Gerçekten seriye giriş yapmak istiyorsanız ve grafiklere oynanışa çok takmayacaksanız Assassin's Creed 2'den başlamanızı öneririm. Serinin belkide en iyi hikayesine sahip oyunu olabilir. Ardından aynı karakterin devam oyunları olan Brotherhood ve Revelations'ı da oynayarak Ezio üçlemesini bitirebilirsiniz. 2021 yılında başlayıp üçünüde tek solukta bitirmiştim. Assassin's Creed 3 çoğu kişi tarafından tartışmalı bir oyun. Seveni de çok, sevmeyenide. Ben sevmeyen taraftayım çünkü oyunun ilk 10 saatinden fazlası aşırı sıkıcı geçiyor. Ben her başlamayı denediğimde sıkılıp geri bırakıyordum. Ama oynanayacaksa da Remastered'ı var. Onu deneyebilirsiniz. Bundan sonraki Assassin's Creed oyunları önceki oyunlardan sonra markanın suyunu sıkmak için çıkmış oyunlar olacaktır. Bazıları belli bir kalitenin üstüne olduğu için sevilmiştir. Bunlardan biri de Assassin's Creed Black Flag'tir. Hikaye olarak diğer oyunlar gibi "Aaa kesinlikle bu oyun çıkmalı" kafasında bir muhabbeti yoktu. Korsan temasına bağlı kalması ve oyun sektöründe açık dünya korsan oyunlarının çok az bulunması sebebiyle kesinlikle denenmesi oynanması gereken bir oyundur. Hikayesi her ne kadar Suikastçilerle çok bağdașmasa da ben eğlenerek oyunu bitirmiştim. Tavsiye ederim, günümüzde hala oynanabilir durumdadır.
Şimdi sıra geldi oynanış olarak Black Flag'in biraz daha geliştirilmiși ve seride bir ilk olan oyuna: Assassin's Creed Rogue. Şahsen ben bu oyunu bitiremedim. Çünkü Black Flag'deki save'imi %100 yapmaya çalışırken çok fazla vakit geçirdim ve artık oyunun oynanışına doydum. Rogue'ya da başladığımda benzer şeyleri görünce bitiremedim. Ama sırf hikayesi için oynanılacak bir oyundur çünkü önceki cümlelerimde de belirttiğim gibi seride bir ilki yaparak oyunu tapınakçıların (Suikastçilerin karşı olduğu topluluk) gözünden anlatıyor. Ve oyunda suikastçileri avlıyoruz. Hikayesini bitiremediğim için %100 yorum yapamayacağım. Ama bu oyunda güzeldir, tavsiye ederim. Not olaraksa kesinlikle Black Flag'le aynı dönemde başlanmamalı oynanmamalı demeliyim.
Assassin's Creed Unity, seride beni en çok hayal kırıklığına uğratan oyun oldu. Çünkü oyun potansiyelini asla gerçekleştiremeyen bir oyun oldu. Hikaye vizyonu olarak kesinlikle sıfırdı. Şöyle düşünün, amacı özgürlüğü sağlamak olan bir grupla bağlantılı bir oyun geliştirme fikri ortaya atıyorsunuz, üstelik Fransız ihtilalinde geçiyor. Bir sürü inanılmaz senaryo yazılabilir. Fransız ihtilali tam anlamıyla aynı yoğun duyguları barındıran bir tarihi olay. Ama Ubisoft Montreal sağolsun, hikayede neredeyse hiç Fransız ihtilaline değinmeden ana karakterin (Arno V. Dorian) kız arkadaşının babasının katilini buldurmaya yönelik bir hikaye akışı izlemişler. Hikaye olarak benim gerçekten en beğenmediğim Assassin's Creed oyunlarından biri olabilir. Oyun olarak gelecek olursamda az önce dediklerimin tam tersine yani olumlu yönlerine vurgu yapacağım. Çünkü oynanışı ve kıyafet özelleştirmesi en keyifli Assassin's Creed oyunudur kendisi. Parkur yapması inanılmaz keyifliydi. Serinin en akıcı parkur mekaniklerine sahip oyunudur. Dövüş mekaniklerine kolay olsa da komboların estetikliğinden ötürü bu da göz ardı edilebiliyor. Gizlilik konusunda da gizliliğe zorlayan nadir Assassin's Creed yapımlarından biridir. Sis bombası ilk saydığım AC oyunlarında bile olmasına rağmen hiç kullanma gereksinimi duymamışken bu oyunda bol bol kullanmak zorunda kalmıştım. Hikayesi için olmasa da, oynanışı için tavsiye ederim. Günümüzde hala daha oynanabilir bir oyundur.
Assassin's Creed Syndicate, Unity'nin bazı yönlerden biraz daha geliştirilip bazı yönlerdense biraz daha kısıldığı bir oyun olmuştur. Bitirmeden bıraktığım için hikaye olarak pek yorum yapamayacağım. Unity'de hikaye yalnızca daha iyi olabilirdi düşüncesinde olduğum için hikayeyi sevmemiștim. Yoksa diğer eski oyunlar kadar olmasa da oynarken katlanılacak bir hikayeye sahipti kendisi. Syndicate'a devam edecek olursak ben dövüş mekaniklerini kesinlikle sevemedim. Çok sıkıcı gelmişti. Parkur yapma işinde de Unity'de sonra yenilik olarak getirdikleri grappling hook hic eğlenceli değildi. Adamlar sanki Unity gibi yapalım ama oynanışı da sıkıcı olsun diye uğraşmışlar resmen. Ben sevemedim. Ve tavsiye etmem. Onun yerine diğer oyunları almak daha mantıklıdır.
Origins, Odyssey ve Valhalla içinde fikir isterseniz söyleyebilirsiniz.