Acer laptopta oyun performansı çok düştü

İşletim sistemi
Windows 10
Sevip sevmemekle alakası yok bu durumun, laptopun sürücüleri Windows 8.1'i desteklemiyor. Artık yeni nesil cihazlar yüksek gereksinim istiyor hocam, sizin dediğiniz mantığa göre daha 1-2 ay önce çıkan Ryzen 9 9950x3D işlemciye Windows 7 kurmak gibi. Ve 8.1 güncelleme desteği bitmiş bir işletim sistemi 10 kullansa daha iyi olur.

Bu dediği eski laptop değil mi sistem özellikleri leş gibi.

Bu dediği eski laptop değil mi sistem özellikleri leş gibi.
Eski değil hocam sistem özellikleri düşük olsa da daha 3 yıl sayılabilecek bir bilgisayar. Ayrıca 2015 çıkışlı Windows 10 o tarihten 2-3 yıl sonra çıkan çoğu bilgisayar 8.1 desteklemiyordu. Her marka sürekli her sene iyi işlemci, sistem çıkarmıyor mesela Android 15 yüklü gelen ama 6 bin liralık düşük seviyeli telefonlar gibi düşünün.

Merhaba yanıtlarınız için teşekkürler. Anakart 3200 MHz desteklemiyor 4 GB çakılı RAM var 16 GB 3200 MHz Samsung RAM almıştım. Zamanında sisteme Windows 8.1 ve 7 kurmayı denedim ancak anakart uyumsuzluğu hatası veriyor. Win 8.1 yüklü SSD çalıştığında ise sürekli mavi ekran yiyor. Laptopun kötü olduğunun farkındayım ancak ilk 2 hafta yüksek performans alıp da sonrasında FPS'nin çok düşmesini garipsiyorum. Valorant'ta ilk 2 hafta 1080P'de 120 FPS'lerde gezerken sonrasında 720P'de 60 FPS'yi zor alıyorum. ETS 2 orta ayarlarda 75 FPS alırken şimdi düşük ayarlarda 50 60 arası geziyor. Ama GTA 5'te çok FPS farkı olmadı.

Merhaba yanıtlarınız için teşekkürler. Anakart 3200 MHz desteklemiyor 4 GB çakılı RAM var 16 GB 3200 MHz Samsung RAM almıştım. Zamanında sisteme Windows 8.1 ve 7 kurmayı denedim ancak anakart uyumsuzluğu hatası veriyor. Win 8.1 yüklü SSD çalıştığında ise sürekli mavi ekran yiyor. Laptopun kötü olduğunun farkındayım ancak ilk 2 hafta yüksek performans alıp da sonrasında FPS'nin çok düşmesini garipsiyorum. Valorant'ta ilk 2 hafta 1080P'de 120 FPS'lerde gezerken sonrasında 720P'de 60 FPS'yi zor alıyorum. ETS 2 orta ayarlarda 75 FPS alırken şimdi düşük ayarlarda 50 60 arası geziyor. Ama GTA 5'te çok FPS farkı olmadı.
Hocam acer'in Mx'li laptoplarında ısınma sorunu var yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklı oyunlarda sıcaklık nasıl?

Hocam Acer'in MX'li laptoplarında ısınma sorunu var yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklı oyunlarda sıcaklık nasıl?

Valorant'ta 75 80 maximum ETS 2 de 65 70 arası geziyor. Testlerde yük altında 75 görüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı