Acer Nitro 5 CPU ve GPU sıcaklığı bakıma rağmen 90 derece olması normal mi?

Acer Nitro 5 AN-515 58 kullanıcısıyım. NitroSense ile CPU ve GPU değerlerimi kontrol ettiğimde maksimumda 90 ve 80 derece çalıştığını görüyorum. Termal macun değişimi yeni yapılmasına rağmen yüksek işlemli oyunlarda bu değerler. Nasıl yorumlanabilir?
Oyun oynarken bu sıcaklıklar gayet normal arkadaşlar. Boşta 35-40°C, yük altında ise 85-95°C bu cihaz için normal kabul ediliyor. Ben de aynı cihazı kullanıyorum ve benzer sıcaklık değerleri alıyorum. Lenovo LOQ kullanan bir arkadaşım da yük altında benzer dereceler raporluyor. Üstelik bu cihazların termal macunları servis tarafından yenilenmiş ve sadece birkaç aylıklar. Oyun için tasarlanan dizüstü bilgisayarlardan beklediğiniz ısı değeri nedir, anlamıyorum ben.

varsayılan modunda özel fan ayarı ile kullan. 3-4 tık açabilirsin ayarı. Ayrıca nitrosense sıcaklıkları hatalı gösteriyor.

Acer Nitro 5 AN-515 58 kullanıcısıyım. NitroSense ile CPU ve GPU değerlerimi kontrol ettiğimde maksimumda 90 ve 80 derece çalıştığını görüyorum. Termal macun değişimi yeni yapılmasına rağmen yüksek işlemli oyunlarda bu değerler. Nasıl yorumlanabilir?

Bu yorum yazan arkadaşlar neye göre normal olmadığından bahsediyor merak ettim? Kardeşim sadece Max sonucu atıp cihazın sıcak çalıştığını nasıl anlayacağız ki? Cihazda oyun açarsın birden tüm gücü işlemci ve ekran kartı kullanır saniyelik pik yapar sonra düşer ortalama bir değerde sabit kalır. Önemli olan ortalama sıcaklık değeri, HWiNFO64 kurup 1-2 saat oynayıp ortalama değerlere bak.

OCCT testi indirip 4-5 dakika işlemciyi test edebilirsin.

FurMark indiripte ekran kartını test edebilirsin.

Bende Max bazen 98 görünüyor işlemci ama 5 dakika OCCT testi yaptım islemci 75 watt güç çekerken ortalama 89 dereceydi. Aynı şekilde FurMark testimde GPU 74 derece GPU hotspot 84 dereceydi.

Merak ediyorum bu arkadaşlar neye göre Max değerinde normal olmadığını şıp diye anlamış.

A

Acer rezalet bir firma ne yazık ki. Tüm kayıtlı verilerin yurtdışına aktarılmasına izin vermediğiniz sürece müşteri hizmetlerine bile bağlamıyorlar 😅. Fanlarımı yüksekte tutup pc yakana kadar devam etmeyi planlıyorum. Üründen memnunum ancak firma sınıfta kalan türde.
Termal pedi bile düzgün süremeyip taşıran teknik servisleri var aspire 7 43g laptopımı ısınma sorunundan dolayı servise verdim fanlatı değiştirdiler 5400 rpm ile 5700 rpm arasında 2 kat fark var cpu yine ısınıyor ve ekran kartı sıcaklığını ise 70'e yazılımla sabitlemişlerdi

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250415_095806_Photos.jpg
    Screenshot_20250415_095806_Photos.jpg
    125,8 KB · Görüntüleme: 21
varsayılan modunda özel fan ayarı ile kullan. 3-4 tık açabilirsin ayarı. Ayrıca nitrosense sıcaklıkları hatalı gösteriyor.
Bu da mümkün olabilir. Çünkü termal macun bitmiş durumdayken laptopun kasasına dokunduğumda yanıyordu. Ancak şuan 90C gösterse de elime aman aman sıcaklık hissi olmuyor.

Bu yorum yazan arkadaşlar neye göre normal olmadığından bahsediyor merak ettim? Kardeşim sadece Max sonucu atıp cihazın sıcak çalıştığını nasıl anlayacağız ki? Cihazda oyun açarsın birden tüm gücü işlemci ve ekran kartı kullanır saniyelik pik yapar sonra düşer ortalama bir değerde sabit kalır. Önemli olan ortalama sıcaklık değeri, HWiNFO64 kurup 1-2 saat oynayıp ortalama değerlere bak.

OCCT testi indirip 4-5 dakika işlemciyi test edebilirsin.

FurMark indiripte ekran kartını test edebilirsin.

Bende Max bazen 98 görünüyor işlemci ama 5 dakika OCCT testi yaptım islemci 75 watt güç çekerken ortalama 89 dereceydi. Aynı şekilde FurMark testimde GPU 74 derece GPU hotspot 84 dereceydi.

Merak ediyorum bu arkadaşlar neye göre Max değerinde normal olmadığını şıp diye anlamış.
Detaylı ve bilgilendirici önerileriniz için teşekkür ederim. Herkesin kendine göre fikri var sanırsam. Ortalama değerleri uygun zamanımda test edip paylaşım yaparım. Söylediğiniz gibi ben peek noktasını attım.

Bu da mümkün olabilir. Çünkü termal macun bitmiş durumdayken laptopun kasasına dokunduğumda yanıyordu. Ancak şuan 90C gösterse de elime aman aman sıcaklık hissi olmuyor.
Kasa sıcaklığı ile ölçülmez. Afterburner veya rivatuner kurup kontrol edin sıcaklıkları ve mümkünse özel fan ayarı yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı