Acer Extensa 15 mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

SenseiEno

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 (4×2)
SSD veya HDD modeli
Kingston om8pcp3512f-aa (512)Nvme SSD
Ekran kartı
Mx330
İşlemci
İ5 1035g1
Artık bu sorunu foruma yazmaktan gına geldi. Hâlen bir sonuca varamadım. Aldığım hata UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION ve KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR. Şimdiden söyleyeyim minidump dosyası oluşmuyor. %0 da kalıyor. Bilgisayara reset atıp tekrar başlattığımda da no bootable device hatası alıyorum. Bir daha reset attığımda normal bir şekilde yine açılıyor.
Memtest yaptım RAM'lerde sorun yok.
Badsector taraması yaptım yine sorun yok.
Sürücülerim güncel.
Termal macunu yeni yeniledim.
Windows 11 kullanıyorum, Windows 10 kurmaya çalıştığımda da kuramıyorum bu hata yüzünden. Bir şey indirirken de yine aynı.

DSC_0547.JPG

_20220916_175809.JPG

_20220916_180037.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran dosyası oluşamama sebebi o an SSD'nin kitlenmesinden ve yanıt verememesinden kaynaklı. Anlattıklarından yola çıkacak olursak net bir şekilde SSD'de arıza olduğunu söyleyebiliriz. Hata esnasında boot sorunu da varmış zaten. M2 bir SSD için o değerler oldukça kötü. Garantisi varsa garantiye verin SSD değiştirsinler.

Mavi ekran dosyası oluşamama sebebi o an SSD'nin kitlenmesinden ve yanıt verememesinden kaynaklı. Anlattıklarından yola çıkacak olursak net bir şekilde SSD'de arıza olduğunu söyleyebiliriz. Hata esnasında boot sorunu da varmış zaten. M2 bir SSD için o değerler oldukça kötü. Garantisi varsa garantiye verin SSD değiştirsinler.
No bootable device hatasını bazen alıyorum. Sizce SSD de bir temassizlik olabilir mi? SSD nin çok ısındığıda oluyor. 80-85 dereceleri gördüğüne şahit oldum.

Yuvada temassızlık olabileceğini hiç zannetmiyorum ama kontrol edin. SSD'inzdeki sorunlar;

Yavaş sıralı okuma yazma ve IOPS değerleri.
Aşırı yüksek sıcaklık.
Arızadan sonra diske yazmayı kapatma
Smart datalarındaki problemler net olarak SSD'nizin arızalı olduğuna işaret ediyor. SSD'yi değiştirdikten sonra probleminiz kalmayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı