Acer Nitro 5 almayın

  • Konuyu başlatan pe3ah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 126
  • Görüntüleme 14B
Hala senlik sorun diyorlar ya çıldırıyorum :D sen sorun yaşamadıysan bu kronik olmadığı gerçeğini değiştirmez arkadaşım benim bak orada ben kaynak belirtmişim yorumları okusan kendisi o sorunu yaşayan ya da arkadaşlarından yaşayan 2 3 kişi bile var? Ürünü servisten teslim alırken teknisyenle konuştum o bile gelen 10 Nitro'nun 8inin anakartı patlak olduğunu söylüyor? Her şeyi geçtim teknisyen bile bunu söylüyor Acer fanboyları kendilerine yediremiyor çok garip tiplemelersiniz çözemiyorum sizi ben.
Sıkıntılı mısın bilader? Ya senlik bir sorun yada kronik bir sorun olabileceğini mesajımda zaten belirttim, ben şunun fanıyım bundan alayım diye almıyoruz ürünleri.
 
Öncelikle geçmiş olsun ,

Acer Nitro 5 AN515-45 kullanıcısıyım benim de sorunum şu sadece Lol oynarken(başka hiçbir yerde olmuyor) alt-tab yaparsam ekranda yeşil piksel oluyor birkaç kez daha alt tab yaptığımda sorun düzeliyor çok üstüne düşmedim,


Bu sorunu bende yaşıyordum çözdüm istersen söyleyebilirim.
 
Yukarıdaki ilk videonun sahibi benim. Panel arızalıymış ve değişim yapıp yolladılar. Böyle sorunlar tüm markalarda oluyor. Gidip de tek bir sorun üzerinden "Acer Nitro 5 almayın" diye cahilce yargılamanın anlamı yok. Oluşan sorunların sebeplerinin çoğu mobildeki Ryzen işlemcilerden kaynaklı. Buna ek olarak W11 bugları vs var. Tanıdığım ROG kullanan birisi W11 kaynaklı masaüstü problemi yaşıyor ve bu sorunu markaya atmamayı tercih ediyor. Ki mantıklı olan da bu :) Yurt dışında doğru düzgün yüzüne bakılmayan giriş seviyesi laptoplardan bahsediyoruz. Standartların amaçsız yüksek sadece. Git Monster kullan aklın başına gelsin.
 
Yukarıdaki ilk videonun sahibi benim. Panel arızalıymış ve değişim yapıp yolladılar. Böyle sorunlar tüm markalarda oluyor. Gidip de tek bir sorun üzerinden "Acer Nitro 5 almayın" diye cahilce yargılamanın anlamı yok. Oluşan sorunların sebeplerinin çoğu mobildeki Ryzen işlemcilerden kaynaklı. Buna ek olarak W11 bugları vs var. Tanıdığım ROG kullanan birisi W11 kaynaklı masaüstü problemi yaşıyor ve bu sorunu markaya atmamayı tercih ediyor. Ki mantıklı olan da bu :) yurt dışında doğru düzgün yüzüne bakılmayan giriş seviyesi laptoplardan bahsediyoruz. Standartların amaçsız yüksek sadece. Git Monster kullan aklın başına gelsin.

Allah Allah ise bak sen. Bütün markalarda bu kadar yaygin mi oluyormus? Tek bir sorun diyor bir de :D calisan insanlar bile benimle hemfikir ama at gözlügü takmis düz kafali Acer fanboylari israrla savunmaya devam ediyor. Umarim garantinin bittigi anda anakarti eline alirsin pasam.
 
Öğretmen arkadaşlara tavsiyede bulunacağım 2 adet alacak arkadaş var fakat sırf bu başlık yüzünden tavsiye edemiyorum. Kararsın kaldım. Şu an trendyolda indirim var 16 gb ram ekleyip aldırmayı düşünüyorum fakat arkadaşın dedikleri doğruysa mahcup olmak istemiyorum.
 
Öğretmen arkadaşlara tavsiyede bulunacağım 2 adet alacak arkadaş var fakat sırf bu başlık yüzünden tavsiye edemiyorum. Kararsın kaldım. Şu an Trendyol'da indirim var 16 GB RAM ekleyip aldırmayı düşünüyorum fakat arkadaşın dedikleri doğruysa mahcup olmak istemiyorum.

Bende aldım problem çıkınca iade ettim şimdi Tongfang kasa Monster aldım. Çok memnunum. Ekran kalitesi de düşük Acer'in.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öğretmen arkadaşlara tavsiyede bulunacağım 2 adet alacak arkadaş var fakat sırf bu başlık yüzünden tavsiye edemiyorum. Kararsın kaldım. Şu an Trendyol'da indirim var 16 GB RAM ekleyip aldırmayı düşünüyorum fakat arkadaşın dedikleri doğruysa mahcup olmak istemiyorum.

Hocam almayın aldırmayın arkadaşım bin bir dertle sağladı iadesini iş hukuki sürece kadar gitti.
 
İşte bu yüzden Türkiye şartlarında Monster ve Excalibur diyorum. Bu Türk markalari hem ürününüzü kısa sürede tamir eder hem de defalarca mağduriyetinizden dolayı özür dilerler. Bir de üstüne ömür boyu bakım hizmeti sunarlar. Tabii bu markaların da her modeli alınmaz. Acer gibi global markalarda da durum aynıdır.
 

Geri
Yukarı