Çözüldü Acer Aspire 7 A715-43G CPU hep yüksek frekansta çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KOVL2K

Kilopat
Acer Aspire 7 A715-43G bilgisayar kullanıyorum. CPU boştayken bile yüksek frekansta çalışıyor. Güç modunu güç tasarrufu ya da dengeliye almama rağmen sorunu çözemedim. CPU yuksek frekansta çalışınca sıcaklık artıyor haliyle bilgisayar fan açıyor ve sesli çalışıyor. Arkada 2-3 tane Chrome sekmesi açıkken bile 3.9 GHz de çalıştığını gördüm. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarda işlemci olarak Ryzen 5 5625U var.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba hocam aynı laptobu kullanmaktayım, ben yüksek frekansı farketmedim fakat boştayken 50 derece civarlarında oluyor işlemci o canımı sıkıyor biraz siz sıcaklık değerlerinizi yazarmısınız

merhaba hocam aynı laptobu kullanmaktayım, ben yüksek frekansı farketmedim fakat boştayken 50 derece civarlarında oluyor işlemci o canımı sıkıyor biraz siz sıcaklık değerlerinizi yazarmısınız
Selam dostum. Sıcaklıklar 50 - 55 arası gidip geliyordu da bazen anlamsız fan açıyordu. Ben de yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yaptım. Güç seçeneklerinden kendime özel plan oluşturdum, güç tasarrufu olarak. Ayarlardan da Turbo Boost'u kapattım. Masaüstündeyken turbo boost kapalı güç tasarrufu modunda kullanıyorum sıcaklıklar 38-45 derece max 49 gördüm ama arkada bayağı sekme video uygulama açıkken. Fan bile çalıştırmıyor sana da tavsiye ederim. Oyuna girerken de performans moduna alıyorum turbo boost aktif oluyor. Ben de sana pil durumunu sormak istiyorum. Bilgisayarı pilde kullanırken ne kadar şarj süresi alıyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı