Acer Nitro 5 alınmalı mı?

Ben 1 senedir kullanıyorum. Öncelikle Acer markasının iyi marka olmadığını söylemeliyim. Monster, MSI veya Asus gibi markalar daha kalitelidir. Tabi ki burada elektronik şansta var. Benim bilgisayarım 1 senede 2 kere SSD'si 2 kere anakartı ve 1 kerede hoparlörleri bozuldu ve değiştirildi. Bununla birlikte kargoyla gidip gelirken de ufak çaplı olsa da çizikler oldu. Tabi ki bu birazcık şansızlık. Başka bir marka alırsan da bu tarz olaylar başına gelebilir. Ama gelme ihtimali daha düşüktür. Zaten herkesin başına böyle bir şey gelse marka batar her ürettiği bilgisayara serviste, satarken aldığından iki katı para harcamak zorunda kalır. Ama yinede bilmeni isterim.

Diğer marklara göre (-) yönleri: 3 USB portu var ve 2'si 2.0, klavye aydınlatması tek kademeli, RAM'lerin çalışma frekansı 2133 Mhz ve ekranı 30 ms.

Diğer markalara göre (+) yönleri: Klavyesi (Kişisel), tasarım (Kişisel), fiyatı

Eğer ki amacın oyun oynamak ise kasa toplamanı tavsiye ederim ben önümüzde ki sene mezun olacağım ve mühendislik okuduğum için iş hayatın da bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyacağımdan dolayı tercih ettim. Bilgisayarı aldıktan birkaç ay sonra da bir monitör aldım. Açıkcasını söylemek gerekirse normal bir masaüstü sistemden hiçbir farkı kalmadı. Aynı grafik işlemcisi ve eşdeğer işlemci kullanan masaüstü sisteme sahip arkadaşlarım ile aynı FPS değerlerini alabiliyorum. Bu konuda tek söyleyebileceğim negatif yönü bilgisayarın fanının çok çabuk pislenmesi. Masaüstü sistemde bu temizlik işini odanı süpürürken 2 dk zaman ayırıp halledebilirken dizüstü sistem de biraz seni uğraştırıyor. (Sadece alt kasada 16 tane vidası var. :D)

Eğer almaya karar verirsen de İntel olanını seçmeni tavsiye ederim.

Acer mı tövbe. Orada çalışan teknisyen ve müdürleri bile isimlerini ve nereli olduklarını biliyorum. Cihaz benimde çizildi kaç kere hemde. Trabzonlu müdüre kızdım bilgisayarımla ilgili bende gittim servis raporları ile THH ile iade ettim. Lenovo kullanıyorum Acer gibi ilk ayı servisle uğraşmadım. Hem Acer'ın kargosu sen ödüyorsun gönderirken. Lenovo ise tamamen ücretsiz. Eğer teknisyen arıyorsanız orada Emrah Bey diğerlerinden daha fazla ilgileniyor. Sakın o Trabzonlu müdür ile konuşmayın ben Karadenizliyim fakat oradaki müdüre hiç ısınamadım. Adam para görünce seni beni görmüyor konuşması ise hep palavra. Ümraniye de ve Asus ve Acer aynı firma baktığını söylendi. Müşteri hizmetlerin isimleri de halen daha aklımda. Ben markayı kötülemiyorum servis rezaletini gördüm. Eğer cihazında ciddi bir şey olunca bulamıyorlar ya da iade ve değişim için uğraştırıyorlar. Bunlarla mı uğraşacağım. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı