Acer Aspire 3 A315-23 F/P dizüstü bilgisayar incelemesi

Merhaba arkadaşlar. Düşük bütçeli arkadaşlarımızın ilgisini çekebilecek 350 dolarlık bir laptop aldım. 1 yıl kadar kısa süre kullanacaktım ve çok fazla para harcamak istemedim. Öncelikle sistem özellikleri:
Ryzen 5 3500u 2.1 GHz Turbo ile 3.7 GHz 4C/8T
256 GB Kingston(program böyle gösteriyor model bulamadım) NVMe SSD.
8 GB RAM 3200 MHz.
1920x1080(1080p) çözünürlüklü ekran. 64 Hz olarak görünüyor FreeSync destekli.
Bu ilk incelemem olduğu için atladığım mevzular olduysa affola. Tasarım olarak muadillerine göre ince çok az ince sayılır. Masaya koyduğunuz zaman kaba durmuyor. Klavyesi gayet ergonomik fakat ilk defa Acer kullanan birisi olarak güç tuşunun klavye üzerinde sağ üstte ve uyku tuşunun escape tuşunun yanında olmasını bir dezavantaj olarak hissettim. Çünkü ben genel olarak function tuşu açık kullanıyorum ve ses açma kapatma, parlaklığı ayarlarma gibi işlemleri function tuşları üzerinden yapıyorum.

Günlük kullanımda 1.5 günlük deneyimime göre şarjı 3-4 saat arasında giderken oyuna girdiğinizde 1.5 saatte bitiyor. Sistem Boot süresi 12 saniye ve Steam, Vanguard gibi uygulamalar arkada Boot oluyor. Süre tatmin edici. SSD'nin faydalarını çok rahat görebiliyorsunuz. Oyunlarda bekleme süreleri düşük. Fanına alt tarafta konumlandırılmasından ötürü ısınma problemi olduğunu düşünüyorum. Havada oyun oynayama çalıştığınız zaman 5 derece fark ediyor😀. Şu ana kadar GTA V, R6, Valorant, CS:GO oyunlarını oynadım. GTA V ve R6'da kayıt ve SS almayı unutmuşum bu yüzden özür diliyorum. Değerleri ekleyeceğim bilgisayar şu anda müsait değil. Oyunlara girişte işlemci sıcaklığında gözle görülen artışlar(75-80 civarı) var fakat oyunu oynamaya başladığınız zaman 60-65 arası sabitleiyor. GTA V normal ayarlar MSAA açık 40 FPS civarında aldım. Valorant ise güzel FPS değerleri veriyor ama video da çektiğim için sıcaklıklar biraz yüksek ve FPS 55-60 arası. En yüksek ayarlarda eşsiz yönlendirme X8 olarak aldım.

AutoCAD kullanımımda 3D ve 2D çizimde tatmin edici performans gösteriyor. 3D çizimde ara ara takılmalar olsa da küçük projelerde kullanılabileceğini düşünüyorum. Adobe Premiere Pro üzerinden 2K çözünürlükte Valorant videosunu render aldım. 4 dakikalık bir videoyu 10 dakika gibi bir sürede çıkardı ve CPU kullanımı 80 civarında seyretti. Sıcaklıklar da 65-70 derece arasında gayet yeterli düzeyde kaldı. İnternetim gelince video olarak da yükleyip konuyu güncelleştireceğim. Sadece alacak veya almayı düşünecek arkadaşlara ürünün kısa bir tanıtımını yapmak istedim. Mouse'um bağayı kötü orayı hiç konuşmayalım. İyi sosyaller!

IMG_20210311_104649.jpg

IMG_20210312_104248.jpg

IMG_20210312_104336.jpg

valorant.png

IMG_20210312_104314.jpg

Yani hocam illaki alüminyum kasa istiyorsanız alın ama konudaki laptopun işlemcisi daha iyi. Yine de siz bilirsiniz. Oyun oynarım derseniz konudaki bilgisayar daha iyi performans verecektir.

Yani hocam illaki alüminyum kasa istiyorsanız alın ama konudaki laptopun işlemcisi daha iyi. Yine de siz bilirsiniz. Oyun oynarım derseniz konudaki bilgisayar daha iyi performans verecektir.

Kardeşime ders için bakıyorum oyun oynanmayacak, 4300U ile 3500U eşit sayılırlar aslında. IPS panel ve alüminyum kasa olması hoşuma gitti.

Merhaba arkadaşlar. Düşük bütçeli arkadaşlarımızın ilgisini çekebilecek 350 dolarlık bir laptop aldım. 1 yıl kadar kısa süre kullanacaktım ve çok fazla para harcamak istemedim. Öncelikle sistem özellikleri:
Ryzen 5 3500u 2.1 GHz Turbo ile 3.7 GHz 4C/8T
256 GB Kingston(program böyle gösteriyor model bulamadım) NVMe SSD.
8 GB RAM 3200 MHz.
1920x1080(1080p) çözünürlüklü ekran. 64 Hz olarak görünüyor FreeSync destekli.
Bu ilk incelemem olduğu için atladığım mevzular olduysa affola. Tasarım olarak muadillerine göre ince çok az ince sayılır. Masaya koyduğunuz zaman kaba durmuyor. Klavyesi gayet ergonomik fakat ilk defa Acer kullanan birisi olarak güç tuşunun klavye üzerinde sağ üstte ve uyku tuşunun escape tuşunun yanında olmasını bir dezavantaj olarak hissettim. Çünkü ben genel olarak function tuşu açık kullanıyorum ve ses açma kapatma, parlaklığı ayarlarma gibi işlemleri function tuşları üzerinden yapıyorum.

Günlük kullanımda 1.5 günlük deneyimime göre şarjı 3-4 saat arasında giderken oyuna girdiğinizde 1.5 saatte bitiyor. Sistem Boot süresi 12 saniye ve Steam, Vanguard gibi uygulamalar arkada Boot oluyor. Süre tatmin edici. SSD'nin faydalarını çok rahat görebiliyorsunuz. Oyunlarda bekleme süreleri düşük. Fanına alt tarafta konumlandırılmasından ötürü ısınma problemi olduğunu düşünüyorum. Havada oyun oynayama çalıştığınız zaman 5 derece fark ediyor😀. Şu ana kadar GTA V, R6, Valorant, CS:GO oyunlarını oynadım. GTA V ve R6'da kayıt ve SS almayı unutmuşum bu yüzden özür diliyorum. Değerleri ekleyeceğim bilgisayar şu anda müsait değil. Oyunlara girişte işlemci sıcaklığında gözle görülen artışlar(75-80 civarı) var fakat oyunu oynamaya başladığınız zaman 60-65 arası sabitleiyor. GTA V normal ayarlar MSAA açık 40 FPS civarında aldım. Valorant ise güzel FPS değerleri veriyor ama video da çektiğim için sıcaklıklar biraz yüksek ve FPS 55-60 arası. En yüksek ayarlarda eşsiz yönlendirme X8 olarak aldım.

AutoCAD kullanımımda 3D ve 2D çizimde tatmin edici performans gösteriyor. 3D çizimde ara ara takılmalar olsa da küçük projelerde kullanılabileceğini düşünüyorum. Adobe Premiere Pro üzerinden 2K çözünürlükte Valorant videosunu render aldım. 4 dakikalık bir videoyu 10 dakika gibi bir sürede çıkardı ve CPU kullanımı 80 civarında seyretti. Sıcaklıklar da 65-70 derece arasında gayet yeterli düzeyde kaldı. İnternetim gelince video olarak da yükleyip konuyu güncelleştireceğim. Sadece alacak veya almayı düşünecek arkadaşlara ürünün kısa bir tanıtımını yapmak istedim. Mouse'um bağayı kötü orayı hiç konuşmayalım. İyi sosyaller!

Eki Görüntüle 918603

Eki Görüntüle 918605

Eki Görüntüle 918611

Eki Görüntüle 918625

Eki Görüntüle 918618
Merhabalar bu cihazı almayı düşünüyorum ancak hoparlör/ses kartı konusunda çok olumsuz yorumlar okudum, bu konuya açıklık getirebilirseniz çok sevinirim, bir de ısınma ne derecede oluyor. Teşekkürler şimdiden.

Merhabalar bu cihazı almayı düşünüyorum ancak hoparlör/ses kartı konusunda çok olumsuz yorumlar okudum, bu konuya açıklık getirebilirseniz çok sevinirim, bir de ısınma ne derecede oluyor. Teşekkürler şimdiden.
Hocam ben cihazı alalı tam 4 ay olmuş bugün. Şu şekilde söyleyeyim. Hoparlörünün ses kalitesi vesaire iyi. Focusrite 3i3 ses kartı ile de kullandım kötü değil. Yeterli. Şu şekilde söyleyeyim örneğin Call of Duty oynuyorsunuz. Arada oyunun yüklendiği yerlerde sıcaklık artıyor 80 civarını görüyor. Daha sonra oyunu oynarken çok ağır oyun değilse 65-70 arasına sabitleniyor sıcaklığı. Bir tek Battlefield V'te oyun içinde 75 dereceyi gördüm onun dışında sıcaklıklar iyi. Fakat illaki bu fiyat bandında alacaksanız ve yükseltmeye bütçeniz yoksa Ryzen 7'li veya Ryzen 3 4300U işlemcili bir notebook öneririm. Zira 8 GB RAM videoları izlediyseniz biraz yetersiz kalıyor. 2 GB VRAM'e kesildiğinden bazı oyunlarda drop yer yer FPS düşmeleri olabiliyor. Ben farkı 16 GB RAM'e yükselttikten sonra anladım ancak daha video çekmeye zamanım yok. Onu da yüklemeyi planlıyorum.

Son düzenleme:
Hocam ben cihazı alalı tam 4 ay olmuş bugün. Şu şekilde söyleyeyim. Hoparlörünün ses kalitesi vesaire iyi. Focusrite 3i3 ses kartı ile de kullandım kötü değil. Yeterli. Şu şekilde söyleyeyim örneğin Call of Duty oynuyorsunuz. Arada oyunun yüklendiği yerlerde sıcaklık artıyor 80 civarını görüyor. Daha sonra oyunu oynarken çok ağır oyun değilse 65-70 arasına sabitleniyor sıcaklığı. Bir tek Battlefield V'te oyun içinde 75 dereceyi gördüm onun dışında sıcaklıklar iyi. Fakat illaki bu fiyat bandında alacaksanız ve yükseltmeye bütçeniz yoksa Ryzen 7'li veya Ryzen 3 4300U işlemcili bir notebook öneririm. Zira 8 GB RAM videoları izlediyseniz biraz yetersiz kalıyor. 2 GB VRAM'e kesildiğinden bazı oyunlarda drop yer yer FPS düşmeleri olabiliyor. Ben farkı 16 GB RAM'e yükselttikten sonra anlamdım ancak daha video çekmeye zamanım yok. Onu da yüklemeyi planlıyorum.

Forumdaki ilk mesajımdı, verdiğiniz kapsamlı ve hızlı geri dönüş için çok teşekkür ederim, sıcak bir hoş geldin gibi oldu :). Çeşitli internet satıcılarına güvenemiyorum maalesef, büyük teknoloji mağazalarındaki en uygun model de bu maalesef.

Forumdaki ilk mesajımdı, verdiğiniz kapsamlı ve hızlı geri dönüş için çok teşekkür ederim, sıcak bir hoş geldin gibi oldu :). Çeşitli internet satıcılarına güvenemiyorum maalesef, büyük teknoloji mağazalarındaki da en uygun model bu maalesef.
Hocam benim aldığım gibi GittiGidiyor üzerinden alabilirsiniz. Çünkü ürünü inceleyip bir hatası var mı diye size 3 gün süre veriyor. Eğer hatalı değilse siparişi onaylıyorsunuz. Kaç TL mağaza fiyatı?
Size şu cihazı önerebilirim.

Hocam benim aldığım gibi GittiGidiyor üzerinden alabilirsiniz. Çünkü ürünü inceleyip bir hatası var mı diye size 3 gün süre veriyor. Eğer hatalı değilse siparişi onaylıyorsunuz. Kaç TL mağaza fiyatı?
Size şu cihazı önerebilirim.
5200tl ancak 4 5günde bir indirimle 4750tlye iniyor, attığınız model mutlaka daha iyidir ama kullanırken içimde hiçbir tereddüt olmadan kullanmam gerekiyor bu yüzden maalesef büyük teknoloji mağazalarına mecbur kalıyorum.

5200tl ancak 4 5günde bir indirimle 4750tlye iniyor, attığınız model mutlaka daha iyidir ama kullanırken içimde hiçbir tereddüt olmadan kullanmam gerekiyor bu yüzden maalesef büyük teknoloji mağazalarına mecbur kalıyorum.
Hocam öyle ama bu da HP garantili. Bir şey değişmeyecek ki. Hatta burada işiniz daha kolay. Her şeyde kontrolünüz var. Kargoda geldiğinde vesaire. Para daha satıcıya geçmeden ürüne bakıp inceleyebiliyorsunuz. Eğer bir sıkıntısı varsa başınız ağrımadan oturduğunuz yerden iade ediyorsunuz. Mağazada adam zaten laptopu açıyor sonra diyor ki bu laptopu açtık parayı ödemek zorundasınız. Orada daha kötü dolandırıcılık var. Ben Vatan, Teknosa ve Mediamarkt gibi mağazalardan laptop alınmasına karşıyım.

Hocam öyle ama bu da HP garantili. Bir şey değişmeyecek ki. Hatta burada işiniz daha kolay. Her şeyde kontrolünüz var. Kargoda geldiğinde vesaire. Para daha satıcıya geçmeden ürüne bakıp inceleyebiliyorsunuz. Eğer bir sıkıntısı varsa başınız ağrımadan oturduğunuz yerden iade ediyorsunuz. Mağazada adam zaten laptopu açıyor sonra diyor ki bu laptopu açtık parayı ödemek zorundasınız. Orada daha kötü dolandırıcılık var. Ben Vatan, Teknosa ve MediaMarkt gibi mağazalardan laptop alınmasına karşıyım.

Evet ama karşınızdaki neredeyse anonim bir satıcı, içindeki Windows'un orijinalliğinden parçaların eksiksiz olmasına, veri güvenliğine kadar birçok durum var. Vatan ve Teknosa'dan aldığınızda bu risklerle karşılaşma ihtimaliniz anonim bir satıcıya göre çok daha düşük. Üstelik bu saydığım durumları üstün bir teknoloji bilgim olmadığından anlamayabilirim bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı