Acer Nitro 16 durduk yere açılmıyor

cannonn

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rtx 4050
Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz gece PC'de bir şeyler izleyip ekranı kapatıp şarja da takmadan masanın üstüne bıraktım. Pil sanıyorum %20 seviyelerindeydi. Sabah adaptörü takıp güç tuşuna bastığımda bilgisayar açılmadı. Klavye ışıkları yanıyor fakat ekran kesinlikle gelmiyor. Fanlar da güç tuşuna basınca 3-5 saniye dönüp duruyor. HDMI ile monitörde denedim fakat yine tık yok. Yetkili servis BIOS problemi olabilir diyor. Fikri olan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz gece PC'de bir şeyler izleyip ekranı kapatıp şarja da takmadan masanın üstüne bıraktım. Pil sanıyorum %20 seviyelerindeydi. Sabah adaptörü takıp güç tuşuna bastığımda bilgisayar açılmadı. Klavye ışıkları yanıyor fakat ekran kesinlikle gelmiyor. Fanlar da güç tuşuna basınca 3-5 saniye dönüp duruyor. HDMI ile monitörde denedim fakat yine tık yok. Yetkili servis BIOS problemi olabilir diyor. Fikri olan var mıdır?
Klavye ışıkları yanması genelde masaüstü anakart kontol edilirken test amaçlı Capslock gibi ışıklara bakılır görüntü vermediğinde. Bu tarz bir yöntem vardı. Sende de ışıkların yandığını söylediğinden belki oradan bir çıkarım yapmış olabilirler.

Güç tuşuna uzun süreli bastınız mı?
Basmadı iseniz 5 saniye kadar basılı tutun.
Statik elektriği boşaltmak için 2-3 defa 30 saniye basılı tuttum ama maalesef birşey değişmedi

Cihazı servise gönderdim fakat sıvı teması bahanesi ile anakartı değiştirmek istediler ve benden onarım için 52 bin 600 tl talep ettiler. Bilgisayarın sıfırı 42 bin tl. Servis fişinde anakart arızası olduğuna dair bir ibare bile bulunmuyor. Onu kontrol etmediklerini, güya sıvı teması gördükleri için parça değişimi istediklerini söylediler.

Bilgisayar geldiğinde anakartta sıvı teması olduğunu iddia ettikleri yerde yapışkan bir madde vardı. Bu madde sonraki gün kurudu. 1 hafta orada kalan cihazdaki sıvı servisten gelince kurudu. Bunun dışında bu madde 2. ssd portunun montaj vidasında yoğun bir şekilde bulunurken servise göndermeden önce söktüğüm ssd tertemiz. Şans işte.Acerden ve SMS Infocomm'dan kesinlikle uzak durun.

Dosya Ekleri

• 17390237834864710934560049751737.jpg
    17390237834864710934560049751737.jpg
    143,5 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı