Acer Aspire 5 A515-44G vs Lenovo ThinkBook 15

Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Ablama dizüstü bilgisayar almayı düşünüyoruz, kendisi daha çok ofis için kullanmayı düşünüyor. 5000-5700 tl aralığında dizüstü bilgisayar bakıyordum bu iki modeli beğedim. Lenovo tarafında birkaç arkadaş ışık sızması sorunu olduğunu belirtmiş. Acer tarafında ise çok ses yaptığını söyleyen bir arkadaşımızı gördüm Technopat Sosyal´de. Donanım olarak birebirler diye biliyorum, sizler hangisini önerirsiniz diye fikrinizi sormak istedim. Ayrıca aklımda bir soru daha var: IPS panellerde görülen IPS Glow olayı çok rahatsız eder mi veya belli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Acer üzerinde harici RX 640 var. Bu yuzden Acer denilebilir. Ben Thinkbook 15 G2 ARE Ryzen 5 4500U bulunan bilgisayarı kullanıyorum. AIDA64 testinde max. 70 derece oldu. Valorant oynarken dusuk ayarlarda en fazla 60 derece sıcaklık gordum. Yalnız Intel versiyonunda Thunderbolt 4.0 var. AMD modelinde yok.

ThinkBook IPS ekran paneline sahip, IPS panelde ışık sızması olayı normaldir eninde sonunda olacak bir şey.

Piyasada birçok ThinkBook 15 var. Düşündüğünüz modelin linkini paylaşır mısınız?
Ryzen 5 4500u 8gb ram 256gb ssd modeli hocam. Başlığa yazmıştım ama düzenlenmiş.

Acer üzerinde harici RX 640 var. Bu yuzden Acer denilebilir. Ben Thinkbook 15 G2 ARE Ryzen 5 4500U bulunan bilgisayarı kullanıyorum. AIDA64 testinde max. 70 derece oldu. Valorant oynarken dusuk ayarlarda en fazla 60 derece sıcaklık gordum. Yalnız Intel versiyonunda Thunderbolt 4.0 var. AMD modelinde yok.
Hocam onu göz önünde bulundurdum. Fakat Acer markasının bu modelinde sanırım 1 ram slotu var ve yükseltilmeye pek açık gelmedi, çok bilgi bulamadım internette açıkçası. Lenovo kısmında 8gb integre olarak geliyor 32 ye kadar takılabiliyor diye gördüm toplam 40gb olmak üzere. 1tb ssd ve 2tb hdd desteğinin de olduğunu söyleniyor. Acer hakkında 5-6 siteye baktım ama geliştirme hakkında çok az bilgiye ulaşabildim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı