Acer laptop şarj cihazı bozuldu

Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
208
Çözümler
1
Merhaba, geçenlerde Acer laptop'umum şarj kablosu bozuldu, orijinalini almak çok pahalı yan sanayi de sıkıntılı diyorlar. Ustayla konuştum 150 liraya kabloyu tamir ederim dedi. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamir gören adaptörün patlama riski göz önünde bulundurulmalıdır eski laptopumdakini tamir ettirmiştim ve Allah'tan büyük bir şey olmadan patlamıştı adaptör sana tavsiyem 2.ele bak.
 
Sıfır güvenlik. Olan bilgisayara olur, kesinlikle tavsiye etmem. Bunlar klasik kablo değil bakır üstü demir sarmalı sapasağlam topraklamalı kablolar.
Yüksek frekans ile çalışmıyoruz. Örgülü kablo değil bu. Üstelik 2 tane kablo söküp yerine 2 tane kablo lehimleyecek. Ben bunu bozarım yapamam derseniz sizi gelen geçen kucaklar.
 
Tamir edilecek kısım neresi onu bilmemiz gerek. Kabloysa yaptırabilirsiniz sorun olmaz, ama devreyi elletmeyin. Ve her halükarda cihazın değerini göz önünde bulundurun, çünkü adaptörde oluşacak bir sorun cihazın kızarması demek.
 
Kablo kırılmış, bir de ucu yanmış galiba.

Ucu yanmışsa muhtemelen kırılan kabloda kısa devre oluştu. O adaptörü kullanmayın. Binlerce liralık ürünü yakmak pahasına üç beş liranın hesabını yapmayın. Yoksa yarın Acer bilgisayarım bozuldu diye başlık açarsınız. Zaten Acer anakartları çok dandik oluyor işinizi şansa bırakmayın derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı