İmkanın varsa herhangi farklı bir HDD ile dene. Sorunun SSD ile ilgili olup olmadığını anlamak için.
Boş HDD'im yok ama bunu da deneyebilirsem haberdar edeceğim. Eğer SSD de bir sorun varsa ne gibi bir sorun olabilir
@montezuma ?
Bu iş bitsin yaşadığım sorunlar ve yaptıklarınla ilgili küçük bir acer 5745g ec rehberi yapacağım
SSD yi yine başka bilgisayara takarak biçimlendirdim, windowsu yükledim. Ve OS X EC yüklemeye tekrar başladım ve yükleme sonrası aynı sorunla karşılaştım.
Eğer bir sorun çıkarsa diye şunları bda önceden yaptım ama hala sorun var.
Sorun hala aynı, yüklenme bittikten sonra yeniden başlatma oluyor ve biosa dahi girmiyor acer logosunda donuk kalıyor.
Bu sorunla karşılaşırsam, rahatça kurtuluyum diye yaptıkların şunlar:
1.Yüklemeden önce bios üzerinden boot sırasında USB'yi 1.sıraya aldım.
2.USB'ye windows kurdum eğer sorun olursa windowsu USB üzerinden açmak için ama o da çalışmıyor.
Bunları yapmama rağmen kurulumdan sonra yeniden başlatma yaptığımda sorun hala aynı, bios menüye de giremiyorum. (Eğer yüklemede bootloader yüklersem sorun oluyor, kurulumda yüklemediysem de açtıktan sonra yüklediğimde yine sorun oluyor. Kısaca bootloader yükledikten sonra yeniden başlattığımda bundorun çıkıyor)
Sorunun tek kısmi çözümü SSD yi başka bilgisayara bağlayıp biçimlendirip yeniden windowsu yükleme yapmam. Ama sonra bootloader yüklersem bu sorun tekrar ortaya çıkıyor.
Acaba biosumda mi bir sorun var yama mı yapmam gerekiyor?
SSD'm Sandisk Ultra II SSD demi sorun var?
Sorun ne olabilir?
Yükleme olarak Clover ve chamelon bootloaderları yaptım hepsinde sorun çıktı.
Sürümler olarak da ML2 Yosemite EC denedim hepsinde iATKOS ve forumdaki .dmg .raw dosyalarını kullandım ve bootloader yüklendiğinde sorun çıktı.
Bu konuda lütfen yardımcı olun, sorun ne olabilir?