Acer Nitro 5 515-58 kapağı açılırken gıcırtı geliyor

adnantasdelen

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, laptopu alalı 2 hafta oldu ve laptopla alakalı birçok konu açtım kendi yaşadığım ve bulamadığım konularla alakalı, cevaplar için teşekkürler. Şimdiki sorunum da kapağı açarken sağ menteşeden çıtırtı veya gıcırtı gibi bir ses geliyor. RAM takviyesini kendim yaptım vidalarla alakalı olabilir diye iyice sıkıp, gevşetip türlü kombinasyonlarda denedim ama ses kesilmedi ufak ufak her kapağı kaldırışta geliyor. Bu sorunu yaşayan ve bir çözüm bulabilen var mı? Müşteri hizmetleriyle iletişime geçip bununla alakalı cevap ya da çözüm alabilen var mı? Eski laptopumda da böyle başlayan bir sürecin sonunda kasanın plastiği kırılıp menteşe ayrılmıştı, gerçi Casper Nirvana'ların kronik sorunuydu o. Yine de insan bu kadar para verdiği bir bilgisayarda her şey mükemmel olsun istiyor. Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Menteşeyi yağladınız mı hocam.
Hayır, garanti süresinde sadece ram ve ssd takviyesiyle ilgili sorun olmayacağını söylediler. Başka bir şey yapmaya cesaret edemedim. Ama gıcırtı da değil tam çıtırtıya da benziyor sanki kapağı kaldırırken plastikle sürtüşüyor ya da kastırıyor orayı.
 
Hayır, garanti süresinde sadece RAM ve SSD takviyesiyle ilgili sorun olmayacağını söylediler. Başka bir şey yapmaya cesaret edemedim. Ama gıcırtı da değil tam çıtırtıya da benziyor sanki kapağı kaldırırken plastikle sürtüşüyor ya da kastırıyor orayı.

Yine de hocam varsa zeytinyağı hafiften sürün kaymasını sağlar ses kesilmezse biraz detaylı inceleyin aç kapa yapın kapağı sesin geldiği yeri tespit edip oradan çözümü bulmaya çalışın.
 
Merhaba, menteşeyi yağlamayı deneyin. Geçmezse ve garantisi varsa garantiye gönderin garanti yoksa bilgisayarcıya götümenizi öneririm. Menteşenin alt katlanma kısmı içerdeki parçalardan birine değiyor olabilir o kısma yakın fan oluyor anlamıyorsanız çok oynamayın bence.
 
Hocam aynı ürünü bende kullanıyorum diğer konuda belirtmiştim, bu soruna ben hiç dikkat etmedim ama böyle bir durum ses olsa duyardım. Benim üründe böyle bir sorun yok size de tavsiyem hiç elinizi sürmeden garantiye götürün yapsınlar.
 

Geri
Yukarı