Acer monitörün garantisinin olmadığını söylüyor

Demek istediğim bir alıcı olarak ürünümü garantiye sokturmak için benim mi? Uğraşmam lazım direk satıcıdan garantili olmak zorunda değil mi?
Öyle bir zorunluluk olacağını sanmıyorum.
Kusura bakmayın yanlış anlamışım. Hem ilk 6 ayı geçtiği için hem de teşhir ürünü olduğu için ayıplı mal zor ancak ayıplı hizmeti bilemiyorum hocam.

Trendyol üzerinden.

Aldığınız satıcı Acer'in yetkili bayiisi değilse Acer firmasının bir sorumluluğu olmaz. Siz hakkınızı Trendyol da ki satıcıya yüklenerek alacaksınız. Eğer Acer sistemlerinde kayıtlıysa yenileme, yenileme yaptırmış firmanın garantisini başlatması gerekmektedir. Trendyol da ki satıcıyla iletişime geçip durumu anlatın yardımcı olmazlar ise THH'ye Trendyol da ki satıcıyı verin. Acer'i verirseniz bu durumda boşa zaman kaybınız olur.

Ben 0 ürün aldım sanıyordum meğer bana yenilenmiş ürün satmışlar onunda garantisi bittiği için yeniletmem lazım olduğunu söylüyorlar.
Satın alırken yenilenmiş olduğu yzmıyor ise iade için uğraşabilirsiniz. Alalı ne kadar olmuştu ki? Sitede yazmadığına dair kanıtınız var mı, satıcının yazdığına dair kanıtı var mı vs. gibi sorular var hâlâ ama...
Benden Acer fatura istiyor faturada seri no yazacak diyor sonra garanti belgesinin resmini istiyor yeniletmek için.
Bu durumda biraz haklılar aslında, seri no yazma kısmında pek bilgim yok ama...
Demek istediğim bir alıcı olarak ürünümü garantiye sokturmak için benim mi? Uğraşmam lazım direk satıcıdan garantili olmak zorunda değil mi?
Maalesef sistem karışık.

teşhir ürünü olduğu için ayıplı mal zor ancak ayıplı hizmeti bilemiyorum hocam.
Teşhir ürünü olup olmadığını satıcı belirtmiyor aslında.

Evet direk trendyola açmam lazım bu durumun kaydını çünkü satan kişi Trendyol üzerinden satıyor.

Teşhir ürünü olup olmadığını satıcı belirtmiyor aslında.
Örneğin Trendyol'daki satış sözleşmesinde yazmıyorsa iade için THH'ye başvurabilirsiniz. Tahminimce satıcıyla uğraşmak boşa emek harcamak olacaktır ama fatura bedeli iade edileceği için alacağınız paranın yeterli olup olmayacağını ve harcayacağınız emeği düşünmenizi tavsiye ederim.

Evet direk trendyola açmam lazım bu durumun kaydını çünkü satan kişi Trendyol üzerinden satıyor.
Bu arada THH'ye başvururken Trenyol'a değil satıcıya karşı şikayet başvurusunda bulunacaksınız yoksa sonuç alamazsınız.

Bu arada THH'ye başvururken Trenyol'a değil satıcıya karşı şikayet başvurusunda bulunacaksınız yoksa sonuç alamazsınız.

Benim bildiğim Trendyol üzerinden sattığı için Trendyol sorumlu bu durumdan diye biliyorum.

Benim bildiğim Trendyol üzerinden sattığı için Trendyol sorumlu bu durumdan diye biliyorum.
Trendyol resmi olarak "yer sağlayıcı" statüsünde yani hiç bir sorumluluğu yok. Trendyol'dan şikayetçi olmanız durumunda, "Valla bizimle bi alakası yok ki" tarzında ama daha resmi bir cevap alacaksınız .
İşinizi (belki) adını veya konumunu bile bilmediğiniz birisiyle halledecsiniz yani, şimdiden kolay gelsin.

Şikayetvar'a yazmayı da deneyin, THH'den daha hızlı çözüldüğü söyleniyor. Belki Youtube "Adem Helvacı" ve tavsiyeforumu.com da bu durumda yardımcı olabilir, şansınızı olabilecek en fazla mecrada denemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…