Acer Nitro 16 AN16-41-R08S Benchmark ve Test Sonuçları

• Konuyu başlatan Techh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 78
  • Görüntüleme 6.684
Benim testim sırasında cihaz Turbo Mod ve Otomatik Fan konfigürasyonundaydı. Ayrıca düz bir zemindeydi. Test süresi ise 10 dakika + render süresi bitene kadardı. Dediğiniz gibi şartlar farklıymış fakat benim cihazımda işlemcim 97 W çektiği an sıcaklık değerleri en üst limitlere çıkıyordu. 1 döngü testten kastınız 10 dakika + render bitene kadar mıydı?

Eki Görüntüle 2102406
Edit: Test sırasında bu test özelinde farklı olarak düz bir zemin kullanmak yerine cihazı elimle havada tuttum. 3.çekirdek sabit bir şekilde 100 dereceyi görüyor. Bu değer sadece cihazın çektiği gücü azalttığında değişiyor/düşüyor. Çektiği güç azaldığında anlık olarak sıcaklık değeri de düşüyor ancak GHz değeri de düşüyor. Throttle yaşıyor diyebiliriz. Sıvı metal soğutmaya sahip bir cihazda ve Nitro 16 özelinde bu ne kadar normal tam olarak emin olamadım. @Xevanior

Servise göndermeni öneririm, sıvı metal var ve çok yüksek W çekmiyor bu işlemci ona rağmen sıcaklık değeri iyi değil.

Tek çekirdek sıcaklığı gereksiz yüksek.

Son düzenleme:
Benim testim sırasında cihaz Turbo Mod ve Otomatik Fan konfigürasyonundaydı. Ayrıca düz bir zemindeydi. Test süresi ise 10 dakika + render süresi bitene kadardı. Dediğiniz gibi şartlar farklıymış fakat benim cihazımda işlemcim 97 W çektiği an sıcaklık değerleri en üst limitlere çıkıyordu. 1 döngü testten kastınız 10 dakika + render bitene kadar mıydı?

Eki Görüntüle 2102406
Edit: Test sırasında bu test özelinde farklı olarak düz bir zemin kullanmak yerine cihazı elimle havada tuttum. 3.çekirdek sabit bir şekilde 100 dereceyi görüyor. Bu değer sadece cihazın çektiği gücü azalttığında değişiyor/düşüyor. Çektiği güç azaldığında anlık olarak sıcaklık değeri de düşüyor ancak GHz değeri de düşüyor. Throttle yaşıyor diyebiliriz. Sıvı metal soğutmaya sahip bir cihazda ve Nitro 16 özelinde bu ne kadar normal tam olarak emin olamadım. @Xevanior

@revivality de uzun testte yakın değerler alıyordu, sorun olduğunu pek sanmıyorum.

Macun dağılımında da sorun olabilir ama çok kafaya takacak bir şey yok.

Benim testim sırasında cihaz Turbo mod ve otomatik fan konfigürasyonundaydı. Ayrıca düz bir zemindeydi. Test süresi ise 10 dakika + render süresi bitene kadardı. Dediğiniz gibi şartlar farklıymış fakat benim cihazımda işlemcim 97 W çektiği an sıcaklık değerleri en üst limitlere çıkıyordu. 1 döngü testten kastınız 10 dakika + render bitene kadar mıydı?

Eki Görüntüle 2102406
Edit: Test sırasında bu test özelinde farklı olarak düz bir zemin kullanmak yerine cihazı elimle havada tuttum. 3.çekirdek sabit bir şekilde 100 dereceyi görüyor. Bu değer sadece cihazın çektiği gücü azalttığında değişiyor/düşüyor. çektiği güç azaldığında anlık olarak sıcaklık değeri de düşüyor ancak GHz değeri de düşüyor. Throttle yaşıyor diyebiliriz. Sıvı metal soğutmaya sahip bir cihazda ve Nitro 16 özelinde bu ne kadar normal tam olarak emin olamadım. @Xevanior

10 dakika değil, sol üstten Advanced settings aç minimum test durationu off yap. Test 1 kere tamamlandığında bitecek. 30sn falan sürüyor.

Aynen bir de böyle deneyin, bakalım kaç olacak. Yine cihazın altında boşluk olsun, fanları fulleyin.
Screenshot_3.png
Kısa testte sonuçlar daha da kötüleşmiş gibi duruyor. @revivality'nin testleri sırasında benim yaşadığım durum gibi 3.çekirdek ana sıcaklığı belirleyen çekirdek oluyordu ancak 92 derece maksimum derece ile birlikte benden daha iyi skor alıyordu. Aldığım skoru pek takmamakla birlikte sıcaklık değerleri benim için önemli ve bu değerler canımı sıkıyor. Sıvı metal macuna sahip bir cihazın bu kadar ısınması bana normal gelmedi.

Servise göndermeni öneririm, sıvı metal var ve çok yüksek W çekmiyor bu işlemci ona rağmen sıcaklık değeri iyi değil.

Tek çekirdek sıcaklığı gereksiz yüksek.
Ürünü servis ile uğraşmadan direkt olarak Hepsiburada üzerinden değişime gönderebilirim fakat ürünün 1 kere değişime gitmesi bana 400 TL lisans ücretine ve 4 günlük zamana mal oldu. Değişimden gelen ürün bir 200 TL lisans ücretine ve 2 güne mal olacak gibi duruyor. Aldığım fiyata bundan daha iyi bir cihaz da alamıyor olmakla beraber hevesim de kırılmış durumda. Yeni bir bilgisayar almaktansa eski bilgisayarımı kullanmaya devam etmeyi ciddi anlamda düşünmüyor değilim.

Son yaptığım test bu şekildeydi benim.

Oyun/tubo
Fanlar maksimum
Altta soğutucu

Resim biraz kalitesiz olabilir kusura bakmayın.

Tctl de +10 offset var diye biliyorum. 95 derecesini 85 baz alabiliriz

Dosya Ekleri

• IMG_4371.jpeg
    IMG_4371.jpeg
    182,3 KB · Görüntüleme: 77
Eki Görüntüle 2102450
Kısa testte sonuçlar daha da kötüleşmiş gibi duruyor. @revivality'nin testleri sırasında benim yaşadığım durum gibi 3.çekirdek ana sıcaklığı belirleyen çekirdek oluyordu ancak 92 derece maksimum derece ile birlikte benden daha iyi skor alıyordu. Aldığım skoru pek takmamakla birlikte sıcaklık değerleri benim için önemli ve bu değerler canımı sıkıyor. Sıvı metal macuna sahip bir cihazın bu kadar ısınması bana normal gelmedi.

Ürünü servis ile uğraşmadan direkt olarak Hepsiburada üzerinden değişime gönderebilirim fakat ürünün 1 kere değişime gitmesi bana 400 TL lisans ücretine ve 4 günlük zamana mal oldu. Değişimden gelen ürün bir 200 TL lisans ücretine ve 2 güne mal olacak gibi duruyor. Aldığım fiyata bundan daha iyi bir cihaz da alamıyor olmakla beraber hevesim de kırılmış durumda. Yeni bir bilgisayar almaktansa eski bilgisayarımı kullanmaya devam etmeyi ciddi anlamda düşünmüyor değilim.

Son yaptığım test bu şekildeydi benim.

Oyun/tubo
Fanlar maksimum.
Altta soğutucu.

Resim biraz kalitesiz olabilir kusura bakmayın.

Tctl de +10 offset var diye biliyorum. 95 derecesini 85 baz alabiliriz.

7840HS 13700H'a göre daha fazla ısınıyor bunu da aklınızda bulundurun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240124_101858_YouTube.jpg
    Screenshot_20240124_101858_YouTube.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 62
7840HS 13700H'a göre daha fazla ısınıyor bunu da aklınızda bulundurun.
İşlemcinin, sıvı metal macun uygulamasıyla birlikte bu kadar ısınması anormal geliyor. Ve özellikle bu sıcaklığın sadece bir çekirdekte oluşması daha da anormal geliyor. AMD'ye durumu özetleyen bir mail yolladım.

İşlemcinin, sıvı metal macun uygulamasıyla birlikte bu kadar ısınması anormal geliyor. Ve özellikle bu sıcaklığın sadece bir çekirdekte oluşması daha da anormal geliyor. AMD'ye durumu özetleyen bir mail yolladım.

Sıvı metal bir devrim değil laptop soğutmasında. Aşırı bir performans beklemek doğru olmaz ki bu 100Wları Render, modelleme, simülasyon programlarında görebiliriz ancak. Oyunlarda 45-60W arası değerlerde 80 üzerine çıkmaması yeterlidir bana göre ki kaliteli bir normal macunla da bu seviyelere iniliyor. Sıvı metalin tek artısı daha uzun ömürlü kullanım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı