AC: Origins vs AC: Odyssey

Odyssey, Origins’in neredeyse her yönden geliştirilmiş bir versiyonu, ama nedense kendisini Origins gibi sevdirtmedi bana. Büyük ihtimalle ana karakter sebebiyle oldu bu, Alexios çok soğuk bir karakter kaldı Bayek abimin yanında, belki Kassandra daha iyidir bilemiyorum :)

Kısaca Odyssey daha iyi olacaktır, ama imkanınız olursa Origins’e de bir göz atmanızı öneririm.

Odyssey, Origins ile aynı motora ve mekaniklere sahip. Ama daha iyileştirilmiş olduğu için daha stabil ve eğlenceli. Hikaye olarak her iki oyununda hikayeleri güzel. GFN ile oynayacaksan tavsiyem Odyssey ile başlaman olur.

Steam'de şu an Ubisoft indirimleri var. Bu iki oyundan hangisini almalıyım? Alırsam GFN üzerinden İngilizce olarak -ara sahneleri atlarım muhtemelen- oynayacağım.
Sırasıyla oynamak iyidir ben öyle yapacam lakin şimdi indirimde alacaksın ve tabiki originsten daha gelişmişini alacaksın.

Kendi adıma söyleyeyim; Odyssey benim serideki en sevdiğim oyun oldu. Bu oyun aslında gelişmiş gizlilik mekanikleri içerse de unvan olarak "assassin" olmadığın bir oyun çünkü AC serisindeki mitolojinin başlangıcı olan karakteri yönetiyorsun. Bazı DLC'ler ile birlikte önceki oyunlarda gördüğün bir sürü mitolojik öğenin açıklamasını alıyorsun.

Bir de Antik ve Hellenic dönem Yunanistan tarihine ilgim olduğu, o dönemi kaynaklara göre sanatsal olarak gerçeğe yakın (Ubisoft bu konuda çok başarılı) aktarabildikleri için ayrıca sevmiştim. Bildiğim coğrafyalarda gezmek eğlenceli geldi bazı harita hataları hariç.

Kısacası benim için Odyssey > diğer AC oyunları. Bu durumda benim seçimim Odyssey olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı