Kur'an-ı Kerim'de ilginç bir çelişki var

Farklı farklı sureler farklı farklı konular Ayetleri karşılaştırıken şantaj montaj olmasın ona farklı sorgu var 🤔

Değil zaten. Ben ciddiyim bu konuda, arkadaş csde bıçak yollarsa kendisine Kur'an'ın aynısını yazabilirim 3-4 güne. İçinde farklı bir üslup ile Allah'ı övmek, yeri gelince hikaye anlatmak, yeri gelince dinle, hurilerle ilgili bilgi vermek dışında bir şey yok. Bunlardan hangisi "kimsenin yazamayacagi" bir şey anlamadım. İşin sonunda inanç meselesi, bir şeye körü körüne inanıyorsan o şey sana ulaşılamaz mertebede gelebilir.
Tamam yaz gel sana tapacaM o diyor zaten buna yalan diyorsanız yazın aynısını diyor bir benzerini diyor 1400 yılda yazılamadıda sen mi yazacaksın 😂

Değil zaten. Ben ciddiyim bu konuda, arkadaş CS'de bıçak yollarsa kendisine kur'an'ın aynısını yazabilirim 3-4 güne. İçinde farklı bir üslup ile Allah'ı övmek, yeri gelince hikaye anlatmak, yeri gelince dinle, hurilerle ilgili bilgi vermek dışında bir şey yok. Bunlardan hangisi "kimsenin yazamayacagi" bir şey anlamadım. İşin sonunda inanç meselesi, bir şeye körü körüne inanıyorsan o şey sana ulaşılamaz mertebede gelebilir.

Huriler ile olan bilgiler gerçekten çok işime yaradı.😂😂

Hakaret ya da aşağılama olmadan konuşabilen müslüman görmedim şu zamana kadar. İddiami desteklediginiz için teşekkür ederim. En zeki sizsiniz biz anlamıyoruz evet.
Neden bir hakaret olarak algıladın?

Anlamak için beyin loblarının işlevsel olması gerekmiyor mu?

Bak dostum. Kur'an'da bir ayet var Sizin dininiz size, benim dinim banadır
Belli ki müslüman değilsiniz, benim için sorun yok, istediğinize inanabilirsiniz. Ama bu, benim inancım ile alakalı alttan alattan alaycı sözler sarf edeceğiniz anlamına gelmiyor.

""arkadaş csde bıçak yollarsa kendisine Kur'an'ın aynısını yazabilirim 3-4 güne""

sen bunu söylersen, birileri sana daha ağır bir şey söyler, kırılırsın.

""İçinde farklı bir üslup ile Allah'ı övmek, yeri gelince hikaye anlatmak, yeri gelince dinle, hurilerle ilgili bilgi vermek dışında bir şey yok.""

Kendi söylemin, kendi hareketlerinle uçtan uça çelişiyor. Sen hakaret ederek konuşacaksın, ama hakaret işitince "zaten siz hakaret etmeden konuşamazsınız falan filan"

Karşımda ciddi birini görürsem ciddi cevap veririm. Ben şu anda göremiyorum.

Sen CS'den devam et. Bu konular sana çok ağır gelir.

Bak dostum. Kur'an'da bir ayet var Sizin dininiz size, benim dinim banadır
Bu ayeti bilmeyen yok, ancak uygulayan görmedim bu zamana kadar. Siz de uygulamiyorsunuz gördüğüm kadarıyla.
Belli ki müslüman değilsiniz, benim için sorun yok, istediğinize inanabilirsiniz. Ama bu, benim inancım ile alakalı alttan alattan alaycı sözler sarf edeceğiniz anlamına gelmiyor.
Dediğimde yanlış bir şey yok, madem kuran gibi bir metnin yazilamayacagini düşünüyor oturayim yazayim kendisine. Keza dediğim gibi içinde övgü hikaye vb.den başka bir şey yok.
Kendi söylemin, kendi hareketlerinle uçtan uça çelişiyor. Sen hakaret ederek konuşacaksın, ama hakaret işitince "zaten siz hakaret etmeden konuşamazsınız falan filan"
Kur'an benzeri kitabın gayet yazilabilecegini söylemek hakaret ederek konuşmak mı:D. Sizin sorununuz bu, asla din tartışmasina giremezsiniz, sorgulayamazsiniz dininizi dahi. O kadar kutsal bir mertebeye almışsınız ki birisi dininize inanmayan bir kelime sarf ettiğinde çok sinirleniyor, hakaretlere basvuruyorsunuz. Bana göre bunun nedeni bizim haklı olabilecegimizi içten içe dusunmeniz. Siz düşünmeseniz dahi o olasılık olduğu için, dininize aleyhte bir şey görmeye dayanamıyorsunuz.
Sen CS'den devam et. Bu konular sana çok ağır gelir.
Son dediğinizi de 4-5 farklı müslümandan duymusumdur muhtemelen. Yok din ağır konudur akıl gerekir cart curt, bana nasıl müslüman olduğunuzu söyler misiniz? Ailenizden dolayı mı namaz kilmaya başladınız yoksa kendiniz gerçekten kuranı baştan sona okudunuz, idrak ettiniz ve namaz kilmaya başladınız? Ya da dininizin gereklerini yerine getiriyor musunuz bilmiyorum.

Diyeceğim şu ki, bu anlamsız egonuz size sorun olacaktır ileride. İnandiginizin yanlış olma ihtimalini düşünmüyor olabilirsin, ancak benim düşüncelerime gelip kilit vurmaya calisamazsin burada hakaret olmayan bir cümleye iftira atamazsın. Konudaki bütün müslüman arkadaslarin hakaret ettiler ben bir kelime etmedim sebepsiz yere. Baska müslüman milleti kâfir ilan etti mesela, kendi dinine göre bu yaptığı küfre girmektir haberi yok. Böyle olduğunuz sürece kimseyle anlaşamayacak, insanlar her zaman dindarlara ön yargılı olacak üzgünüm.

Dininiz kutsal değil, nesnel bir gerçekliği yok, herkes dininizi tartismakta özgür. Bende istediğim zaman istediğim şekilde sebepsiz yere hakaret etmeden dininiz hakkında konuşma hakkına sahibim. O yüzden beğenmiyorsanız bir daha bu konulara girmeyin, iyi sosyaller.

Bu ayeti bilmeyen yok, ancak uygulayan görmedim bu zamana kadar. Siz de uygulamiyorsunuz gördüğüm kadarıyla.
Dediğimde yanlış bir şey yok, madem kuran gibi bir metnin yazilamayacagini düşünüyor oturayim yazayim kendisine. Keza dediğim gibi içinde övgü hikaye vb.den başka bir şey yok.
Kur'an benzeri kitabın gayet yazilabilecegini söylemek hakaret ederek konuşmak mı:D. Sizin sorununuz bu, asla din tartışmasina giremezsiniz, sorgulayamazsiniz dininizi dahi. O kadar kutsal bir mertebeye almışsınız ki birisi dininize inanmayan bir kelime sarf ettiğinde çok sinirleniyor, hakaretlere basvuruyorsunuz. Bana göre bunun nedeni bizim haklı olabilecegimizi içten içe dusunmeniz. Siz düşünmeseniz dahi o olasılık olduğu için, dininize aleyhte bir şey görmeye dayanamıyorsunuz.
Son dediğinizi de 4-5 farklı müslümandan duymusumdur muhtemelen. Yok din ağır konudur akıl gerekir cart curt, bana nasıl müslüman olduğunuzu söyler misiniz? Ailenizden dolayı mı namaz kilmaya başladınız yoksa kendiniz gerçekten kuranı baştan sona okudunuz, idrak ettiniz ve namaz kilmaya başladınız? Ya da dininizin gereklerini yerine getiriyor musunuz bilmiyorum.

Diyeceğim şu ki, bu anlamsız egonuz size sorun olacaktır ileride. İnandiginizin yanlış olma ihtimalini düşünmüyor olabilirsin, ancak benim düşüncelerime gelip kilit vurmaya calisamazsin burada hakaret olmayan bir cümleye iftira atamazsın. Konudaki bütün müslüman arkadaslarin hakaret ettiler ben bir kelime etmedim sebepsiz yere. Baska müslüman milleti kâfir ilan etti mesela, kendi dinine göre bu yaptığı küfre girmektir haberi yok. Böyle olduğunuz sürece kimseyle anlaşamayacak, insanlar her zaman dindarlara ön yargılı olacak üzgünüm.

Dininiz kutsal değil, nesnel bir gerçekliği yok, herkes dininizi tartismakta özgür. Bende istediğim zaman istediğim şekilde sebepsiz yere hakaret etmeden dininiz hakkında konuşma hakkına sahibim. O yüzden beğenmiyorsanız bir daha bu konulara girmeyin, iyi sosyaller.
Hala yaza bileceğini iddia ediyor Tamam işte tüm sihirbazlarını, Edebiyatçılarını topla eksiksiz noksansız bir kitap yaz. O da öyle diyor. 🤔

Hala yaza bileceğini iddia ediyor Tamam işte tüm sihirbazlarını, Edebiyatçılarını topla eksiksiz noksansız bir kitap yaz. O da öyle diyor. 🤔
Tartışmak istemiyorum daha fazla acikcasi da, kurandaki hangi kısım size kimsenin yazamayacagini dusundurttu? Tarihte neden herhangi biri durduk yere kuranı taklit etmeye calissin ki? Yazılacak şeyler belli, "De ki: şüphesiz o en çok affeden, bağışlayandır. O her şeyi bilen ve görendir." Al sana Kur'an'ın özeti. Bir insan bunu neden yazamasin onu anlayamadım:D. Yazarken carpilmadigim sürece evet tabii ki muadili yazılabilir neden olmasın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı