Acer A515-51G-539J ekran kararma sorunu

Kaandrick Lamar

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 & AK400 Digital - Corsair Vengeance Pro RGB SL 2x16GB 3600MHz - Kingston Renegade 2TB + Kioxia Exceria G2 1TB + WD 1TB/7200rpm - Asus Dual RTX 3070 - Gigabyte A520M DS3H - NZXT H510 Flow w/Thermalright tl-c12c-s 3x120 & Razer Chroma ARGB Controller
Meslek
Seyahat Danışmanı
Acer A515-51G-539J model laptop bilgisayar kullanıyorum.
Sürekli olmayan fakat bir kez olduğunda uzun süre bilgisayarda kalan bir problemim var.
Ekranda karanlık bir obje olduğunda parlaklık yavaş yavaş azalmaya başlıyor. Parlaklığı artırmaya çalıştığımda ise zaten parlaklığın en yüksek seviyede olduğunu gösteriyor. Bazı karanlık temalı oyunlarda gerçekten çok büyük problem yaşıyorum. 2012 yılından beri Skyrim oynuyorum ve oyunda bir dungeona girince bu problem yüzünden torch bile fayda etmiyor. Başta dediğim gibi sürekli kalmıyor bilgisayarda, bir vakit sonra geçiyor. Fakat geçene kadar gerçekten can sıkıyor. Nasıl olduğu ya da nasıl geçtiği konusunda en ufak bir bilgim yok. Tek bildiğim şey eninde sonunda geri bu sorunu yaşayacağım.
  • HD 620
  • GF 940MX
  • 12GB
  • i5-7200U
SORUN ÇÖZÜLDÜ
Windows 10'da bulunan "Sessiz Saatler" Seçeneğinden kaynaklanan bir problemlemmiş.
Kapatınca düzeldi
Ekran Alıntısı.PNG

Aynı Sorunu Yaşayanlar Kapatarak Büyük İhtimalle Çözebilirler.
Çözüm için özür dilerim. Çözüm Sessiz Saatler'de değilmiş. İntel Grafik Ayarlarından her şeyi kapatınca düzeldi. Fakat hangi seçeneği kapattığımı bilmiyorum. Başına gelen arakadaşlar için bir fikir olsun diye yazayım dedim.
Biraz geç oldu fakat sorun Windows 10'un eski bir sürümünü kullanmamdan kaynaklanıyormuş. Bilgisayarım meğerse update almıyormuş. Windows un kendi sitesinden güncel iso dosyası indirip format atınca sorun tamamen düzeldi. Başına gelen arkadaşlar yukarıdaki çözümü değil bunu denesinler. Sessiz saatler ya da Intel ayarları ile kesin çözüme ulaşamamıştım. Birkaç hafta sonra sorun tekrardan olmaya başlamıştı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı