Acer Nitro 5 12700H+3070 Ti en iyi alternatif mi?

• Konuyu başlatan Roach
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 608
Bütçe
₺45.000

Roach

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bu bilgisayar ve Intel 12700H varyantı. Normale Acer markasını kullanmıyorum, laptopta tercihim ASUS ve Lenovo. Son zamanlarda sadece oyun için, adeta bir konsol gibi dedike oyun makinesi olarak kullanacağım bir laptop bakıyorum.

Soğutucu üstünde harici monitöre bağlı çalışacak ve oyun oynamaktan başka hiçbir amacı olmayacak. Bağlanacağı monitör 4K 120 Hz ama 4K native performans gibi bir beklentim yok, çünkü 4K'yı Full+Full besleyecek sistemlere para bayılmak istemiyorum. Orta-yüksek ayarlarda, DLSS ile 60-90 FPS bana yeterli oluyor.

Bu makine tabii güzel bir donanım ve donanımına göre ucuz bir fiyat. Ama fiyatın ucuz olması markanın Acer olmasından ve bu Nitro 5 modelindeki kalite kontrol sorunlarından kaynaklanıyor sanıyorum. Forumlardaki ve Reddit'teki yorumlarda kutuplaşma var, kimi çok memnunken kimi yaklaşmayın diyor.

Laptop masadan uzakta (yandaki ufak bir konsolun üstünde, yere yakın) duracağından doğrudan kulak seviyemde olmayacak, dolayısıyla fan sesi çok çok etkilemez gibi düşünüyorum. Günlük kullandığım makine Legion 5 Pro 2022, 3070'li bir makine, o mesela aynı konumda fanlarını Full çalıştırdığında bile neredeyse hiç duymuyorum. Tabii Legion'daki fanlar rüzgar sesi dışında mekanik başka bir ses yapmıyor, yani gürültüleri çok kulak tırmalayıcı değil. Nitro'nun fanları da bu karakterde mi emin olamadım. Bu konuda görüş alabilirim.

Bir de yine Max 45k ₺ civarında RTX 4 serisinden makine önerisi gelirse değerlendirebilirim. Harici monitöre bağlı çalışacağından klavyesi, ekran kalitesi vs ikinci planda, hatta malzeme kalitesi de ikinci planda. Önemli olan donanım Watt gücü, kendini soğutma yeteneği ve uzun vadede dayanıklılığı olacak.

Bir de şunu not edeyim. RTX 4 serisinde DLSS 3 olsa da input Lag'ı artırmasından dolayı FG teknolojisini kullanacağımı zannetmiyorum. Competitive oyunlar pek oynamıyorum ama input lag'a duyarlı olduğumu düşünüyorum, kolay hissediyorum bu gecikmeleri ve oyun deneyimimi bozuyor. O sebeple 3070 Ti'a göre RTX 4 serisinden herhangi bir kart, 4080 olmadığı sürece bana net bir artı getirmez gibi düşünüyorum, bu konuda muhabbetiniz olursa alırım.

Uzun bir post oldu, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı