Scaphoid
Kilopat
Daha fazla
Bilgisayarımı normal şekilde kullanıyordum bir sıkıntı yoktu. Her zamanki oyunuma girmeye çalıştığımda FPS 20lerdeydi sorunun neyde olduğunu anlamaya çalıştığımda NVIDIA performans yer paylaşımından ve MSI Afterburner'dan değerlere baktım. Sorun GPU saat frekansı 210, bellek (RAM) saat frekansı ise 405e sabitlendiğini ve GPU kullanımının normalde çok nadir %99 değerini görürken en hafif oyunda bile o kullanıma geldiğini ve watt değerinin 20'yi geçmediğini gördüm sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Bunun nedeni ise ekran kartı driverı güncel olmasına rağmen bir daha güncellediğimde yani yeniden kurduğumda düzelip sorunsuz calışması fakat bilgisayarı yeninde başlattığım her anda tekrardan eski soruna geri dönmesi. Sorunun çözülmesi için format attım, sürücülerim Windows Update'den güncel ekran kartı driverım da güncel. Dediğim gibi sorun düzelebiliyor fakat eski haline geri dönüyor sebebinin ne olduğunu anlayamıyorum yazılımsal olduğunu düşünüyorum araştırmalar yaptım fakat çözümü bulamadım bu konudan anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
Acer Nitro 5 AN517-54 laptop.
Acer Nitro 5 AN517-54 laptop.
Son düzenleyen: Moderatör: