S23 vs iPhone 12

Dünden beri bunu düşünüyordum ve iPhone 12 sipariş ettim. Şu zamana kadar hep Samsung - Xiaomi kullanıyordum ve çevreme bak Xiaomi daha iyi özellikleri daha ucuza veriyor iPhone gereksiz pahalı tarzı konuşuyordum ama bütün Android'lerde hem elimde kaldı hem de 51654564 MP yazan kameraları leş gibi çekiyordu. S23 güzel olabilir ama tercihim iPhone 12 oldu. Bugün elime ulaşacak deneyimler tekrar yazarım.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Daha önce kullandığınız Android modellerini söyler misiniz?
 
Selam biraz telefonları araştırıyorum şu sıralar. Aklımda S23 vardı sonra IPhone'da bu fiyata ne alınır diye bakayım dedim iPhone 12'yi buldum sizce hangisi daha iyi, Hangisi alınır?
S23 daha iyidir ama forumlarda bazı insanlar takılma yaşadıklarını iddia ediyorlar ne kadar gerçek bilemem.
 
İki telefon arasında kalıp iPhone 12 almıştım ve iyikide Android'i bırakıp iOS tarafına geçmişim diyorum. Şu ana kadar Xiaomi Android diye diye çevremdekileri bile bezdirmiş biri olarak gerçekten farkı iOS'a geçince anlıyorsunuz kullanmayan kişiler ( eskiden bende öyleydim ) şu kadar MP kamerası var, yok ekran şu Hz bu Hz diye övünüyor ama yazılım kısmını da atlıyoruz. Android'de çok iyi çekilen fotoğraflar Instagram gibi diğer platformlara atılınca iyice kalite düşerken iPhone'da neyse o olarak geçiyor. Eğer ben Android'le geldim Android'le giderim veya ben çoğunlukla oyun oynuyorum diyorsan S23 al ama genel kullanım istiyorsan iPhone 12 öneririm.
 
İki telefon arasında kalıp iPhone 12 almıştım ve iyikide Android'i bırakıp iOS tarafına geçmişim diyorum. Şu ana kadar Xiaomi Android diye diye çevremdekileri bile bezdirmiş biri olarak gerçekten farkı IOS'a geçince anlıyorsunuz kullanmayan kişiler ( eskiden bende öyleydim ) şu kadar MP kamerası var, yok ekran şu Hz bu Hz diye övünüyor ama yazılım kısmını da atlıyoruz. Android'de çok iyi çekilen fotoğraflar Instagram gibi diğer platformlara atılınca iyice kalite düşerken IPhone'da neyse o olarak geçiyor. Eğer ben Android'le geldim Android'le giderim veya ben çoğunlukla oyun oynuyorum diyorsan S23 al ama genel kullanım istiyorsan iPhone 12 öneririm.

Tüm Android telefonların yazılımı aynı mı güzel dostum? En büyük hatayı burada yapıyorsunuz işte.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bütçeyi biraz arttırıp 13 alın S23'ten de iyi S24'ten de iyi, S25'ten de iyi olacak.

iPhone 12 ile iPhone 13 arasında bütçe farkı çok biri 27.500 diğeri 36.200. arasında uçurum fark var mı dersen o fiyata değecek bir fark yok. Böyle gidilirse zaten iPhone 13'e 36200 veren 14'e 42'de verir araba misali üstüne koy şunu al bunu al diye diye adamın bütçesinin yetmeyeceği yerler gelir. Ayrıca iPhone 12 veya 13, S23'ten bariz daha iyi hatta S24'ü de geçer denileceğini sanmıyorum çünkü halihazırda işlemci olarak ve ekran olarak S23 daha iyi. Kamera olarak aynılar manzara fotoğraflarda S23, selfie veya farklı birini çekerken iPhone tarafı geçiyor. Ama asıl fark şurada farklı bir uygulamaya fotoğraf atarken Android tarafında ciddi bir kalite kaybı oluyor bu sebeple iOS önde zaten kamera olarak. He ben kendi kendime fotoğraflar çeker telefonumdan kendim bakarım Instagram gibi uygulamalara atmam, fazla Zoom yapar keyif yaparım dersen orası ayrı :D. O sebeple diyorum derdiniz oyun oynamaksa, zamanınızın büyük bir kısmı oyunla geçiyorsa ve kamerası da iyi olsun diyorsanız S23, ama genel kullanıcıysanız sosyal medyayı aktif kullanıyorsanız arada bir oyunda atarım diyorsanız iPhone tarafı daha iyi olacaktır. Bence en iyisi iki telefonu da gidip inceleyip kendi kararınızı vermek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
IPhone'da Android'de kullandım hatta şu an S23 kullanıyorum.

Saçma sapan hatalar veriyor telefon tamam mı? Düzgün çalışmıyor iPhone 11'den geçtim hiçbir hata vermiyordu telefonum, uygulama kapatıp açma alışkanlığı edindim S23 ile, siz o Android'lere o kadar alışmışsınız ki refleks olmuş uygulamanın hata vermesi hata verince kapatıp tekrar açıyorsunuz uygulamayı devam ediyorsunuz bu sizin için normal birşey, bozuk telefon kullanmaya alışmışsınız ama iOS kullanıcısı buna alışık değil, bu bizim için anormal.

Kamera gece genelde daha iyi çekiyor 10 fotodan 7'sinde daha iyi çeker S23(ip 13 ile kıyaslıyorum), gündüz daha kötü çekiyor 10 fotodan sadece 1'inde S23'ü tercih edersiniz, video çekimide daha kötü konuşmaya gerek yok bu kısmı, sosyal medya entegrasyonu ve paylaşım noktasındada belirgin çok ciddi fark var, batarya benzer.

Tek + sı ekranının 120 Hz olması. Hiç satıştan, ikinci el değerinden vs bahsetmedim bile çünkü gerek yok telefon zaten daha kötü.

Şöyle düşün, IP 13 ile 14 zaten aynı telefon ve S23 IP14'e rakip olarak çıktı, IPhone'da en iyi telefonları üretiyor, haliylede IP 13 daha iyi oluyor S23'ten, hani bu kadar kasmaya, ekranı 120Hz diye 15'ten iyi Pro'lara denk vs. demeye gerek yok, IP13 daha iyi bir cihaz.

Saçmalamışsınız. Kendim 7 aydır S23+ kullanıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Telefon aşırı hızlı. Kızımda İp12 eşimde S21U var. Bırakın S23 ü S21U bile resim ve videolarda İp12den daha iyi. Kalkıp düz ip13, S23ten daha iyi derseniz saçmalıyor olursunuz. Eşimin kuzeninde İp13Pro vardı yazın denizde çocukların video ve fotoğraflarını genelde eşimin S21U su ile çektik. 10x optik zoomun nimetleri. Olmayan ancak başına gelince anlıyor optik zoomun önemini. Bukadar Fan boy olmayın. Daha 60hz,120hz olayına girmedim bile. Gerizekalı apple amiral segment fiyatına sattığı düz iphonelarda hala 60hz kullanıyor. Sizler de cahil cesareti ile 60hz ile 120hz arasında fark yok deyip firmayı alkışlıyorsunuz. Düz iphone modelleri hiçbirşekilde Samsungun S klasmanında değil. Pro ve promaxleri hariç tutuyorum.
 
Karşılaştırılması çok da mantıklı değil. Hangi işletim sistemini daha rahat kullanırsanız onu alın. Ama iPhone 12 hemen hemen 4 yıllık bir cihaz. 13 tavsiye ederim eğer bütçeniz artarsa. Zaten iPhone daha stabil çalışan, kullanımı pratik, yazılım ve akıcılık konusunda daima daha üstün. Bütçe artarsa 13 alın. Yoksa S23 alın gayet sağlam.
 
Karşılaştırılması çok da mantıklı değil. Hangi işletim sistemini daha rahat kullanırsanız onu alın. Ama iPhone 12 hemen hemen 4 yıllık bir cihaz. 13 tavsiye ederim eğer bütçeniz artarsa. Zaten iPhone daha stabil çalışan, kullanımı pratik, yazılım ve akıcılık konusunda daima daha üstün. Bütçe artarsa 13 alın. Yoksa S23 alın gayet sağlam.

Hangi işletim sisteminde daha rahat ediyorsanız onu alın diye yazdıktan sonra, iphone daha stabil, kullanımı pratik, akıcılık konusundan daha üstün yazmışsınız. Yanılıyorsunuz.
Ben banka işlemlerim için bankaya gittiğimde müşteri hizmetlerinde çalışan bir bey ile işlemlerimi yaparken telefonuma banka programı yüklenmesi gefekiyordu. Ben S23+ u çıkarıp beyefendiye verdim. Telefonun hızına çok şaşırdı. Kendi İphone 14prosunu çıkarıp sizin telefon çok hızlı ve akıcı diyerek yan yana test etmeye başladı. İphone 14 prodan hiçbir şekilde altta kalmadı S23+.
O yüzden ben de sizi tekrar edeyim. Hangi işletim sisteminde rahat ediyorsanız onu alın. Zira S23 hiçbir şekilde akıcılık ve kullanım kolaylığı olarak iPhone un altında kalmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı