komik hocam pardon.

Hocam fanı olduğunuz şeyi belli sebeplerden ötürü tercih etmiyorsanız sizin fanlığınızda bir tereddüt sezdim.

Ayrıca bir tebessüm ettirdi yazdıklarınız.

Detaylar detaylar detaylar dedi Sherlock Holmes.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı