Access Point Kurulumu

Baran Yalçın

Hectopat
Daha fazla  
Salonda TTNET'in kendi modemi bulunmakta. Benim odamda TP-LINK TL-WA801ND 300Mbps Wireless N Access Point adlı modem var. TP-Link'i masaüstü PC'ye bağladım ve TP-Link ile kablosuz olarak internet erişimi almak istiyorum. Terimler hakkında bilgim olmadığı için (köprüleme, access point, router, repeater, vs.) hangi konu anlatım videosunu uygulayacağımı da bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Köprüleme yapmayacaksınız. TP-Link'e ana modemden gelen kabloyu takın. TP-Link'in arayüzüne girin ve DHCP sunucusu açıksa kapatın.
Wi-Fi ayarlarınızı da yaptıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Köprüleme yapmayacaksınız. TP-Link'e ana modemden gelen kabloyu takın. TP-Link'in arayüzüne girin ve DHCP sunucusu açıksa kapatın.
Ama benim yapmak istediğim ana modeme bağlamadan internet erişimi sağlamak.

Salondaki modem kablosuzsa ve sinyal senin odanda yetersiz kalıyorsa ve sen de kablosuz olarak menzili genişletmenin bir yolunu arıyorsan Youtube'da "repeater " konusunu araştıracaksın. Salondaki modemin markasını söylersen daha sağlıklı cevaplar alabilirsin.
Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Salondaki modem kablosuzsa ve sinyal senin odanda yetersiz kalıyorsa ve sen de kablosuz olarak menzili genişletmenin bir yolunu arıyorsan Youtube'da "repeater " konusunu araştıracaksın. Salondaki modemin markasını söylersen daha sağlıklı cevaplar alabilirsin.
Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim repeater'a bakacağım. Modem AirTies markasının Air 5650v3 modeli. Ben de TP-Link modemi ile bu modeme kablosuz bağlantı sağlamaya çalışıyorum masaüstü bilgisayarımda.
Yardımcı olacak yok mu repeater modunu da denedim ama bilgisayarıma internet veremiyorum.

Dosya Ekleri

• 1539546344601-1761255799.jpg
    1539546344601-1761255799.jpg
    924,5 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
Köprüleme yapmaya çalışın. Eğer modemlerin ikisi de destekliyorsa bu modu kablosuz alırsınız ve dağıtırsınız. Bunu yaparsınız diyemiyorum. Çünkü çoğu modemde bu destek yok yanlış bilmiyorsam. Arkadaşların dediği gibi illa modemi kullanacam diyorsan ana modemden ikinci modeme kablolu giriş yapmalısınız. Yok derseniz de Menzil Genişletici ürünlerine bakmalısınız.

Aynı access point'ten bende de vardı. Yalnız tam olarak yapmak istediğini anlayamadım:
  1. Eğer Airties'tan TP-link'e kablosuz olarak interneti verip, Tp-link'ten de tekrar kablosuz olarak yaymak istiyorsan repeater (tekrarlayıcı) modunu,
  2. Eğer Airties'tan TP-link'e kablosuz olarak interneti verip, Tp-link'ten de kablolu olarak bir cihaza internet vermek istiyorsan bridge (köprüleme) modunu kullanabilirsin.
  3. Eğer bu ikisini aynı anda yapmak istiyorsan maalesef TP-Link TL-WA801ND bunu desteklemiyor. Ben yapamamıştım. Bunun için şu konuda tavsiye edilen donanımlara göz atabilirsiniz: Aynı Anda Kablolu ve Kablosuz Yayın Yapabilen Access Point Tavsiyesi

AirTies'den mesh kısmına benim tp link'i gösterdim. Aynı kanal ve aynı şifreleme türü olmasına dikkat ettim, yine de internet gelmedi.
Aynı access point'ten bende de vardı. Yalnız tam olarak yapmak istediğini anlayamadım:
  1. Eğer Airties'tan TP-link'e kablosuz olarak interneti verip, Tp-link'ten de tekrar kablosuz olarak yaymak istiyorsan repeater (tekrarlayıcı) modunu,
  2. Eğer Airties'tan TP-link'e kablosuz olarak interneti verip, Tp-link'ten de kablolu olarak bir cihaza internet vermek istiyorsan bridge (köprüleme) modunu kullanabilirsin.
  3. Eğer bu ikisini aynı anda yapmak istiyorsan maalesef TP-Link TL-WA801ND bunu desteklemiyor. Ben yapamamıştım. Bunun için şu konuda tavsiye edilen donanımlara göz atabilirsiniz: Aynı Anda Kablolu ve Kablosuz Yayın Yapabilen Access Point Tavsiyesi
Evet amacım 2. dediğiniz. Airties'den TP-Link'e kablosuz olarak internet alacağım, TP-Link'i masaüstü bilgisayara bağlayacağım. Ve bilgisayarda internet elde edeceğim. Bridge modunu deneyeyim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı