Asprine serisinde boot tuşu F12'dir.Acer Aspire 5742zg.
DEL F1 F2 F7 F11 tuşlarınıda deneyin.Ek klavye takıp laptopu açarken F2'ye abandım işe yaramadı bu sefer F12'ye abandım yine yaramadı. Ve bir de ek klavye PC açılırken göstermiyor ışığı falan yanmıyor.
Pardon hash tool değil ben Vento'yla yazdırmışım kusura bakmayın.
Hocam hiç hash tool kullanmadım ama Rufus daha basit.
Rufus kullanın sonra uğraşmazsınız.
İnternetten araştırarak bulabilrsiniz. Örneğin, "Huawei Matebook 16'nın BİOS tuşu nedir?" gibi.Ek klavye takıp laptopu açarken F2'ye abandım işe yaramadı bu sefer F12'ye abandım yine yaramadı. Ve bir de ek klavye PC açılırken göstermiyor ışığı falan yanmıyor.
Nasıl yani, BIOS mu açılmıyor?
Hocam ilk önce Google'dan aratarak Rufus'u indirin.Rufus videosu falan varsa gönderebilir misin?
Şuan içinde Windows kurulu mu?Evet klavyeden. Ek klavyeyide ilk açılırken okuyamıyor.
Evet klavyeden. Ek klavyeyide ilk açılırken okuyamıyor.
Laptop klavyesi çalışıyor mu?
Hocam ilk önce Google'dan aratarak Rufus'u indirin.
Sonra indirmek istediğiniz Linux ISO dosyasını Rufus'a ekleyin, ardından yazdırmak istediğiniz flahbelleği seçin.
Sonra MBR ve legacy seçeneklerini seçin ardından yazdırmaya başlayın.
Şu an içinde Windows kurulu mu?
Eğer kurulu ise BIOS'a girebilirsiniz.
Hocam ilk önce Google'dan aratarak Rufus'u indirin.
Sonra indirmek istediğiniz Linux ISO dosyasını Rufus'a ekleyin, ardından yazdırmak istediğiniz flahbelleği seçin.
Sonra MBR ve legacy seçeneklerini seçin ardından yazdırmaya başlayın.
Şu an içinde Windows kurulu mu?
Eğer kurulu ise BIOS'a girebilirsiniz.
İlk önce Windows'ta iken oturumu kapatın, ardından oturum açma ekranında iken solda ki "Shift" tuşuna basılı tutarak sağ alt köşeden Windows'u yeniden başlatın.
Ardıdan Windows kurtarma ekranı gelecektir. Buradan gelişmişe girin ve UEFİ/Donanım seçeneğini seçin.
BIOS açaılacaktır.
Eki Görüntüle 1718449
Şu an flashı biçimlendirdi rufusfan ISO yazdırıyorum disk bölüm düzeni MBR hedef sistem BIOS'ya da UEFI dosya sistemi FAT32 ayırma birimi boyutu 16KB
onu zaten yaptım uefi donanım seçeneği yok işte sorun orada
İlk önce Windows'ta iken oturumu kapatın, ardından oturum açma ekranında iken Solda ki "Shift" tuşuna basılı tutarak sağ alt köşeden Windows'u yeniden başlatın.
Ardıdan Windows kurtarma ekranı gelecektir. Buradan gelişmişe girin ve UEFİ/Donanım seçeneğini seçin.
BIOS açaılacaktır.
Eki Görüntüle 1718449
Onu zaten yaptım UEFI donanım seçeneği yok işte sorun orada
Bilgisayar modelin ne?Şu an flashı biçimlendirdi rufusfan ISO yazdırıyorum disk bölüm düzeni MBR hedef sistem BIOS'ya da UEFI dosya sistemi FAT32 ayırma birimi boyutu 16KB
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.