LinusTechTips
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Muhendisi
TUF konusunda haklisin. Siz Nitro kullaniyor musunuz? Konularimi arastirirsaniz giris seviye Nitro'larin ne kadar dandik oldugunu anlayabilirsiniz. Insanlar sizin gibi Nitro ovenler yuzunden yanilgiya dusuyor. Her gun Nitro 5 serisiyle ilgili konu aciliyor. Victus konulari hiç goruyor musun? Veya Lenovo? TUF dahil. Nitro 5 serisi kadar sorun cikartan bir seri yok. Ayrica TUF mu Nitro 5 mi tercih edersin diye sorsan TUF derim. Ama su var Nitro serisi RTX XX60 ustu GPU kullanan modelleri soz konusu olunca Nitro tabii ki tercih ederim. Sogutmasi cok iyi en basta.
3080'li bir nitromu ihtiyactan sattim, bir tanede 1650 Ti R7 4800H'li bir Nitro kullanıyorum. Nitro'nun ilk kocaman cerceveli kasasi sikintili sonra cikan ince cerceveli kasalar ve menteseleri garip olan kasalarda sorunlar yok denecek kadar az. Victus daha Windows 11'de ag surucusu gelmiyen bir bilgisayar, ve tanidigimin Victus'una format atarken aşırı isindi bilgisayar evdeki excaliburumdam deneyimim ile rahat 90 derce oldugunu soyleyim.
Nitronun ilk cikan kasasinda batarya sorunlari var ancak diger serilerde bu yok.Sıvı metal kullanılıyor soğutması TUF ve Victus'tan iyi 300 nit ekran parlaklığı var kronik sorunu yeni çıktığı için kimse bilemez diğer RTX 4060 4050 rakiplerinden RAM hızı yüksek diye biliyorum yanlış olabilir onun haricinde Nitro serisi kullanan bir akrabam var pil şişip touch pad tarafını yukarı kaldırdı şişik duruyor bunda olur mu bilmem plastik kasa ne kadar sağlam ve uzun ömürlü olur oda bilinmez ısınıp soğuması çart curt.
Not: HP Omen soğutma ve kasa kalitesinde oldukça iyi TUF modeli sesli çalışıyor deniyor ısı olarak Nitro 16'dan yüksek değerler veriyor.