Acer Nitro 5 AN517-42 iade edilir mi?

Anladım hocam. Sanırım benim değerlerim normal ama Acer'ler ekstra fazla ısınıyor diğer laptoplara göre. Sanki iade edip HP almak daha mantıklı gibi ama iade sürecindeyken ona zam gelirse ne yaparım bilmiyorum :D çok aradayım gerçekten.
HP mantıklı olur bence yinede test videolarına bakın siz.

Bir de benim Turbo Boost kapalı 86 derecelere kadar çıkıyor. En iyisi Turbo Boost'u açayım öyle deneyeyim o şekilde daha sağlıklı olur değerleri görmek için sanırım.
Büyük ihtimalle 92-94 seviyelerinde seyir edecektir açmanıza hiç gerek yok. Bir de nitro sense üzerinden fan ayarı yapıyor musunuz? Ben oyun oynarken fan 5400rpm de çalıştırıyorum soğutucu olduğundan siz biraz daha yükseltebilirsiniz.
1691154208860.png

HP mantıklı olur bence yine de test videolarına bakın siz.

Büyük ihtimalle 92-94 seviyelerinde seyir edecektir açmanıza hiç gerek yok. Bir de Nitro sense üzerinden fan ayarı yapıyor musunuz? Ben oyun oynarken fan 5400RPM de çalıştırıyorum soğutucu olduğundan siz biraz daha yükseltebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1889489

Otomatik kullanıyorum hocam ama 6000RPM'i geçiyor bazen.

Acer laptop kullanan biri olarak içini rahatlatması adına şunları diyeyim İ5 12500H işlemcim turbo boost açık halde 92 derecenin altına düşmezdi oyun farketmeksizin şuan da bir adet soğutucu aldım yine aynı şekilde oyun fark etmeksizin turbo boost açık şekilde 78-80 derecelerde oynuyorum. Acerlerde bu durumun genel olduğunu düşünüyorum. Birde victusların soğutması daha iyi ama dediğim gibi sorun çıkarmaz sizin değerleriniz.
Hangi model soğutucu kullanıyorsunuz?

Acer laptop kullanan biri olarak içini rahatlatması adına şunları diyeyim i5 12500H işlemcim Turbo Boost açık halde 92 derecenin altına düşmezdi oyun fark etmeksizin şu an da bir adet soğutucu aldım yine aynı şekilde oyun fark etmeksizin Turbo Boost açık şekilde 78-80 derecelerde oynuyorum. Acer'lerde bu durumun genel olduğunu düşünüyorum. Bir de Victus'ların soğutması daha iyi ama dediğim gibi sorun çıkarmaz sizin değerleriniz.

Hocam peki laptopun fanları laptopu soğutabiliyor mu seninkisinin? Ben şimdi 1 saat kadar Forza Horizon 5 oynadım 15 dakika önce falan kapattım oyunu ve CPU hala 62-63 derece. Fanı maksimuma almama rağmen düşmüyor. GPU 47'ye düştü ama CPU 62 civarı kalıyor.

Hocam peki laptopun fanları laptopu soğutabiliyor mu seninkisinin? Ben şimdi 1 saat kadar Forza Horizon 5 oynadım 15 dakika önce falan kapattım oyunu ve CPU hala 62-63 derece. Fanı maksimuma almama rağmen düşmüyor. GPU 47'ye düştü ama CPU 62 civarı kalıyor.
Oyundan çıktığımda ben hemen otoya alıyorum hemen ısı 65 seviyelerine düşüyor 15dk sonra falan 57 lerde seyrediyor. Klima altındaysam genelde soğutucusuz oyun çıkanca direk 57'lere düşüp daha sonra 47'ye doğru geriliyordu. Normal yani yarım saate 57'lere düşer.

Acer kullananlar toplanmış, ben de geldim.

Ben kendi Acer laptopumda çoğu büyük yapımı 92 derece CPU ve 79 derece GPU'da oynuyorum. Sıcaklıkların über değil yani. Oyunlardan çıktığımda 2 dakika içinde CPU 47 derecelere iniyor, yani seninki biraz yavaş soğuyor (oyunlardan çıktıktan sonra RPM'i 3500'lerde falan bırakırsan seninki de çabuk soğur büyük ihtimal, soğuduktan sonra otomatiğe alabilirsin). Ve senin laptopun 3070 Ti, arkadaşınınki 4060. 4000 serisi genel olarak daha az güç tüketen bir kart, bu yüzden arkadaşının ısı değerleri seninkinden az olabilir. Çok taktım diyorsan iade edebilirsin, fakat dediğim gibi sıcaklıklarında bir anormallik yok.

Bende de acer marka an517-41 model laptop var. R7 5800H işlemci ve 3060 ekran kartı var. Şu sıcaklıklarda özellikle, ekran kartı ve işlemcin 90'ı geçmemiş endişe edicek hiçbir şey yok bana göre. Benim laptopta misal AC Valhalla oynarken cpu 90 91 gpu 85 86 larda geziyor fakat bu sıcaklıklarda özellikle cidden sıkıntı olduğunu düşünmüyorum senin sıcaklıkların.

Bende de Acer marka AN517-41 model laptop var. R7 5800H işlemci ve 3060 ekran kartı var. Şu sıcaklıklarda özellikle, ekran kartı ve işlemcin 90'ı geçmemiş endişe edecek hiçbir şey yok bana göre. Benim laptopta misal AC Valhalla oynarken CPU 90 91 GPU 85 86'larda geziyor fakat bu sıcaklıklarda özellikle cidden sıkıntı olduğunu düşünmüyorum senin sıcaklıkların.

Hocam Nitro açtığımda 95 falan görüyor işlemcim. Kapalıyken maksimum 85 falan hatırlıyorum. Ama acaba 36.100 TL'lik bir laptop almış mıyım o kafamı karıştırıyor. Sanki arkadaşımın aldığı daha mantıklı bir tercih gibi.

Acer kullananlar toplanmış, ben de geldim.

Ben kendi Acer laptopumda çoğu büyük yapımı 92 derece CPU ve 79 derece GPU'da oynuyorum. Sıcaklıkların Uber değil yani. Oyunlardan çıktığımda 2 dakika içinde CPU 47 derecelere iniyor, yani seninki biraz yavaş soğuyor (oyunlardan çıktıktan sonra RPM'i 3500'lerde falan bırakırsan seninki de çabuk soğur büyük ihtimal, soğuduktan sonra otomatiğe alabilirsin). Ve senin laptopun 3070 Ti, arkadaşınınki 4060. 4000 serisi genel olarak daha az güç tüketen bir kart, bu yüzden arkadaşının sıcaklık değerleri seninkinden az olabilir. Çok taktım diyorsan iade edebilirsin, fakat dediğim gibi sıcaklıklarında bir anormallik yok.

Hocam Forza Horizon oynadıktan sonra fanı fullememe rağmen CPU sıcaklığı düşmedi. Acaba fanda mı bir problem var? Bir de bu bütçeye sanki HP daha mantıklı ya, iade edeceğim gibi duruyor.

Son düzenleme:
Hocam Nitro açtığımda 95 falan görüyor işlemcim. Kapalıyken maksimum 85 falan hatırlıyorum. Ama acaba 36.100 TL'lik bir laptop almış mıyım o kafamı karıştırıyor. Sanki arkadaşımın aldığı daha mantıklı bir tercih gibi.

Hocam Forza Horizon oynadıktan sonra fanı fullememe rağmen CPU sıcaklığı düşmedi. Acaba fanda mı bir problem var? Bir de bu bütçeye sanki HP daha mantıklı ya, iade edeceğim gibi duruyor.
RTX4060 Asus Tuf neden düşünmüyorsunuz hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı