Acer Nitro 5 almayın

• Konuyu başlatan pe3ah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 128
  • Görüntüleme 16.863
@CordiB neyi tartışmasını yapıyorsunuz. Kimse size para veriyor mu, yok. Arkadaş sorun yaşamış yaşayan bazı arkadaşlar da olmuş derdini anlatıyor. Nitro 5 cihaz giriş seviye oyuncu bilgisayarı. Acer'ın Predator üst segment oyuncu bilgisayarı. Acer yabancı moderatör ile muhabbetliğimiz var kendisi de demişti giriş seviye cihazlar, Predator'e göre sorun çıkma olasılığı ve dayanıklığından bahsedip konuşmuştuk. Nitro 5 eski kasaları 2019 ve önceki kasalar kronik ısınan ve fanları sorunlu cihazlardı. Şimdiki bilgisayarları daha iyi ve soğutması güzel. Fakat yine çok kaliteli değil giriş seviye oyun cihazları olduğu için kimisinde sorun çıkar kimisinde çıkmaz. Sürücü konusunda Nitro 5 cihazlar desteği ve Aspire 3 gibi giriş seviye cihazlar da desteği az. Genelde üst segment bilgisayarlara bakıyor. Biz Acer moderatör ile bir sorunu bildirdik bir yıl oldu mühendisler BIOS güncellemesi yayınlamadı kendisi de şaşıyor halen BIOS güncellemesi almadığı için.

Fark ettiyseniz bir şey sordum gidipde "siz yalan söylüyorsunuz" gibi bir ithamda bulunmadım bu kadar gürlenmenin manası yok.

20 bin altına dizüstü arıyordum bu sebeple geçtiğimiz şubat ayında AN515-58-50LB adlı dizüstü bilgisayarı satın aldım. Aldıktan 2 gün sonra konunun ikinci videosundaki gibi siyah ekran sorunu oldu maalesef. Bilgisayarı açıyorum; klavye ışıkları yanıyor, Windows 11 kurmuştum onun sesi geliyor ama ekran kapalı gibi hiç yok. Aldığım yere durumu söyleyip iade etmek istediğimi belirttim ve onlar da kabul etti. Bilgisayardan gayet memnundum ama daha ikinci gününde böyle bir şey yaşamış olmak beni iadeye itti.

20 bin altına dizüstü arıyordum bu sebeple geçtiğimiz şubat ayında AN515-58-50LB adlı dizüstü bilgisayarı satın aldım. Aldıktan 2 gün sonra konunun ikinci videosundaki gibi siyah ekran sorunu oldu maalesef. Bilgisayarı açıyorum; klavye ışıkları yanıyor, Windows 11 kurmuştum onun sesi geliyor ama ekran kapalı gibi hiç yok. Aldığım yere durumu söyleyip iade etmek istediğimi belirttim ve onlar da kabul etti. Bilgisayardan gayet memnundum ama daha ikinci gününde böyle bir şey yaşamış olmak beni iadeye itti.

Geçmiş olsun hocam. Bu kadar ucuz olmasının sebebinı anlamışsınızdır artık

@snare11 başka anlık takılma sorunu varsa sürücüleri ve Windows doğru kurulmadığı için bu problem oluyor. Ben kaç kere Nitro 5 cihazlara buradan yardım ettim TeamViewer ile bağlanıp. Geçen daha başka biri format atacağım sürücü kurulumda yardım eder misiniz demişti bir arkadaş. Ben de Nitro 5 kullanıyorum anlık takılma sorunum yok fakat AMD işlemcili cihazlar da anlık takılma sorunu genel problem var o da belli süre de bir 1.5 saniye gibi kekeleme oluyor ses ve görüntü ile beraber. Bu da TPM alakalı. Benim kurduğum Windows ile yıllarca kullanıyorlar çok temiz kurulum yapıyorum bilgisayar daha rahat çalışıyor ve gereksiz programlardan da kurtuluyorsunuz. Sürücü kurarken de üslubuna göre sırayla ne gerekliyse kurarım. Çift kanal RAM önemi de var bu arada oyunlarda çoğu problemi çözer.

@snare11 bu Acer ile alakalı değil, AMD'nin TPM sorunuyla alakalı. TPM kapat anlık takılma sorunu düzelir.

Intel işlemcili PC'ye AMD TPM sorunu demek :D anlamıyorum cidden şu forumda neden sorun yaşayan insanlara zorluk çıkartıyorsunuz? Aynı sorunu yaşayıp servise gönderen bütün herkese anakart arızası verildiği söylendi ben de dahil? Kronik olmasını neden kabul etmiyorsunuz?

@pe3ah yaş kaç? Ne kadar forumda takılıp bu işlerle uğraşıyorsun? Kaç kişiye yardım edip problem çözebildin? Yani kaç kişiye faydan oldu söyle dinleyeyim? Tecrübeni anlat bilgisayar hakkında bize teknik bilgi ile konuşup burada herkesi bilgilendir öğrenelim. Burada ve öncesinde nerede takıldın ki böyle bana öfke kusuyorsun ben Nitro 5 mi savunuyorum hayırdır yani? Kronik sorunları olan model rastlamışsa her modele mi öfke kusuyorsun? Böyle sorun olsa bu site sahipleri bu markayı ve modeli yayınlanmaz. Sen dedin diye millet Nitro 5 almayacak vah vah ne üzüldü bu millet. 😂 Çözüm sıfır.

Ciddiye alınıp cevap vermeyin forumda katkısı olmayan birine. Gelmiş genel Nitro 5 kötülüyor burada. Hadi Nitro 5'in bir modeli dersin neyse de adam öfkesinden "almayın bir aya bozuluyor çöp Nitro 5" diye her tarafa yazıyor gereksiz mesajlarla dolu. Girdim profiline bir kişiye dahi çözüm sunmamış.

Son düzenleme:
Al sana babanin Mali gibi savundugun cöp markanin kalitesi :D 2 haftalik PC'ye koyulan termal pedlere bak daha 2 haftada akip anakarta gelmis bütün macun :D attigim fotolardaki Nitro 5 3060 i7 12.nesil modeli alt segment de degil yani hadi abicim baska yerde yap fanboylugunu benim amacim insanlarin kalitesiz ürünlerle ugrasmamasi.

Dosya Ekleri

• 21D50280-F3A6-4017-ABD7-F58CCCDC05ED.jpeg
    21D50280-F3A6-4017-ABD7-F58CCCDC05ED.jpeg
    514,8 KB · Görüntüleme: 216
  • 8B624D19-B138-49F9-A4E9-E6B0064AC215.jpeg
    8B624D19-B138-49F9-A4E9-E6B0064AC215.jpeg
    611,3 KB · Görüntüleme: 197

Technopat Haberler

Geri
Yukarı