Çözüldü Acer Nitro 5 boştayken 60 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet252535

Centipat
Daha fazla  
CPU boştayken 60 derece civarlarında geziyor. Monitöre bağlı olarak kullanmaya başladıktan sonra bu sorun oluştu. 6-7 aydır bu şekilde kullanıyorum. Belki düzelir diye bekledim ama düzelmedi. Aslında ben sorunun ısınma değil soğutma olduğunu düşünüyorum çünkü önceden boştayken bile fanlar biraz ses çıkarırdı ama monitör ile kullanmaya başladıktan sonra fanlarım neredeyse hiç ses çıkarmıyor. Yük altında 90'ı hiç geçmiyor eskisi gibi zaten yük altındayken soğutma ile bir sorunum yok. Gayet yeterli bir şekilde soğutuyor. Acaba yapmam gereken bir ayar mı var? Hatta yazıyı yazarken küçük bir kontrol yaptım. Şu anda CPU 70-75 derecelerde geziyor ama fanlardan neredeyse hiç ses gelmiyor. NitroSense ve CPUID hw monitor ile sıcaklıklara baktım ikisi de aynı sıcaklığı gösteriyor.

Çözüm
Hocam bu ekrana nereden ulaşabilirim?

Arama kısmına güç planı yazın.
Güç planı seçine girin.
Dengeliyi seçin ardından.
Plan ayarlarını değiştir
Gelişmiş güç ayarlarını değiştir.
Bundan sonrasi SS de görünüyor zaten.

Unutmayın bu ayarı yapınca performans düşmesi olur oyuna girmeden önce Nitro sensden maksimum performansa alın.
Boşda durucağı zaman tekrardan Nitro sensden dengeliye alabilirsin.
Undervolt yapabilirsiniz. Farklı model ama Benimde laptop'um aynı bakım yaptırsam da.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CPU boştayken 60 derece civarlarında geziyor. Monitöre bağlı olarak kullanmaya başladıktan sonra bu sorun oluştu. 6-7 aydır bu şekilde kullanıyorum. Belki düzelir diye bekledim ama düzelmedi. Aslında ben sorunun ısınma değil soğutma olduğunu düşünüyorum çünkü önceden boştayken bile fanlar biraz ses çıkarırdı ama monitör ile kullanmaya başladıktan sonra fanlarım neredeyse hiç ses çıkarmıyor. Yük altında 90'ı hiç geçmiyor eskisi gibi zaten yük altındayken soğutma ile bir sorunum yok. Gayet yeterli bir şekilde soğutuyor. Acaba yapmam gereken bir ayar mı var? Hatta yazıyı yazarken küçük bir kontrol yaptım. Şu anda CPU 70-75 derecelerde geziyor ama fanlardan neredeyse hiç ses gelmiyor. NitroSense ve CPUID hw monitor ile sıcaklıklara baktım ikisi de aynı sıcaklığı gösteriyor.

Hocam Acer laptopların arayüzünü çok bilmiyorum ama cihaz için tasarlanan program üzerinden performans modlarını aktif edebilir veya program üzerinde fan ayarları yapabilirsiniz. Fanlardan ses gelmeyip de 90 derece bana kalırsa güzel bir değer ama tabii ki de olmaması gereken bir durum.

Ben şöyle çözdüm laptop boşta, Chrome'da falan dolaşıcağım zaman güç ayarlarından denge moduna alıp Turbo Boost'u kapatıyorum. Oyuna gireceğim zaman maksimum performansa alıyorum Turbo Boost'da açılıyor.

Ben şöyle çözdüm laptop boşla Chrome'da falan dolaşıcağım zaman güç ayarlarından denge moduna alıp Turbo Boost'u kapatıyorum. Oyuna gireceğim zaman maksimum performansa alıyorum Turbo Boost'da açılıyor.
Dengelide kapanmıyor galiba onun ayarlarına girip en yüksek işlemciyi %99 yapmak gerekiyor.

Dengelide kapanmıyor galiba onun ayarlarına girip en yüksek işlemciyi %99 yapmak gerekiyor.

Evet evet ondan bahsediyordum.
1721754178269.png

Hocam bu ekrana nereden ulaşabilirim?

Güç planı seçine girin.
Plan ayarlarını değiştir

Unutmayın bu ayarı yapınca performans düşmesi olur oyuna girmeden önce Nitro sensden maksimum performansa alın.

Çözüm
Güç planı seçine girin.
Plan ayarlarını değiştir.

Tamam hocam çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı