Abra A7 v13.1.1 donup takılıyor

Talha İNAL

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Monster laptop kullanıyorum. YouTube'da gezerken, PDF okurken bilgisayarım ve Leauge of Legends oynarken birden takılıyor. Bu takılma bazen 30 saniye 1 dakika sonra gidiyor ama bazen gitmiyor ve Power butonuna basarak kapatmak zorunda kalıyorum. Tekrar açılırken de takılma yapıyor, mavi ekran veriyor. Ekranda çıkan kod WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. İnternette kodu arattığımda donanımsal sorun deniyor. Monster teknik servise daha önce gönderdim. Bana performans testlerinde sorun yok dediler ve format atıp laptopu geri verdiler. Bilgisayar mavi ekran verdiyse açmak için de pili söküp güç butonuna 30 saniye basılı tutuyorum, bilgisayar ancak o şekilde açılabiliyor. Ancak bu çözüm kalıcı olmuyor.
Şimdi kafamı karıştıran nokta bu takılmaları Doom Eternal, Forza 5, BF4, Witcher 3 gibi ağır oyunları oynarken yaşamıyorum. Ama internette gezinirken veya LoL oynarken yaşıyorum. Sebebin donanımsal olduğunu düşünüyorum ancak yazılımsal da olabilir mi? Monster teknik servise tekrar götürürsem ne demem gerekir? Sorunu kendim de çözebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Laptopumun modeli Monster Abra A7 v13.1.1.

SFC /scannow şeyini denedim, sorun vermedi.
Crystal Disk'te iki sürücümün de sağlığında sorun yok.
Bütün sürücülerim güncel.

Düzeltme: Sistem özelliklerimi yazmamışım.
Intel Core i5-11400H @2.70GHz
Nvidia GeForce RTX 3050 Laptop GPU
16GB RAM ancak modeline ulaşamadım
SSD SAMSUNG MZVL2256HCHQ
HDD Seagate Barracuda ST1000LM048

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı