Acer Nitro 16 RTX4070 alınır mı?

Bende tam ona bakıyordum. Tam anlamıyla bir cevap bulamadım herkes kafasına göre bir şey demiş.

Kanka 2K, 16inc ekrana fazla geliyor. Ben agir oyunlari daha fazla FPS almak icin 1080p deneyimliyorum bu cihazda. Lakin masaustunde 1080p monitor var Nitro 16 da 1080P'ye dusunce masaustu ekranindaki gibi keskinlik elde edemiyorum.

Laptobu ne için alacağınız bence daha önemli.
Çünkü 4060 ile 4070 arasında bir fark var ancak öyle ahım şahım bir fark yok.
İkisi de 8 vrame sahip ve 4070 bence en az 10 vrame sahip olmalıydı.

Bunun yanında amacın genel olarak oyun oynamaksa 4060 bile şuan çoğu oyunda yüksek ayarda Frame generation açık olmadan bile 60 FPS ve üzeri verebiliyor.
Ben ikisinin karşılaştırmasına zamanında bakmıştım ama fiyat farkı olarak 4070 de dediğim gibi çok ekstra bir FPS artışı olmuyor. Tabi oyundan oyuna ortalama 5 15 FPS fark ediyor.
Mesela alan wake 2 de 4060 yüksek ayarda
50 60 fps dlss kapalı iken saf güçte alabiliyor ama 4070 de 60 70 arası alıyor. Hani her türlü zaten dlss ile birlikte bile akıcı 4060 da oynatıyor 4070 de.
Kısaca şunu demeye çalışıyorum 4060 35k iken 4070 45k ise o fiyat farkına verilmez. Ancak arada 3k 5k fark ediyorsa 4070 tercih edilebilir.

Acer hangi özellikte olursa olsun almayın. Acer'in Türkiye servisi SMS infocomm olduğu sürece sakına almayın.
Yoksa herhangi bir arıza durumunda tuketiic hatası deyip elinizde kalır ürün.

Kanka 2K, 16inc ekrana fazla geliyor. Ben agir oyunlari daha fazla FPS almak icin 1080p deneyimliyorum bu cihazda. Lakin masaustunde 1080p monitor var Nitro 16 da 1080P'ye dusunce masaustu ekranindaki gibi keskinlik elde edemiyorum.
Ayne ekranda PPI farkından olabilir mi yoksa direk gözle görünür bozukluk denebilecek bi fark mı? Hani masaüstü 24inch den küçük değildir muhtemelen ondan bile kötü mü gözüküyor?

Acer hangi özellikte olursa olsun almayın. Acer'in Türkiye servisi SMS infocomm olduğu sürece sakına almayın.
Yoksa herhangi bir arıza durumunda tuketiic hatası deyip elinizde kalır ürün.
Böyle bir durumla karşılaştın mi ve hangi model önerirsin ?

Laptobu ne için alacağınız bence daha önemli.
Çünkü 4060 ile 4070 arasında bir fark var ancak öyle ahım şahım bir fark yok.
İkisi de 8 vrame sahip ve 4070 bence en az 10 vrame sahip olmalıydı.

Bunun yanında amacın genel olarak oyun oynamaksa 4060 bile şuan çoğu oyunda yüksek ayarda Frame generation açık olmadan bile 60 FPS ve üzeri verebiliyor.
Ben ikisinin karşılaştırmasına zamanında bakmıştım ama fiyat farkı olarak 4070 de dediğim gibi çok ekstra bir FPS artışı olmuyor. Tabi oyundan oyuna ortalama 5 15 FPS fark ediyor.
Mesela alan wake 2 de 4060 yüksek ayarda
50 60 fps dlss kapalı iken saf güçte alabiliyor ama 4070 de 60 70 arası alıyor. Hani her türlü zaten dlss ile birlikte bile akıcı 4060 da oynatıyor 4070 de.
Kısaca şunu demeye çalışıyorum 4060 35k iken 4070 45k ise o fiyat farkına verilmez. Ancak arada 3k 5k fark ediyorsa 4070 tercih edilebilir.
Bende öyle düşünüyordum 4060 model 42 bin 4070 model 45 bin bu yüzden bende 4070 alayım dedim uçurum fark yok ama hp victus 4070 modeli daha ucuz dersen evet doğru

Son düzenleme:
Sizce alınır mı?

Çok araştırdım, ne alacağıma karar veremedim. Bu konularda pek iyi değilim. Sizden tavsiye istiyorum. Bütçem 45 bin TL.
Ürun kaliteli paneli ve soğutması güzel fakat 2k panel olması uzun vadede sıkıntı çünkü laptop 4070 lerde normalden farklı olarak 12 değil 8gb vram var bu yüzden 2k da sağlam oyunlarda vram sorunu çıkabilir onun dışında gayet alınabilir.

Böyle bir durumla karşılaştın mi ve hangi model önerirsin ?

Bende öyle düşünüyordum 4060 model 42 bin 4070 model 45 bin bu yüzden bende 4070 alayım dedim uçurum fark yok ama hp victus 4070 modeli daha ucuz dersen evet doğru
Teknoloji şans işidir. Kendim dell laptop kullanıyorum ve aldığım ilk haftada ekranda beyaz yuvarlak şekilde ışık sızması oldu. Normalden fazlaca büyük bir sızmaydı. Dell teknik servis ile konuştum, kayıt yaptırdım ve 1 hafta içinde evime gelip laptop ekranını değiştirdiler.

Şimdi ben bunu niye anlatıyorum, şu sebebten anlatıyorum:
Teknolojik cihazlar şans işi olduğu gibi teknik servisi de şans işi. Belki benim başım dell servisinden ağrımadı ama ağrayandan inanın vardır.
Acer de ise durum buna benzer. Ancak acerin özellikle bizim ülkede ki teknik serivisi için neredeyse ben bu forum da hiç iyi şeyler okumadım. Mesela başka model dell laptop kullananlar bile servisin iyi olduğunu bu forumda söylemişlerdi.
Dediğim gibi pahalı bir şey alırken teknik servisini de düşünerek alın çünkü cihazı alırsın ve 1 hafta sonra ne olacağını ön göremezsin. Hani büyük konuşmayayım ama ben dell yerine acer alıp ekranda bu ışık sızmasının aynısı çıksa muhtemelen servis benden kaynaklandığını düşünüp değiştirmez hatta para bile isterdi..
( O dönem iki marka arasında kalmıştım :D biri dell biri de acerdi.. )

Technopat Haberler

Geri
Yukarı