Geçmiş olsun. Teknoloji işi şans işidir. Çoğu insana ilk seferinde ürün sorunsuz gelirken bana ikinci seferimde umuyorum ki ürün sorunsuz geldi.Anladım hocam. Benim cihazda da aşağıdaki sorun oluştu acaba benzer bir sorun mu diye sormuştum:
Acer Nitro 16 Windows 11 kurulumu aşamasında donuyor
Bende servise yolladım cihazı bu hafta teslim alacağım bakalım.
Geçmiş olsun. Teknoloji işi şans işidir. Çoğu insana ilk seferinde ürün sorunsuz gelirken bana ikinci seferimde umuyorum ki ürün sorunsuz geldi.
Yalnız kafama takılan bir nokta var. Cihazı Hepsiburada satıcılı olarak mı almıştınız? Ve kargoyu teslim aldıktan sonra 14 günlük yasal süreyi doldurmuş muydunuz? Zira bu şartların var olması durumunda benim yaptığım gibi teknik servis ile uğraşmadan doğrudan Hepsiburada üzerinden değişim işlemi gerçekleştirebilirdiniz.
Şansız bir durum yaşanmış. Umarım en kısa sürede istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.Hocam aynen öyle şans işi. Cihazı Trendyol teknorya satıcısından almışlar ben cihazın asıl sahibi değilim arkadaşım anlamadığı için ben ilgileniyorum ve benim elime ulaştığında da 14 günlük süre geçmişti arkadaşımın farklı bir şehirde olmasından dolayı.
Hepsiburada'da indirim olduğu zaman ürün güzel fiyatlara alınabiliyor. Şahsen benim SSD ihtiyacım olmadığı için cihaz ile birlikte gelen depolama alanına çok takılmamıştım. Teknorya nasıldır bilmiyorum ama Hepsiburada benim için sınıfı geçti. İnsiyatif alarak beni teknik servis ile uğraştırmadan ürünün değişimini gerçekleştirdiler.Bende yarın alacağım ama bilemedim Hepsiburada veya teknoryateknorya hem daha ucuz hemden 1TB, Hepsiburada hem daha pahali hem 512 GB SSD üstüne SSD almam gerekecek ama 42bin limitim.
Bende yarın alacağım ama bilemedim Hepsiburada'dan mi alsam Teknorya'dan miteknorya hem daha ucuz hem de 1TB, Hepsiburada hem daha pahali hem 512 GB SSD üstüne SSD almam gerekecek ama 42bin limitim.
Kendi cihazım adına konuşuyorum ki sıcaklık değerinin 3.çekirdek özelinde ve genel değer için 100 dereceye ulaştığı ve termal limit değerinin %100 değerine ulaştığı noktada anlık güç dalgalanmaları yaşadım ama GHz değerlerinde anlık güç dalgalanması yaşadığımı hatırlamıyorum. Bu konuda limitin sınırlarına ulaşmasına rağmen cihazın net bir şekilde frekans düşürmemesi hoşuma gitti fakat ürünün sıvı metal macun ile geldiğini düşünürsek bu sıcaklık değerleri de anormal geldi bana. Zira 17.3 inch olan versiyonu kullanan dostumuzun da verdiği değerler cihazın 116 W güç çektiği sırada işlemcinin maksimum 77 dereceyi görmesi. Benim testimde işlemci 97 W güç çekti ve işlemci maksimum 100 dereceyi gördü. Şu an bu değerlerin normal olup olmadığınaBu CPU testlerine çok takılmayın ve çokta güvenmeyin. Oradaki biraz az biraz fazla puanın FPS'ye etkisi yok gibi. Devasa bir fark olmadığı sürece takılmayın. Termal th. yapıyorsa ne kadar frekans kısıyor falan onu öğrenirsiniz ki o da laptoplarda normal birşey. Eğer sıvı metalli falan bir laptop değilse.
Kendi cihazım adına konuşuyorum ki sıcaklık değerinin 3.çekirdek özelinde ve genel değer için 100 dereceye ulaştığı ve termal limit değerinin %100 değerine ulaştığı noktada anlık güç dalgalanmaları yaşadım ama GHz değerlerinde anlık güç dalgalanması yaşadığımı hatırlamıyorum. Bu konuda limitin sınırlarına ulaşmasına rağmen cihazın net bir şekilde frekans düşürmemesi hoşuma gitti fakat ürünün sıvı metal macun ile geldiğini düşünürsek bu sıcaklık değerleri de anormal geldi bana. Zira 17.3 inch olan versiyonu kullanan dostumuzun da verdiği değerler cihazın 116 W güç çektiği sırada işlemcinin maksimum 77 dereceyi görmesi. Benim testimde işlemci 97 W güç çekti ve işlemci maksimum 100 dereceyi gördü. Şu an bu değerlerin normal olup olmadığına.
Benim testim sırasında cihaz Turbo Mod ve Otomatik Fan konfigürasyonundaydı. Ayrıca düz bir zemindeydi. Test süresi ise 10 dakika + render süresi bitene kadardı. Dediğiniz gibi şartlar farklıymış fakat benim cihazımda işlemcim 97 W çektiği an sıcaklık değerleri en üst limitlere çıkıyordu. 1 döngü testten kastınız 10 dakika + render bitene kadar mıydı ?Şunları belirteyim testleri aynı koşullar altında yapıp yapmadığımız önemli, fanları testten önce Turbo'ya alıp sadece 1 döngü test attım ve test boyunca laptopu ellerim ile havaya kaldırıp havada tuttum. Bu test rekor puanım zaten 13700H için çok yüksek bir skor, daha üstünü alan görmedim. Nanoreview 17.500 diyor bende 20.500 (golden chip muhtenelen) . içinde gelen tamler 2x8 4800MHz'di ben 2x16 5200MHz ile değiştirdim çünkü 13700H 5200MHz destekliyordu. Ama Apex'te attığim değerler oyun içi gerçek değerler. 5GHz çalıştırdığımda Max 75 falan oluyor ki genelde 4.5GHz çalıştırıp 60-65 derece takılıyorum.