Oyun AC: Origins ve Unity

AC: Origins'e kadar tüm seriyi oynamış, görevleri %100 tamamlamış, Uplay başarımlarını her türlü çileye ve eziyete rağmen başarabilmiş (AC: Black Flag'teki 1 başarım hariç) birisi olarak bu serinin her oyununun oynanabilir olduğunu düşünmekteyim. Seriye yeni bir soluk getirmiş olan AC: Origins'i de bitirdim ve şu anda dlc paketlerini oynamaktayım ki bence bu oyun da geri kalan oyunlar gibi oldukça zevkli.
Şu ana kadar oynadığım istisnasız her AC oyununda görevlerin birbirini tekrar etmesi, oyunun giderek monoton bir hal alması gibi olumsuz taraflar var. Ama bu olumsuz taraf genel olarak yan görev aşamalarında insanın karşısına çıkmakta. Ayrıca oyunlardaki monotonluk ve sıradanlaşma süreci sadece bu seriye mal edilmemeli bence. Çünkü birçok oyun ister istemez bu monotonluğa kendisini sokmakta. Bunun haricinde ise seri ile alakalı söylenebilecek en olumsuz eleştiri oyunların PC üzerindeki optimizasyon sıkıntıları.
Genel itibariyle AC serisini tamamıyla aksiyon veya tamamıyla bir gizlilik oyunu olarak görmemek lazım. Hiçbir zaman da öyle olmadı zaten. Gizlilik unsuru AC serisinde hiçbir zaman bir HITMAN edasında olmadı. Ki buna gerek de yok. Oyunun oyunculara vermek istediği deneyim her daim bir suikastçilik algısıydı. Bu, oyun içi tarihinde bazen çok gizli gerçekleşti, bazen de NPC'lere allah ne verdiyse dalmak suretiyle :D O sebepten dolayı bence AC serisi tarihi seven ve azcık kafa dağıtmak isteyen insanların sevebileceği ve oynayabileceği bir seri. Dolayısıyla gerek tarihi ambiyansı olsun, gerek tarihi kişiliklerin esprili bir şekilde anlatılması olsun bu gibi konular ve oyunların atmosferleri bu serinin her oyununu oynanabilir bir hale getirmekte.
 
Origins farklı bir deneyim sunuyor(level sistemi vs.) Ayrıca benim hoşuma gitmeyen şeylerden biri Origins'te tırmanma koşma vs. tuşlarını da boş yere değiştirdiler. Ezio üçlemesi gayet güzeldi şu an belki bir tık grafik açısından kötü olabilir ama ben sıkılmadan oynamıştım.



Açıkça şans işi 3 arkadaşım aldı onlarda herhangi bir bug vs. çıkmazken bende sürekli hata çıkıyordu.



Ben hataları düzelttiler denildikten sonra bile girdim. Artık hep farklı rota kullandığımdan mı bilmiyorum sürekli karakter ya duvarın içine ya yere sıkışıp duruyordu. Eski halinden eser kalmadı demek abartı olur. Ayrıca bir miktar abarttığını düşünüyorum. Hikayesi klasik (çok fazla kitap okuduğum için benim gözümde klişe bir hikayesi var.), fransız ihtilalini daha iyi yansıtmak için kalabalıklar yapmışlardı ve atmosferi güzel yansıtıyordu.(her ne kadar bunlar yüzünden yüzlerce bugla karşılaşsam bile) yanlış bilmiyorsam önceki oyunlara nazaran şehir biraz daha açıktı diye hatırlıyorum. (binaların içinden daha kısa yollar önceki oyunlarda var mıydı veya varsa bile bu kadar yaygın mıydı hatırlamıyorum.) Alınmaz rezalet demiyorum ama biraz sorunlu bir oyun.
Oyunun hikayesinin o kadar iyi olmadığını ben de söylemişim zaten. Atmosfer ve hissiyatını beğeniyorum. 30 tl civarına düşüyorsa alır oynarsın mis gibi neden oynamayasın? Ben de geçen yıl tekrar oynadım toplasan 1 2 bug anca görmüşümdür. Ortalama 1.5 2 dolar gibi bir fiyata bedava denilecek seviyede.
 
Öncelikle indirimi söylediğiniz için teşekkürler. Ezio oyunlarını aldım -AC2, Brothers ve Revelations- fakat AC2 oyununun yarısına kadar oynadım aksiyonu gayet güzeldi hikayesini Türkçe yama ile anlamaya çalıştım ve anladım, kitabınıda aldım bu oyunların fakat dediğim gibi AC2 nin yarısında bıraktım. Benim gibi bir oyuncu Origins oyununu almalı mı? Ve Ezio serisine tekrar başlamalı mıyım? kusura bakma soru sormuş gibi oldum fakat yeni ekran kartı almak istediğim için biraz oyun biriktirmek istiyorum, denk geldi sormak istedim.
Ac2'yi severek oynadıysan, origins ve devamında çıkanları almana gerek yok. Çünkü en son syndicate ile beraber assassin ruhu tamamen öldü, sadece matematiksel sayıların çıktığı düşmana damage attığın bir mmorpg oyunu oldu.
 
Aynen mmorpg. Git bir bak bakalım mmorpg ne demek.😀
Bakmama gerek yok ne demek olduğunu biliyorum. Ben zamanında bu oyunlar için çeşitli platformlarda çok tartıştım, seninle de sabaha kadar tartışabilirim, benim fikrim bu yönde, kimse kimsenin fikriyle örtüşmek zorunda değil. Ben son çıkan üç oyunu AC oyunu olarak görmüyorum. Sen görebilirsin. Buyur oyna. Kimse oynama demiyor, ha istersen onları oyna ya da gir metin2 de bir hesap oluştur eline kılıç tak yabanileri kes loot yap. Aynı mantık :)
 
Bakmama gerek yok ne demek olduğunu biliyorum. Ben zamanında bu oyunlar için çeşitli platformlarda çok tartıştım, seninle de sabaha kadar tartışabilirim, benim fikrim bu yönde, kimse kimsenin fikriyle örtüşmek zorunda değil. Ben son çıkan üç oyunu AC oyunu olarak görmüyorum. Sen görebilirsin. Buyur oyna. Kimse oynama demiyor, ha istersen onları oyna ya da gir metin2'de bir hesap oluştur eline kılıç tak yabanileri kes ganimet kas. Aynı mantık. :)
Kişisel bir şey tartışmıyoruz. İkimizden biri yanlış biliyor o da sensin. MMORPG devasa çok oyunculu(Massively Multiplayer Online) rol yapma oyunu. AC: ORİGİNS online bir oyun mu? AC: Origins sadece RPG(Role Playing Game) tabanlı bir oyun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı