Acer KG241QPbiip 23.6" 144Hz 1ms Monitör Ayarları Nasıl Olmalı?

Berke.eth

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
NFT Collector
Merhaba,

Bende Acer KG241QPbiip 23.6" 144Hz 1ms Monitör'den var. Az önce Hepsiburada'dan ViewSonic'in VX2458-C-mhd modelinin yorumlarına bakarken şöyle bir yoruma denk geldim;

"Ürün doğru ayarları yapınca çok başarılı sonuçlar veriyor, en doğru ayarları aşağıya bıraktım dileyen kullanabilir. Ürünün tek eksiği bana kalırsa ayarlanamayan ayağı. Keşke yukarı aşağı boy ayarı yapabilseymişiz. Ayarlar: -Görünüm Modu > Oyun > Özel > Siyah Dengeleme > 50% -Görünüm Modu > Oyun > Özel > Düşük Giriş Gecikmesi > Açık -Renk Ayarı > Kontrast > 78% -Renk Ayarı > Renk Sıcaklığı > Kullanıcı Rengi > Kırmızı-Yeşil-Mavi 45% -Renk Ayarı > Renk Düzlem > Otomatik -Renk Ayarı > Renk Aralığı > Tam Aralık -Renk Ayarı > Gamma > 2.2 "

Bu yorum o ViewSonic monitör için geçerliydi. Buna istinaden kendi monitör modelim için böyle önerilen ayarlar var mı diye internetten bakındım ancak bir sonuç bulamadım. Hepsiburada'nın benim monitör modelimin sayfasındaki yorumlarda da ayarlara dair herhangi bir şey göremedim.

Bu Acer monitörü şu şu ayarlarda kullanıyorum ve aldığım görüntüden ekrandaki renklerden vs. çok memnunum diyen arkadaşlar varsa kendi kullandıkları ayarları yazabilirler mi?

Brightness: 100
Contrast: 65
Black Boost: 0
Blue Light: Off
ACM: Off
Super Sharpness: On

Gamma: 2.2
Color Temp: User
Burayı kendinize göre ayarlayın çünkü TN panel olduğu için renk doğruluğu o kadar yüksek değil.

Son olarak da AMD'nin kendi yazılımından birkaç ufak ayarlama yaptım.
1.png

Son düzenleme:
Brightness: 100
Contrast: 65
Black Boost: 0
Blue Light: Off
ACM: Off
Super Sharpness: On

Gamma: 2.2
Color Temp: User
Burayı kendinize göre ayarlayın çünkü TN panel olduğu için renk doğruluğu o kadar yüksek değil.

Son olarak da AMD'nin kendi yazılımından bir kaç ufak ayarlama yaptım.
Eki Görüntüle 559150

Amd'nin kendi yazılımı dediğiniz şey ne oluyor? AMD'nin ekran kartlarından birini kullanıyorsunuz ve onun üstünden de mi ayar yaptınız, bunu mu demek istediniz?

AMD'nin kendi yazılımı dediğiniz şey ne oluyor? AMD'nin ekran kartlarından birini kullanıyorsunuz ve onun üstünden de mi ayar yaptınız, bunu mu demek istediniz?
AMD Radeon Software üstünden de ayar yaptım. Yani evet aynen dediğiniz gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı