Acer Aspire 7 A715-75G sistemde FPS düşmeleri oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

GokayGLR

Femtopat
Katılım
10 Nisan 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB 2900MHZ
Ekran kartı
Nvidia Geforce GTX 1650 (Mobile)
İşlemci
İntel İ5-10300H
Sevgili hocalarım merhaba öncelikler bayramınızı en içten dilekle kutluyorum.
Son zamanlarda oyunlarda feci bir FPS düşüşü yaşıyorum, gerek Windows 11 gerek Windows 10 yaptım bilgisayarımı ve hepsini en temiz kurulumla sıfırdan USB ile kurdum. Bütün driverlerim en güncel halinde ayrıca BIOS sürümümde en güncel halinde. Termal macunu yeni degiştirdim sıcaklık değerlerim stres testinde işlemci ortalama 86 derece ekran kartıda aynı dereceye ulaşıyor. Ayrıca şöyle bir şey fark ettim, NVIDIA'da Shadow Play ile oyun kayıdı alırken oyun daha akıcı hale geliyor mouse kontrolleri kolaylaşıyor kayıtta değilken oyun daha kasıyormuş gibi bir hissiyat veriyor. Formattan sonra sadece Valorant yüklüyken ortalama 250 FPS alıyorken ardından örneğin GTA 5 yüklersem FPS yarı yarıya düşüyor. Sebebini anlamadığım halde son birkaç aydır böyle bilgisayar. Hatta ekran kartının son güncellemelerinde yazılımsal hata vardır diye DDU ile eski sürümleri temiz kurulum yaptım hiçbir şey degişmedi. Harici ekran kartından oyunları başlatıyordur diye düşündüm onu da ayarladım fakat hiçbir şey değişmedi FPS değerleri aynı şekilde sabit kaldı. Ne yaptıysam bir çözüm bulamadım desteklerinizi bekliyorum.
Laptopta soğutucuda mevcut, soğutucu markası: Rampage AD-RX44 X-gale.

Sistem özellikleri:
Laptop modeli: Acer Aspire 7 A715-75G
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 (Mobile)
İşlemci: Intel i5-10300H
RAM: 16 GB.
SSD: 1TB.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca şöyle bir şey fark ettim, NVIDIA'da Shadow Play ile oyun kayıdı alırken oyun daha akıcı hale geliyor mouse kontrolleri kolaylaşıyor kayıtta değilken oyun daha kasıyormuş gibi bir hissiyat veriyor.
CPU darboğaza giriyor diye düşündürdü. İşlemcinin sıcaklıklarını, frekansını kontrol ederken oyun grafiklerini artırarak oynamayı denemeni öneririm.
 
CPU darboğaza giriyor diye düşündürdü. İşlemcinin sıcaklıklarını, frekansını kontrol ederken oyun grafiklerini artırarak oynamayı denemeni öneririm.
Onuda denedim fps kısmen aynı kaldı fakat zaman zaman dahada düştüğü oldu.

Ayarlardan bir kontrol eder misiniz bahsi geçen oyunlarda bir kısıtlama var mı?
V-Sync ayarlarının hepsi kapalı oyunlarda.
 

Geri
Yukarı