Acer A515-41G BIOS RAM sorunu

PislickB3

Kilopat
Normalde bilgisayarımın APU'ya 512Mb RAM vermesi gerekirken 1024Mb veriyor.
Öncelikle sorunum ilk şu şekilde başladı;
Sanal bilgisayar kuracaktım fakat sanallaştırma teknolojisi BIOS'dan kapalıymış. BIOS'a girip düzelttim geri çıkıtığımda RAM miktarının azaldığını farkettim. Fazla kafaya takmadım fakat sonra APU'ya verdiğini ve geri alamadığımı farkettim. Ardından BIOS ayarlarını sıfırladım ancak bir şey değişmedi. Bilgisayarımda 1.09 BIOS kuruluydu ve en son BIOS sürümü de bu bende. 1.09'u Acer'ın sitesinden bir daha indirdim ve baştan kurdum bilgisayarımı açtığımda düzelmiş olarak gözüküyordu ama bilgisayarımı ilk kapat aç yapışımdan sonra tekrar 7 GB kaldığını gördüm. Ne olduğunu anlamadım bir daha BIOS yükledim yine düzelmiş gözüküyordu ama ilk kapat açtan sonra yine APU'ya 1 GB vermişti.
Bilgisayarı ilk aldığımda APU'ya sadece 512 MB veriyordu yani default ayarı bu ve internette benden başka bu sorunla karşılaşan olmamış yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal makine yazılımını kaldırıp denediniz mi?
Kaldırdım hatta Windows dan şüphelenip temiz kurulum yaptım ama sanırım sıkıntı BIOS da ve Acer APU yu elleyebileceğimiz bütün ayarları kapatmış yani hiçbirşey değiştiremiyorum BIOS ayarlarından
Bugün sorunu çözdüm normalde her BIOS u tekrar yükledikten sonra bilgisayarı açtığımda değişiklikler bilgisayarınızı kapatıp açtıkdan sonra etkili olucaktır gibisinden bi mesaj geliyodu bundan yola çıkarak sorunu çözdüm benden başka biosu kurcalarken bu duruma getiren olursa şu şekilde çözdüm:
1- İlk olarak son BIOS versiyonunu indiriyoruz ve kuruyoruz
2- Bilgisayar yeniden başlıyacak ve kurulumu tamamladıktan sonra kapanıcak ve 10 saniye kadar siyah ekranda kalıcak. Sizde o sırada F2 tuşuna seri bi şekilde basıcaksınız.
3- BIOS a girdikten sonra hiçbir ayarı değiştirmeden F12 tuşuna basarak ayarları kaydet diyip çıkacaksınız ve sorun çözülücek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı