Çözüldü Acer Aspire E5-521 Temiz Kurulum Yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba sosyal. Başlıktan görüldüğü gibi temiz kurulum yapmakta sıkıntı çekiyorum. Daha önce başka bilgisayarda temiz kurulum çok rahat yapmıştım. Şu an kendi laptopuma temiz kurulum yapmak istediğimde flash bellek Boot menüsünde görünmüyor. Bu sorun yüzünden adam akıllı kurulum yapamadım gitti. Laptopum Acer Aspire E5-521 model laptop. Başka konularda DVD ile yapılableceği söylendi. Ama Windows 10'u sığdıracak DVD bulamadım. Bunun başka bir çözümü yok mu? Desteğinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Kod:
Bios > Boot
Yukarıdaki yoldan Bios ayarlarınızdaki Secure Boot seçeneğini pasif hale getirmeyi deneyerek tekrardan Boot mensüsünü kontrol edebilirsiniz. Eğer işe yaramazsa;
Kod:
Bios > Boot
Yine aynı yoldan CSM Boot/Support seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Eğer sorununuz hala daha devam ederse bizi bilgilendirebilirsiniz. @Blacksidemre

Kod:
Bios > Boot
Yukarıdaki yoldan Bios ayarlarınızdaki Secure Boot seçeneğini pasif hale getirmeyi deneyerek tekrardan Boot mensüsünü kontrol edebilirsiniz. Eğer işe yaramazsa;
Kod:
Bios > Boot
Yine aynı yoldan CSM Boot/Support seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Eğer sorununuz hala daha devam ederse bizi bilgilendirebilirsiniz. @Blacksidemre
Teşekkürler hocam. Acaba Sandisk marka flash bellek kullandığım için boot menüsünde görünüyor olabilir mi? YouTube'da Sandisk ile eski PC'lerde format atılamaz diyorlardı da.

@Blacksidemre, CMS Boot adında bir bölüm gözüküyor mu? Boot menüsü yerine Security menüsünden Secure Boot seçeneğini pasif hale getirmeyi deneyebilir misiniz? Eğer pasifse tekrardan etkineştirebilirsiniz. İşe yaramazsa son olarak gerçekleştirebileceğiniz bir adımı paylaşabilirim.

Son düzenleme:
@Blacksidemre, CMS Boot adında bir bölüm gözüküyor mu? Boot menüsü yerine Security menüsünden Secure Boot seçeneğini pasif hale getirmeyi deneyebilir misiniz? Eğer pasifse tekrardan etkineştirebilirsiniz. İşe yaramazsa son olarak gerçekleştirebileceğiniz bir adımı paylaşabilirim.
Hocam geç cevap için üzgünüm. Maalesef hiçbir şekilde beceremedim. Dediğiniz adımları da yaptım. Gittim başka yerden flash bellek aldım. Onunla da denedim olmadı. Galiba laptop eski diye format atamıyorum.

@unnamedington hocam ekran görüntüsü değilde şöyle bir fotoğraf atıyorum. Secure Boot seçeneğini seçemiyorum. CMS Boot adında bir seçenek de göremedim orada hiç.
IMG_20200623_154022.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı