AC Origins vs Witcher 3

Daha fazla  
Steam indirimlerinde bu iki oyun arasında kaldım. Witcher 3 alırsam Complete alacağım için 7.59, Origins ise 7.19 dolar tutuyor. Sizce hangisi alınır? Bu bütçede baska iyi indirimli kaliteli oyun var midir? Witcher 3 alırsam 1 ve 2. oyununa gerek var midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani, "hehe Ubisoft hehe" muhabbeti bi' yana, 7 dolara hikaye DLC'leriyle Witcher alınabilirken, aynı paraya Origins'in sadece ana oyunu denk geliyor.
Bence Witcher 3'ü alın, ikisi arasında biraz daha iyi olan oyun o zaten.

İleride Origins'i Gold Edition olarak alıp, hikaye DLC'leriyle birlikte oynayabilirseniz fena olmaz. O kadar da gömülecek, yabana atılacak bi' oyun değil normalde.

Bir de Witcher 1 - 2 - 3'ün olduğu Trilogy paketi var, 8.5 dolar fakat onda Witcher 3 normal olarak geliyor. Sizce o paketi mi alayım, yoksa Witcher 3 Complete mi?
1 ve 2, paketin dışında pakettekiyle aynı fiyattan satılıyorlar zaten. Mümkünse 1 ve 2'yi mağaza sayfaları üzerinden ayrı ayrı olarak, 3'ü de Complete Edition olarak almaya çalışın.
@patrickbateman56
3'ten önce öncekileri oynama konusunda da bence az buçuk uğraşılsa ikisi de oynanmayacak oyunlar değil, ama en azından hiç olmazsa (1'e kıyasla) 2 daha basit/"casual" olduğu için 3'ten önce onu oynamaya çalışın.

Son düzenleme:
Bir de Witcher 1 2 3'un olduğu trilogy paketi var 8.5 dolar fakat onda Witcher 3 normal paket olarak geliyor. Sizce o paketimi alayım yoksa Witcher 3 Complete paket mi?

Oynamana gerek yok fakat 1 ve 2 hikaye özetlerini mutlaka izlemelisin yoksa hiçbir şey anlamazsın. Ve haliyle de sorunun cevabı belli, Witcher 3 nere Origins nere, kıyaslamak bile Witcher'a hakarettir.
Birinde Ubisoft denilen vasat bir firma ile, diğerinde Witcher yapan firma . Tabiki Witcher.
Objektif bir kıyaslama yapılmamış ki burada.

"Ubisoft yaptıysa kötüdür, Polonyalı görece ufak (zamanında) bir firma yaptıysa kesin daha iyidir"

Konuya dönersek,
Oynanış ve kontroller Origins'te çok daha akıcı hissettiriyor.
Ana karakter ve hikaye olarak da Witcher'dan fersah fersah öndedir.

Sürükleyicilik, animasyonlar, harita-açık dünya tasarımı, detay seviyesi (ezip geçer o derece) olarak Origins bariz üstün.

Görsel olarak yine Origins alıyor. Grafikleri daha iyi ve doğal hissettiriyor.

Kasıntı atmosfere ve süper itici ana karaktere sahip Witcher'ı Origins ile kıyaslamak Origins'e hakarettir asıl.

Valhalla ise her ikisinden de daha iyi ve henüz oynamadıysanız sona saklayın.

Yani, "hehe Ubisoft hehe" muhabbeti bi' yana, 7 dolara hikaye DLC'leriyle Witcher alınabilirken, aynı paraya Origins'in sadece ana oyunu denk geliyor.
Bence Witcher 3'ü alın, ikisi arasında biraz daha iyi olan oyun o zaten.

İleride Origins'i Gold Edition olarak alıp, hikaye DLC'leriyle birlikte oynayabilirseniz fena olmaz. O kadar da gömülecek, yabana atılacak bi' oyun değil normalde.

1 ve 2, paketin dışında pakettekiyle aynı fiyattan satılıyorlar zaten. Mümkünse 1 ve 2'yi mağaza sayfaları üzerinden ayrı ayrı olarak, 3'ü de Complete Edition olarak almaya çalışın.
@patrickbateman56
3'ten önce öncekileri oynama konusunda da bence az buçuk uğraşılsa ikisi de oynanmayacak oyunlar değil, ama en azından hiç olmazsa (1'e kıyasla) 2 daha basit/"casual" olduğu için 3'ten önce onu oynamaya çalışın.

Hocam oyunu Complete Edition olarak aldım. İnşallah gerçekten oynatır ve sarar aldığıma pişman olmak istemiyorum. Çünkü AC Odyssey'den sonra uzun soluklu bir oyun istiyordum. Hem Witcher'in dil desteği olması mükemmel AC oynarken çeviri kullanmak sıkmıştı.

"Ubisoft yaptıysa kötüdür, Polonya'lı görece ufak (zamanında) bir firma yaptıysa kesin daha iyidir"
Evet öyle. Bu canını sıkabilir fakat Ubisoft'un son çıkardığı işler kesinlikle CDPR'ın çok ama çok gerisinde.
Oynanış ve kontroller Origins'te çok daha akıcı hissettiriyor.
Katılıyorum. Witcher 3 dönemi için bile sıkan bir oynanışa sahip, birçok anlamda kendini tekrar ediyor.
Ana karakter ve hikaye olarak da Witcher'dan fersah fersah öndedir.
Sanırım burada da kendi yalanına bizi inandırmaya çalışıyorsun. Hayatımda daha saçma çok az şey görüp duymuş olabilirim.
Sürükleyicilik, animasyonlar, harita-açık dünya tasarımı, detay seviyesi (ezip geçer o derece) olarak Origins bariz üstün.
Bu noktada Witcher 3'ü 5-10 dakika falan oynadığına inanmaya başlayacağım. Bu iki oyun arasındaki detay seviyesini karşılaştırmak bile saçmalık.
NPC'lerin günlük rutinleri, hava durumunun dünya üzerindeki etkisi, NPC'lerin verdiği tepkiler. NPC'lerin her birinin kendi günlük rutini ve aktivitesi, komple bir bölge oyun içerisinde yapacağın seçime göre oradaki topluluğun tepkisini değiştirebilmesi, açık dünyada karşılaşabileceğin ( hani senin karşılaşmadığın) yüzlerce detay ve minik hikayelerin olması. Say say bitmiyor.

Bir de AC Origins'e bakalım. NPC'ler ruhsuz ve sadece belirli rotalarda hareket ediyorlar, o kadar düz bir çizgide ilerliyorlar ki at ile şehirden geçerken en az 100 insana çarpıyorsun. Etkileşim sınırlı, ruhsuz, derinliksiz.

Blood & Wine DLC'sini ayrı bir oyun saysaydık bile AC Origins'i ezer geçerdi açık dünya, detay, sürükleyicilik açısından.
Görsel olarak yine Origins alıyor. Grafikleri daha iyi ve doğal hissettiriyor.
Şu ana kadar ciddiye alıp cevap verdim ama kusura bakma bunu ciddiye alamıyorum 🤣
Kasıntı atmosfere ve süper itici ana karaktere sahip.
Evet oyunun atmosferi kasıntı, her yer güllük gülistanlık olsaydı bu oyunun bir mantığı olmazdı. İtici gelebilir bu kişisel bir görüş.
Witcher'ı Origins ile kıyaslamak Origins'e hakarettir asıl.
Origins'i bariz daha çok sevmiş olabilirsin. Şöyle düşünmek lazım mesela ben Witcher 3'ü RDR2'den daha çok severim, bu Witcher 3 RDR2'den çok daha iyi bir oyun mu demek oluyor? Hayır. Witcher 3'ün bariz üstün olduğu konularda çıkıp Origins daha iyi! Deyip oyunun daha iyi olduğu her alanı yalanlıyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı