Acer Nitro 5 CPU ve GPU sıcaklığı bakıma rağmen 90 derece olması normal mi?

oguzhanm35

Centipat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 AN-515 58 kullanıcısıyım. NitroSense ile CPU ve GPU değerlerimi kontrol ettiğimde maksimumda 90 ve 80 derece çalıştığını görüyorum. Termal macun değişimi yeni yapılmasına rağmen yüksek işlemli oyunlarda bu değerler. Nasıl yorumlanabilir?

Dosya Ekleri

• CPU-GPU.png
    CPU-GPU.png
    57,9 KB · Görüntüleme: 56
Macunu kim yeniledi? Pumpout yapmis olabilir belki, kontrol edin derim.

Acer Nitro 5 AN-515 58 kullanıcısıyım. NitroSense ile CPU ve GPU değerlerimi kontrol ettiğimde maksimumda 90 ve 80 derece çalıştığını görüyorum. Termal macun değişimi yeni yapılmasına rağmen yüksek işlemli oyunlarda bu değerler. Nasıl yorumlanabilir?

Normal değil. Hangi macunu kullandınız?

Değil; termal macunları laptoplarda pek tavsiye etmem, çabucak pump-out yapabiliyorlar. PTM7950 gibi termal pedleri öneririm, daha faydalı ve etkili olacaktır.

Macunu kim yeniledi? Pumpout yapmis olabilir belki, kontrol edin derim.
Acer yetkili servisine gönderdim ve garanti kapsamında işlem gördü.

Ek olarak fan ayarlarımı yükselttiğimde (7500-8000 RPM) maks bu değerlere ulaşmıyor. Fanı performans olarak aktif etmediğimde (3000RPM civarı) bu değerleri yakalıyor.

O zaman siz hic bir seye dokunmayin. Teknik destek talebi acin ve garanti kapsaminda bakim yapilmasina ragmen boyle anormal sicakliklara ulastigini anlatin onlara. Eger kendiniz bir sey yaparsaniz tum sorumlulugu ustunuze atmasinlar sonra.

A
O zaman siz hic bir seye dokunmayin. Teknik destek talebi acin ve garanti kapsaminda bakim yapilmasina ragmen boyle anormal sicakliklara ulastigini anlatin onlara. Eger kendiniz bir sey yaparsaniz tum sorumlulugu ustunuze atmasinlar sonra.
Acer rezalet bir firma ne yazık ki. Tüm kayıtlı verilerin yurtdışına aktarılmasına izin vermediğiniz sürece müşteri hizmetlerine bile bağlamıyorlar 😅. Fanlarımı yüksekte tutup pc yakana kadar devam etmeyi planlıyorum. Üründen memnunum ancak firma sınıfta kalan türde.

A

Acer rezalet bir firma ne yazık ki. Tüm kayıtlı verilerin yurtdışına aktarılmasına izin vermediğiniz sürece müşteri hizmetlerine bile bağlamıyorlar 😅. Fanlarımı yüksekte tutup pc yakana kadar devam etmeyi planlıyorum. Üründen memnunum ancak firma sınıfta kalan türde.
Valla hocam iyi sanslar o zaman, o bilgisayar ne kadar dayanir bilemem artik.

Aynı laptop bende de var. O program sıcaklıkları yanlış gösteriyor. MSI Afterburner ile kontrol et oyun içindeyken. Ayrıca işlemci için 90 derece sıkıntı yaratmıyor. Ekran kartı için daha düşük sıcaklık istiyorsan undervolt yapabilirsin fakat o da sıkıntı yapacak sıcaklıkta değil. Aynı laptop aynı modele sahibim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı