İnceleme Acer Nitro 16 AN16-41 NH.QLLEY.001 incelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni geldi elime windowsu kurdum böyle bir hata çıkıyor sebebi nedir bilginiz var mı? Ne yapabilirim .

Merhaba hocam, cihazla alakalı bir şey soracağım. Normalde o cihazın 60W'dan fazla çekmesi lazım, daha birkaç gün önce 7640HS bir Nitro gördüm forumda, Cinebench testinde 77 watt çekiyordu. 7840HS'in en az 80 watt gibi bir şey çekmesi lazım tam performans kullanmanız için. LOQ 17.5k gibi bir puan alıyor aynı işlemciyle. Performans modunda yaptınız değil mi bu testi? Power limite takılmaması lazım normalde.

BIOS güncellmesinden sonra yaptığım testi bu konuda paylaştım 90Wlara dayandı güncellemeden sonra CPU Power.

Selamlar üstad, incelemeni görüp son anda hp victus almaktan vazgeçtim. Dün gece 32 gb versiyonunu hepsiburada teknoryadan sipariş verdim. (41000 e geldi visa indirimiyle)
Bu arada aspire v17 nitro dan sonra ilk laptopum olacak hayırlısıyla (gtx 860m , çağ atlama çıtasını biraz yükseltiyorum)

Teknoloji ve donanım bilgisi konularında iyi sayılmam; online alışveriş kültürümse hiç yoktur. Bu vesileyle birkaç sorum olacaktı.

İlk olarak kargo konusunda birşey danışmak istiyorum. Teslimat anında adreste ben bulunmayacağım. Benim yerime bir akrabam teslim alacak ve ben ancak teslimattan 4-5 gün sonra cihazı ele alabileceğim. Herhangi bir sorun tespit etmem halinde ve iade-değişim talebi gibi bir çözüme başvurmak zorunda kalırsam, aradaki bu süre bana bir dezavantaj oluşturur mu?

İkinci olarak, bu cihazı tercih etmemdeki sebeplerden biri olarak ram ve ssd kalitesinin muadil fiyattaki cihazlara kıyasla daha iyi olmasıydı. Standart olarak acerın bu modelinde 16gb olduğunu , 32gb yükseltmesini teknoryanın kendisi aynı ramden 1 tane daha ekleyerek opsiyonel olarak satışa sunduğunu öğrendim. Bu işlere pek hakim olmadığım için mazur görün sorum komik gelebilir ama kafalarına göre bu anlamda bir parça çıkarma takma durumu olur mu? Yani şu anda 2 tane "sk hynix 16 GB 5600 MHz CL 46" haricinde birşeyle karşılaşma ihtimalim var mı? SSD ne olduğunu bilmediğimden birşey düşünemiyorum tabi.

Aslında çok daha genel olarak toparlarsam; sizce nasıl bir kontrol sağlamalıyım ve en çok nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz?

Hocam bende alsam mı almasam mı diye düşünüyorum acaba indirim gelir mi diye siz direkt yapıştırmışsınız 38-37klara aniden düştüğü görülmüş bazı zamanlarda kafam çok karışık o yüzden.

32 GB RAM ile 16 GB RAM farkediyor mu? Bende 3060 var (Ben laptop aldığımda RTX 40n0 laptop yoktu 3070 vardı ama daha pahalıydı.) 16 GB RAM versiyonu ile 32GB RAM versiyonu arasında 1000 lira var diye 32 GB aldım. Ama 16 GB laptop kullanmadığım için bilmiyorum
512 GB yerine 1 TB olsun, 16 GB yerine 32 GB olsun, i7 11 yerine İ7 12 olsun derken fiyatını 3 bin lira artırmış oldum

Hocam onlar yerine onlar olsun diyerek 3 bin lira artırmışsa ne mükemmel fiyat vallahi.

Hocam ben 120 ile 180 arası değerler alıyorum. Bazen 90 olduğunu yerler oluyor. Çift kanal RAM kullandığınız için mi bu değerleri alıyorsunuz?

Hocam ben 120 ile 180 arası değerler alıyorum. Bazen 90 olduğunu yerler oluyor. Çift kanal RAM kullandığınız için mi bu değerleri alıyorsunuz?

Hocam çift kanal gerçekten çok etkili. Kendi laptopum i5 10300H-1660 Ti ile oyunlarda sürekli drop giriyordu FPS'ler düşüktü 16x1 RAM'e sahiptim. 8x2 RAM alıp taktım ve droplar gitti FPS ortlama 1.5 kat arttı. 8+16 ile denedim gene Dual çalıştı FPS dropları yok oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…