Acer Aspire 5315 Zorin OS yüklerken “boot device not found” hatası

Rainiyy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Öncelikle Linux hakkında bilgili biri değilim hatta yeni geçiyorum. Windows'a benzemesinden dolayı Zorin OS kullanmak istedim. Elimde eski bir bilgisayar var. Ventoy üzerinden kurulumu yaptım. Bu arada elimdeki bilgisayar Acer Aspire 5315 serisi ıcl50. kurulum bittikten sonra Media test failure check cable yazılı bir hata aldım. Zorin OS'in forum sayfaları yardımıyla bu sorunu çözdüm.

HDD'den boot ettiğimde ise boot device not found hatası alıyorum yine Zorin OS'in forumuna başvurdum sorunun Acer markalı bilgisayarlarında olduğunu söylemişler ama sorunun çözümünü bir türlü bulamadım.

Yardım edebilecek olanlar var mıdır? Eski işletim sistemini sildiğinde dolayı donanımları bilmiyorum ama sistem çok eski ve düşük. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi günler.

Installerda sıkıntı olabilir, başka distro deneyin.

Birkaç tane daha denedim. Düşük sistem gereksinimi isteyenlerden tutun popüler olanlara kadar ama hep aynı hatayı aldım. En son Manjaro Linux kurdum yine boot ekranında takılı kaldı. Vazgeçmiştim USB'ye Windows 7 ISO'sunu attım. USB'den boot ettiğimde saçma bir şekilde Manjaro Linux açıldı. Bu arada USB de Manjaro Linux'un ISO'su yok. USB'yi çıkartınca boot etmiyor. Şu an kullanıyorum ama anlam veremedim. Ventoy üzerinden kurulumları gerçekleştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…